Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb: leerlingendag, Spotlight en Pius X!

 
Leerlingendag bandfestival Stichting R.A.P.

Zaterdag 29 november zetten Basgitaarschool Place4Bass, Gitaarschool The Guitar Master en Drumschool Ron van Elswijk de Noviteit in Monster weer op zijn kop met een spetterende leerlingendag.  Naast de 60 leerlingenbands zijn er dit jaar ook 3 Westlandse bands die een optreden te verzorgen. Betrayed by Rage, Fabliau en Harvest Road geven acte de presence. Kijk voor meer info over de muziekscholen en de leerlingendag op www.theguitarmaster.nl, www.place4bass.nl, of www.ronvanelswijk.nl.

Lees hier meer

Spotlight!

Vanaf woensdagavond 26 november wordt de nieuwe uitzending van het culturele TV programma Spotlight uitgezonden op de WOS. Westland Cultuurweb maakt dit programma in samenwerking met de WOS. vanaf 19.00 uur is de nieuwe aflevering te zien, met daarin o.a. een verslag van de finale van de Popprijs Westland, een kijkje bij de Dag van de Koorzanger en een terugblik op de voorstelling van De Plankeniers. De uitzending wordt een week lang, met uitzonder van zaterdag en zondag, herhaald.

Pius X brengt Sinterklaas en de Boef

Ook dit jaar is het sinterklaasfeest in Poeldijk niet compleet zonder Dé sinterklaasmusical van het jaar. Muziekvereniging Pius X verzorgt het muzikale aspect, toneelvereniging Sint Genesius zorgt voor het toneelspel en het kinderkoor van Deo Sacrum maakt het feest compleet met hun vertolking van de Sinterklaasliedjes. Dit jaar wordt het verhaal 'Sinterklaas en de boef' uitgevoerd.

Lees hier meer

Oude Kerk Klassiek

WestlandTheater De Naald organiseert in samenwerking met Westland Cultuurweb en Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk een reeks klassieke concerten onder de noemer ‘Oude Kerk Klassiek’. Het eerstvolgende concert in deze reeks vindt plaats op zondag 30 november a.s. Het Zuid Hollands Symfonieorkest (ZSO) is deze middag te gast. Op het programma staan werken van Elgar, Bruch en Brahms. Het orkest begint om 15.00 uur met Chanson de Matin en Chanson de Nuit van de Britse componist Edward Elgar. De jonge violiste Isobel Warmelink schittert daarna als soliste in het populaire, romantische eerste vioolconcert van Max Bruch.

Lees hier meer

CultuurCourant 9

Vorige week is de nieuwe CultuurCourant verstuurd, waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op de geslaagde eerste Kunst & School Conferentie. Deze vond 8 oktober jl. plaats in het sfeervolle themapark De Westlandse Druif. Klik hier om de CultuurCourant online te lezen.

Kerstwandeling Kinderkoor Eigenwijs

Kinderkoor EigenWijs doet zaterdag 13 december mee aan een kerstwandeling in 's-Gravenzande. Bijna tweeduizend kerstlichtjes langs de hele route vormen het decor waartegen de scènes uit het kerstverhaal levensecht worden uitgebeeld. Zo is er een engel die het goede nieuws aan de herders brengt en ook de stal met het kindje Jezus ontbreekt niet.

Lees hier meer

 
Al mijn Zonen
Theatergroep Het Wilde Westen
za 29 nov 2014 20:15-22:30
Naaldwijk Voorstelling
December Art Sale
Vellekoop & Vellekoop Kunsthandel
do 11 dec 2014 10:00 t/m za 13 dec 2014 17:00
De Lier Expositie
Podium Westland
za 20 dec 2014 13:00-23:00
Naaldwijk Festival
Kunsthuis18: Lijnenspel in ruimtelijk werk en fotografie
Kunsthuis18
za 8 nov 2014 13:30 t/m zo 21 dec 2014 16:30
Naaldwijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact