Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb week 4

 
Westland Saxofoon Festival

Zaterdag 31 januari 2015 vindt het Westland Saxofoon Festival plaats in Maesemunde 's -Gravenzande. Een dag barstensvol optredens, workshops en gezelligheid! Het saxofoonfestival wordt geopend om 10.00 uur. Op het dagprogramma staan workshops en concerten door topsaxofonisten. Naast de workshops en concerten wordt deze dag veel samengespeeld in saxofoonorkesten op verschillend niveau. Om 16:45 uur begint het gratis toegankelijke slotconcert met medewerking van alle deelnemers en solisten. Na het dagprogramma wordt er 's avonds een spetterend concert verzorgd door het Gelders Fanfare Orkest, om 20.00 uur in De Voorhof in Honselersdijk. Mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb.

Lees hier meer

Inventarisatie behoefte 25%-regeling culturele verenigingen

Oproep namens Gemeente Westland:
Op 9 november 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Westland een motie overgenomen inzake de nu nog opgeschorte 25%-regeling voor sportverenigingen. De 25%-regeling richt zich op subsidie voor investeringen in de basisvoorzieningen van de eigen accommodatie. De motie roept op ook culturele verenigingen in aanmerking te laten komen voor deze regeling.

Momenteel inventariseert de gemeente of er culturele instellingen zijn die gebruik zouden willen maken van deze regeling. Het gaat dan uitsluitend om culturele instellingen met een eigen accommodatie. Mocht u dus als culturele organisatie willen investeren in die eigen accommodatie, geef dit dan uiterlijk 9 februari 2015 door aan mevrouw M. Németh via MNemeth@gemeentewestland.nl. De uitkomsten van de inventarisatie worden in eerste instantie gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Huiskamerfestival Westland in de Heenweg

Op zaterdag 21 februari wandelen deelnemers van het Huiskamerfestival  onder het licht van de maan naar huiskamers van gastvrije bewoners in de Heenweg om de voorstellingen te bewonderen. Naast het genieten van de optredens en het dichterbij brengen van cultuur, leren de mensen in de buurt elkaar ook beter kennen. Alle mensen uit de wijk, maar ook buiten de wijk zijn van harte welkom om deel te nemen. De organisatie is in handen van de Culturele Raad Monster en wordt georganiseerd met medewerking van Westland Cultuurweb. Kaarten zijn uitsluitend vooraf verkrijgbaar via info@cultureleraadmonster.nl

 

Bijeenkomst Schrijvers tussen de Kassen en Cultuurweb

Schrijvers tussen de Kassen en Westland Cultuurweb zijn sinds enige tijd intensief in gesprek over een structureel podiummoment voor de schrijvers en dichters in Westland. Er is in gezamenlijkheid een conceptplan voor een terugkerend evenement gemaakt. Daarnaast denkt Cultuurweb dat het voor het creëren van continuïteit in Nederlandstalige literaire activiteiten in Westland van belang is dat er in de toekomst een platform wordt opgericht. Schrijvers tussen de Kassen en Westland Cultuurweb willen zich hier hard voor maken. Daarom organiseert Westland Cultuurweb voor alle Westlandse schrijvers, dichters, scenarioschrijvers, singer songwriters en kleinkunstenaars een bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 februari van 20.00 tot 21.30 uur. Locatie Hooghe Landhuys Naaldwijk. Aanmelden vóór 5 februari via info@westlandcultuurweb.nl

Oude Kerk Klassiek

Het Westland Saxofoon Orkest brengt tijdens het concert van Oude Kerk Klassiek op zondag 25 januari het programma Fansaxtic. Met solisten Tjako van Schie op de piano, Daan van Koppen op de saxofoon en het duo Tjako van Schie & Eric-Jan de With. Op het programma staan werken van o.a. Robert Schumann, Edward Elgar, Darius Milhaud, George Gershwin, Jimmy Dorsey. Het concert, in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk, begint om 15.00 uur. Mede mogelijk gemaakt door Westland Cultuurweb.

Lees hier meer

 
De Naald met Rie-jetske Komen
Honsels Harmonie
za 24 jan 2015 20:15-22:00
Naaldwijk Concert
Supertrap speelt Paris Live
za 24 jan 2015 22:00-00:00
Naaldwijk Concert
Demonstratiedag beren maken
museum De Timmerwerf
za 24 jan 2015 00:00-00:00
De Lier Expositie
Reizende erfgoedtentoonstelling
do 15 jan 2015 00:00 t/m wo 4 feb 2015 00:00
Naaldwijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact