Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb met o.a. Epicentrum, Floracollege en Podium Westland

 
Culturele activiteiten 70 jaar bevrijding

Enige tijd terug vroegen wij naar culturele initiatieven die op stapel staan omtrent ’70 jaar Bevrijding’, dat gevierd wordt in 2015. Hierop hebben wij meerdere reacties ontvangen. Het is nog steeds mogelijk om uw plannen bij ons bekend te maken! Dit geldt ook voor activiteiten die u mogelijk organiseert rondom Koningsdag en/of Dodenherdenking (al dan niet in samenwerking met een oranjevereniging). In samenwerking met gemeente Westland wordt in april een katern uitgebracht dat alle activiteiten in de kernen op een mooie manier belicht en publiciteit geeft aan uw initiatief. Meld uw initiatief s.v.p. aan vóór 19 december 2014 (dit hoeft niet als u dit al heeft gedaan). In januari 2015 ontvangt u opnieuw bericht omdat dan de vormgeving van het katern van start gaat en wij u om aanvullende informatie vragen.

Lees hier meer

Epicentrum speelt ‘Al mijn Zonen’

Epicentrum Toneel sluit hun jubileumjaar af met "Al mijn zonen" van Arthur Miller.  Op 19, 20, 28 ,29 en 30 november spelen zij deze voorstelling in het oude Rabobankgebouw aan de Verdilaan in Naaldwijk. Aanvang 20.15 uur. "Al mijn zonen" is het hartverscheurend portret van een familie die ontwaakt uit de nasleep van de tweede wereldoorlog. Een familie die, na jaren van ontkenning, moet leren leven met de verantwoordelijkheid en schuld uit het verleden.

Lees hier meer

Leerlingen Floracollege brengen ‘De Vuurvogel’

Kunstklas-2 van het Floracollege speelt 18 en 19 november de spannende kindermusical 'De Vuurvogel'. Gebaseerd op een oud Russisch sprookje en is geschikt voor kinderen van 6-10 jaar.
Iwan Tsarenzoon bewaakt de Boom met de Gouden Appels. Hij betrapt de Vuurvogel die een appel wil stelen. De Vuurvogel vertelt dat de slechte Tovenaar Kastchei zeven prinsessen gevangen houdt in zijn kasteel. Iedereen die probeert de prinsessen te bevrijden wordt door Kastchei betoverd in steen. Met hulp van de Vuurvogel gaat Iwan het tóch proberen. Regie: Mandy van Winden, tekst en muziek: Hans Tobel. Locatie: Floratheater.

Lees hier meer

Sfeervolle wintereditie Podium Westland

De voorbereidingen voor hét culturele festival van het Westland zijn in volle gang. Op zaterdag 20 december 2014 vindt in het centrum van Naaldwijk een eenmalige wintereditie van Podium Westland plaats, geheel in kerststijl. Gratis toegankelijk van 13.00 tot 23.00 uur, verspreid over de locaties Bibliotheek Westland, WestlandTheater De Naald, Pax, Oude Kerk Wilhelminaplein, Creatief Centrum ’t Atelier, Heilige Geesthofje, de Ontmoetingskerk Anjerlaan en Winkelcentrum De Tuinen. Een gevarieerd programma met o.a. muziek, dans, zang, kunst, historie, kinderactiviteiten en literatuur! Houd voor meer informatie over het programma de Facebookpagina en Twitterpagina van Podium Westland in de gaten.

Lees hier meer

Lezing over Oude Kerk Naaldwijk

Donderdag 20 november wordt in de Oude Kerk van Naaldwijk de geschiedenis verteld van dit prachtige gebouw. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de overblijfselen van vóór de reformatie, de binding van de Oranjes met de kerk, de restauraties van de kerk en de pastorie en haar bewoners. De lezing wordt verzorgd door Arnold Knoppert, archivaris van de Oude Kerk. De organisatie is in handen van de Historische Vereniging Oud Honselersdijk-Naaldwijk.

Lees hier meer

Westland Saxofoon Festival

Zaterdag 31 januari 2015 vindt het Westland Saxofoon Festival plaats in Maesemunde 's -Gravenzande. Een dag barstensvol optredens, workshops en gezelligheid. Op het dagprogramma staan workshops en concerten door topsaxofonisten. Naast de workshops en concerten wordt deze dag veel samengespeeld in saxofoonorkesten op verschillend niveau. In de workshop van Arno Bornkamp geeft hij les aan een aantal deelnemers. U kunt zich zowel individueel als in groepsverband daarvoor opgeven via het inschrijfformulier op www.westlandsaxofoonfestival.nl. Om 16:45 uur begint het slotconcert met medewerking van alle deelnemers en solisten. Het slotconcert is gratis toegankelijk.

Lees hier meer

 
Meezingconcert De Waterlanders
Koor de Waterlanders
zo 16 nov 2014 14:00-16:00
Wateringen Concert
Kunsthuis18: Lijnenspel in ruimtelijk werk en fotografie
Kunsthuis18
za 8 nov 2014 13:30 t/m zo 21 dec 2014 16:30
Naaldwijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact