Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb; winterse uittips!

 
Oproep Atelierroute Wateringen

Organiseert uw organisatie de komende twee jaar een atelierroute beeldende kunst in het Westland? De organisatie van Atelierroute Wateringen hoort graag wanneer uw atelierroute gepland staat in 2015 / 2016. Op deze manier kunnen de verschillende routes die in het Westland worden georganiseerd, op elkaar worden afgestemd. U kunt de datum van uw geplande atelierroute doorgeven via info@westlandcultuurweb.nl

Muzikale lichtjesavond door leerlingen Muziekmeesters

Op vrijdagavond 12 december aanstaande verzorgen leerlingen van Muziekmeesters Westland in GroenRijk de Carlton een winters optreden.  De kerstsfeer van GroenRijk De Carlton wordt deze avond met livemuziek opgeluisterd. De leerlingen hebben speciaal voor deze avond een Kerstrepertoire ingestudeerd. De muzikale lichtjesavond is te bezoeken van 19.00 tot 21.00 uur.

Lees hier meer

Podium Westland

Een groot deel van het Westlandse culturele veld presenteert zich op zaterdag 20 december tijdens de eenmalige wintereditie van Podium Westland in het centrum van Naaldwijk. Op verschillende locaties barst het van de optredens, workshops en bezienswaardigheden, waaronder in de bibliotheek, WestlandTheater De Naald, de Pax, Oude Kerk, Ontmoetingskerk, Creatief Centrum ’t Atelier en Winkelcentrum de Tuinen. Het culturele festival is op alle locaties gratis toegankelijk en van 13.00 – 22.00 uur te bezoeken. In de week voorafgaand aan Podium Westland verschijnt er een programmaoverzicht in Het Hele Westland. Houd Facebook en Twitter van Podium Westland in de gaten voor het laatste nieuws.

Lees hier meer

Inkoop buitenschoolse educatie seizoen 2015-2016

Met ingang van september 2015 maakt Westland Cultuurweb op een aantal nieuwe gebieden een start met de inkoop van cultuureducatie aan kinderen en jongeren tot 21 jaar in de vrije tijd. Het betreft de disciplines van popmuziek, beeldende kunst en dans. Westland Cultuurweb zoekt pilot-activiteiten voor het seizoen 2015-2016. Vanuit de ervaringen met de pilots wordt beleid gemaakt op de seizoenen erna. Binnenkort verschijnen onze visie hierop en de inkoop-voorwaarden die voor organisaties van belang zijn. Deze zullen wij aan de bij ons bekende aanbieders toesturen. Houd hiervoor tevens www.westlandcultuurweb.nl, Facebook en Twitter in de gaten!

Ook start Westland Cultuurweb vanaf september 2015 met de ondersteuning van meerdere buitenschoolse activiteiten rondom brede scholen. Bedoeling is laagdrempelige en goede kunst- en cultuurcursussen dichtbij de kinderen in de verschillende kernen te faciliteren. De oriënterende fase in samenwerking met het onderwijs is momenteel in volle gang. Ook hierover houden wij u op de hoogte.

Honsels Harmonie brengt The Promise of Christmas

Op zaterdag 20 december wordt de indrukwekkende The Promise of Christmas uitgevoerd in de H. Bartholomeuskerk te Poeldijk door de Westlandse Koor Vereniging Musica en Honsels Harmonie. De algehele leiding is wederom in handen van dirigent Gerard Breas. Naast het musicalorkest van Honsels Harmonie en het uit 140 zangers en zangeressen bestaande WKV Musica wordt aan deze uitvoering medewerking verleend door de vocale mannengroep Orpheus uit de Oekraïne. Het concert start om 20.00 uur.

Lees hier meer

Cultuur Daar Geef Je Om

‘Cultuur Daar Geef Je Om’ is een initiatief dat het schenken van giften aan cultuur wil stimuleren. Heeft uw organisatie de status van ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), dan kunt u in aanmerking komen voor fiscale voordelen bij schenkingen! Wat in het kort betekent dat gevers (particulieren of bedrijven) meer mogen geven. Meer informatie hierover is te vinden op www.daargeefjeom.nl

Moonwalking

Na de succesvolle pilots in de 2014 in enkele wijken van Naaldwijk, Monster en Wateringen organiseert de Culturele Raad Monster dit keer het huiskamerproject in de Heenweg. Woont u in de Heenweg en vindt u het leuk om uw huiskamer op zaterdagavond 21 februari 2015 beschikbaar te stellen voor `een optreden in eigen huis ´ tijdens de Moonwalking? Geeft u zich dan op via info@cultureleraadmonster.nl.

Lees hier meer

Crowdfunding

Op zoek naar middelen om een cultureel of kunstproject mogelijk te maken? Wellicht is naast het benaderen van fondsen ook crowdfunding een goed idee. Het platform ‘Voordekunst’ kan uw eigen inspanningen om donaties te werven extra kracht bijzetten. Neem een kijkje op www.voordekunst.nl. Hier is te vinden hoe het werkt!

Cursusagenda online!

Enige tijd terug lieten wij weten te werken aan een nieuwe manier om op onze website www.westlandcultuurweb.nl culturele organisaties de mogelijkheid te bieden om de start van nieuwe cursussen zichtbaar te maken. Door middel van een cursusagenda, naast de al bestaande uitagenda, kan dit vanaf heden. U kunt nu via uw persoonlijke account op de website uw cursussen aanmelden en zichtbaar maken. De uitagenda is bedoeld voor eenmalige cultuurgerelateerde evenementen die door bezoekers kunnen worden bezocht.

Klik hier om direct naar de cursusagenda te gaan.

 
Lichtjesfeest Vrije Visie
do 11 dec 2014 20:00-22:30
Wateringen Anders
Kerstwandeling
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
za 13 dec 2014 18:00-20:00
's-Gravenzande Anders
December Art Sale
Vellekoop & Vellekoop Kunsthandel
do 11 dec 2014 10:00 t/m za 13 dec 2014 17:00
De Lier Expositie
Kerstconcert SING SING SINGVIII
Koor de Waterlanders
zo 21 dec 2014 15:00-16:30
Kwintsheul Concert
Kinderkerstfeest
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
zo 21 dec 2014 19:00-20:00
Naaldwijk Anders
Kerst concert met de Tiereliers
Muziekvereniging Minerva
zo 21 dec 2014 15:30-16:30
De Lier Concert
winterexpositie
Tessa Droog (Galerie en atelier Tess-keramiek)
zo 7 dec 2014 00:00 t/m wo 24 dec 2014 00:00
Naaldwijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact