Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb: slotweekend Westlands Museum, exposities en Conferentie

 
Eerste leerlijnen op basisscholen van start!

Het is zover! OBS De Willemsschool in Monster start komende week als eerste Westlandse school met Kunstkracht 10, de nieuwe lessen cultuureducatie voor het primair onderwijs. Na een theatertraining voor de leerkrachten gaan zij zelf met de leerlingen aan de slag om theater en muziek gestructureerd, in een doorlopende leerlijn te implementeren binnen de school. Dit schooljaar starten ook De Andreashof in Kwintsheul, De Eerste Westlandse Montessorischool in Monster, De Godfried Bomansschool in 's-Gravenzande, De Herman Broereschool in Naaldwijk, Pieter van de Plasschool in Wateringen, Pius X in Wateringen en De Zeester in Monster met de Kunstkracht 10. In de komende twee jaar zullen er ook leerlijnen ontwikkeld worden voor o.a. erfgoed, literatuur & filosofie, beeldende kunst, media. Het culturele veld wordt betrokken bij de ontwikkeling en een deel van de uitvoering van lessen. De lessen theater, muziek en dans zijn ontwikkeld door Westland Cultuurweb met de Pieter van de Plasschool uit Wateringen, De Godfried Bomansschool in 's Gravenzande en de Eerste Westlandse Montessorischool in Monster dankzij de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.

Expositie Bartholomeus op Reis

De H. Bartholomeusparochie in Poeldijk is al zo’n 200 jaar in het bezit van het bijzondere schilderij Het Martelaarschap van de H. Bartholomeus. In 2014 is het schilderij gerestaureerd. Op 13 september zijn er tijdens de opening twee lezingen waarin het restauratieproces en de geschiedenis van het schilderij worden belicht. De expositie in de kerk besteedt aandacht aan de schilder Jacob Cornelisz. van Oostsanen, zijn atelier en de herkomst van het schilderij. Er zijn onder andere replica´s te zien van enkele van zijn schilderijen en korte filmpjes over Van Oostsanen en zijn werkwijze. En natuurlijk het originele schilderij. De opening is om 10.00 uur. Lees hier meer.

Slotweekend Westlands Museum

Vanwege een grote verbouwing is het Westlands Museum gesloten van 8 september a.s. tot 1 mei 2015. Het komende weekend, 6 en 7 september, is de laatste kans om het 'oude' museum nog één keer te bezoeken. Speciaal voor deze gelegenheid heeft het museum een overvol programma, voor jong en oud. Voor de liefhebbers van oude museumobjecten wordt een verkoping georganiseerd. Ook is er een antieke boekenmarkt. Op zondag zijn er extra activiteiten georganiseerd zoals demonstraties jam maken waarvoor verschillende soorten fruit uit de historische tuin van het museum worden gebruikt. Lees hier meer.

Kunst & School Conferentie door Westland Cultuurweb

Na de Kick-off ‘Cultuureducatie met Kwaliteit in Westland’ in 2013 organiseert Westland Cultuurweb op woensdag 8 oktober a.s. de eerste Kunst & School Conferentie in themapark De Westlandse Druif. In deze conferentie staat de ontwikkeling van doorlopende leerlijnen en van aanbod cultuureducatie voor het basisonderwijs centraal. De conferentie is voor ieder die belangstelling heeft voor cultuureducatie met kwaliteit in Westland en biedt praktische workshops en presentaties, een lezing door neurowetenschapper prof. dr. Erik Scherder van de Vrije Universiteit Amsterdam en een culturele markt om elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen. Ook dans, muziek en theater zijn met korte optredens aanwezig!  Aanmelden is mogelijk tot 24 september. Klik hier voor de aanmeldingsprocedure.

Open Atelierroute Kwintsheul / Wateringen

Het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 september wordt de tweejaarlijkse Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul gehouden. Plaatselijke kunstenaars laten dit weekend hun werk zien in hun eigen atelier of op een andere locatie. Het evenement is gratis te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn zelf aanwezig. Deelnemers zijn o.a. JOOP, Cre-art, Atelier T. Luiten en meer. Lees hier meer.

Moonwalking September

De Culturele Raad Monster organiseert op zaterdag 13 september de 33e editie van de Moonwalking, een avondwandeling met een cultureel tintje waarbij u dit keer culturele optredens in huiskamers en (verrassings)locaties waar onder het Oude Raadhuis kunt bijwonen en de gastvrijheid kunt proeven van mensen uit een wijk. Het thema van de Moonwalking is: ‘Een optreden in eigen huis bij maanlicht’ in de Oranjewijk in Wateringen. De avond begint om 19:00 uur en eindigt rond 23:30 uur. De prijs is € 17,50 per persoon inclusief koffie/thee, wandeling, optredens en borrel. Kaarten zijn uitsluitend vooraf verkrijgbaar door het sturen van een e-mail naar info@cultureleraadmonster.nl. Deze avond is een pilotproject en met medewerking van Westland Cultuurweb. Lees hier meer.

Sociaal Innovatiefonds Gemeente Westland

De Gemeente Westland zoekt innovatieve ideeën en uitvoerbare innovatieve plannen om onze gemeenschap nog sterker & veerkrachtiger te maken. Particulieren en organisaties kunnen een plan indienen bij het Sociaal Innovatiefonds van Gemeente Westland. Jeugdcoördinatoren van Vitis Welzijn kunnen ondersteuning verlenen bij het opstellen van een plan. Er is in het fonds een bedrag van € 500.000,00 beschikbaar. Meer informatie https://www.gemeentewestland.nl/wonen-en-leven/zorg-en-welzijn/keerpunt-westlandse-samenleving-na-2015/sociaal-innovatiefonds/

 
open monumenten dag
museum De Timmerwerf
za 13 sep 2014 00:00-00:00
De Lier Expositie
Dierendag Concert
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
za 4 okt 2014 19:15-20:15
Honselersdijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact