Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb: Waterpop, MCW, museum en meer!

 
Nieuw op de website!

Meer en meer organisaties en kunstenaars melden zich aan op www.westlandcultuurweb.nl en ook de culturele agenda wordt heel goed gevuld! Nieuw op de website zijn de onderdelen 'Onderwijs' en 'Cursus'. Geeft uw organisaties lessen of workshops in de vrije tijd, of biedt u cultuureducatie-aanbod aan voor het onderwijs? Ook dit kunt u vanaf nu zichtbaar maken op de website. Als uw organisatie al een profiel heeft aangemaakt, dan kunt u eenvoudig inloggen en deze gegevens zelf invoeren onder het gewenste onderdeel. Staat uw organisatie nog niet op onze website? Meld u dan alsnog aan!

Kunst op Waterpop

Zaterdag 9 augustus is het weer zover; dan barst Waterpop in Wateringen los! Een extra reden om dit festival te bezoeken is de beeldende kunst op het festival. Ook dit jaar hebben Waterpop en Kunsthuis18 weer kunstenaars geselecteerd die een kunstzinnige look aan het festival gaan geven. Dit jaar zijn dat Marleen van Heijningen (Maasdijk) en Menno Mulder (Monster). Marleen van Heijningen presenteert op het festivalterrein een omvangrijk object dat bestaat uit een lijnenspel dat in een overdreven perspectief een Westlandse kas uitbeeldt. Zij gaf het de titel 'Krachten bundelen'.  Menno Mulder laat deze dag zijn 'Prayer Flags' wapperen boven het Waterpopterrein: grote vlaggen met songteksten uit de funk, soul en popscene.  De moeite waard om te gaan bekijken!

Lees hier verder

Nieuw pand Muziek Centrum Westland

Muziek Centrum Westland gaat verhuizen! In het gebouw De Binnenhaven (achter WestlandTheater De Naald) in Naaldwijk is de ruimte gevonden om het muziekcentrum te realiseren. De komende maanden wordt de ruimte ingericht met drie geluidsdichte opname- en oefenruimtes. Het muziekcentrum gaat dienen als een ontmoetingsplek voor muzikanten, en in samenwerking met de buren van sociëteit Pax kunnen bij gelegenheid ook podiumfaciliteiten voor optredens beschikbaar gesteld worden. Daarnaast is het centrum ook geschikt voor individuele muzieklessen, workshops en educatieve projecten voor scholen. Op zaterdag 30 augustus vindt de officiële opening van het MCW plaats. Dit gaat muzikaal gepaard met de introductie van 12 bands die meedoen aan de Westlandse Popprijs 2014.

Lees hier verder

Zomerprogramma Westlands Museum

Het Westlands Museum opent haar deuren deze zomer al in de ochtend. Bezoekers kunnen op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.30 en 17.00 uur het museum bezoeken. Op zaterdagen is het museum geopend van 13.30 – 17.00 uur. Gedurende de zomer wordt er elke vrijdag om 14.00 uur een rondleiding verzorgd voor jong en oud. Kijk mee in de Westlandse geschiedenis en de ontwikkeling van de tuinbouw, de kassenbouw en het veilingsysteem, of doe mee met de demonstratie  ‘klokveilen’. Een prachtige wandeling door de historische tuin van het museum behoort ook tot de mogelijkheden! De eerste rondleiding vindt plaats op vrijdag 18 juli, om 14.00 uur.

Lees hier verder

Open dag Creatief

Creatief Centrum ’t Atelier presenteert het nieuwe cursusaanbod van komend seizoen 2014-2015 tijdens de Open dag op zaterdag 6 september. Het aanbod bestaat uit de bekende cursussen als tekenen, olieverf schilderen, boetseren, speksteen bewerken en nog veel meer. Nieuw zijn o.a. de cursussen schilderen met was en verven van sjalen. Benieuwd naar het volledige aanbod? Neem een kijkje tijdens de Open dag van 11.00 tot 16.30 uur (Stokdijkkade 3, Naaldwijk). Zie www.hetatelier.info voor meer informatie.

Zomerstop Cultuurweb

Westland Cultuurweb is gedurende de zomervakantie minder goed bereikbaar. Met regelmaat wordt geprobeerd de e-mails te lezen en te beantwoorden. Eind augustus zijn de medewerkers van Cultuurweb weer volledig beschikbaar.

Cultuurweb wenst u een mooie, culturele en fijne zomer toe!

 

 
Prinsenbos Live
zo 27 jul 2014 12:00-14:00
Naaldwijk Concert
Klokveilen in het museum
Westlands Museum
zo 3 aug 2014 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Rondleiding in Westlands Museum
Westlands Museum
vr 14 aug 2015 14:00-15:15
Honselersdijk Rondleiding
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact