Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb: o.a. Spotlight, Flying Feathers en een muzikale speurtocht

 
Spotlight op WOS TV

In samenwerking met de WOS is er ook deze maand weer een nieuwe aflevering van het cultuurprogramma Spotlight uitgezonden. Met deze keer een terugblik op de muzikale leerlingenpresentatie van Muziekmeesters Westland, de feestelijke kinderboekenweek in Bibliotheek Westland en de kleurrijke expositie van kunstenaar Martin Groen bij Zuidkoop De Lier. Gemist? Bekijk de uitzending hier online

Plankeniers met Flying Feathers

Op zondag 2, maandag 3 en dinsdag 4 november speelt toneelvereniging De Plankeniers het kluchtige blijspel Flying Feathers. Wanneer de eigenaar van een Engels landhuis naar Schotland vertrekt, nemen vijf dames hun intrek in het huis. Als na verloop van tijd de broer en zus van de eigenaar verschijnen, ontstaat er heel wat commotie. Of, zoals de Engelsen zeggen: “When there is trouble, the feathers fly”. En dan is er ook nog een glazenwasser … Te zien in WestlandTheater De Naald.

Lees hier meer

Westland Cultuurweb zoekt lessen “beeldende kunst” voor kinderen en jongeren!

Westland Cultuurweb is verantwoordelijk voor de inkoop van buitenschoolse kunsteducatie voor Westlanders tot 21 jaar. Hiervoor krijgt zij subsidie van de gemeente. Bedoeling is zo veel mogelijk Westlandse kinderen en jongeren buiten schooltijd voor aantrekkelijke prijzen lessen theater, muziek, dans en beeldende kunst te laten volgen. Voor seizoen 2015-2016 is Westland Cultuurweb op zoek naar aanbieders van cursussen beeldende kunst voor kinderen en jongeren.

Op woensdagavond 19 november om 20.00 uur is er een informatiebijeenkomst voor organisaties en individuele docenten die hierin geïnteresseerd zijn. Aanmelden kan via info@westlandcultuurweb.nl. De bijeenkomst vindt plaats bij Westland Cultuurweb, het Hooghe Landhuys, Zuidweg 81, Naaldwijk.

Lees hier meer

DOS Dansdag

Op zaterdag 8 november vindt de DOS Dans Dag plaats in Sporthal ‘De Pijl’ in Naaldwijk. Tijdens deze dag vertonen alle dansgroepen van DOS Naaldwijk hun kunsten. Er zijn twee shows die bijgewoond kunnen worden: om 14.30 uur en 16.15 uur.

Lees hier meer

Reminder! Cursus Social Media

Regelmatig krijgen wij vragen vanuit het culturele veld hoe social media het beste ingezet kan worden. “Hoe werkt het precies”, “Hoe vaak moet ik Twitteren” en “Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid” zijn enkele vragen die om opheldering vragen. Daarom is Westland Cultuurweb aan het inventariseren hoeveel belangstelling er is voor een eventuele cursus, gegeven door Westland Cultuurweb. Heeft u interesse in een cursus Social Media? Laat het ons weten via katevanelswijk@westlandcultuurweb.nl. De cursus wordt op 1 van onderstaande data gegeven:

Woensdag 3 december (circa 19.00 uur) of woensdag 10 december (circa 19.00 uur).

Geeft u a.u.b. aan op welke datum u de cursus zou kunnen bijwonen.

Finale Popprijs Westland

Na de zinderende voorrondes afgelopen weken zijn de finalisten van Popprijs Westland 2014 bekend! De volgende bands gaan de strijd aan in de finale:
• Harvest Road
• Betrayed By Rage
• Fon14
• 12:04

De finale is zaterdag 15 november in WPC Nederland 3 in Wateringen. Wie gaat er dit jaar aan de haal met de hoofdprijs: studiotijd en een professionele fotoreportage, en natuurlijk de wisselprijs van Popprijs Westland?

Lees hier meer

Muzikale speurtocht Muziekmeesters Westland

Op zaterdag 8 november organiseert Muziekmeesters Westland een muzikale speurtocht. Maak kennis met de Muziekmeesters en hun instrumenten. Volg de speurtocht langs alle instrumenten, die je natuurlijk mag uitproberen. Heb je een voorkeur voor een bepaald instrument? Maak dan een afspraak voor een gratis proefles. De speurtocht is voor kinderen vanaf 6 jaar met hun ouders. Alle goede muziekspeurders ontvangen een prijs. Zaterdag 8 november tussen 14.00 uur en 16.00 uur, locatie MFC Maesemunde te `s-Gravenzande.

 

 
Concert De Phoenix her-reist
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
za 1 nov 2014 20:15-00:00
Poeldijk Concert
Voorstelling Dappere Magnolia's
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
zo 2 nov 2014 14:30-17:00
Wateringen Voorstelling
Jubileumconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
za 8 nov 2014 00:00-00:00
De Lier Concert
Najaarsconcert
Rien van der Spek, voorzitter (Westlandse Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior")
za 8 nov 2014 20:00-22:30
Naaldwijk Concert
De Vuurvogel
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
di 18 nov 2014 19:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact