Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb

 
Muziekmeesters Westland

Na het stoppen van Stichting Muziekschool Westland is er een nieuw initiatief gestart waarmee muziekeducatie in nieuwe stijl definitief vorm heeft gekregen! Een groep van circa tien docenten heeft zich verenigd onder de naam ‘Muziekmeesters Westland’ en kan muzieklessen blijven geven aan de Westlandse jeugd. Het aanbod is breed: individuele lessen, duo-lessen, groepslessen, samenspelmomenten en muzikale projecten, waarbij een grote variatie van instrumenten en zang wordt ingezet. Ook voorziet Muziekmeesters Westland in een aanbod rond het onderwijs en de buitenschoolse opvang, zodat veel kinderen dicht bij huis de eerste muzieklessen kunnen volgen. Daarnaast is er een breed aanbod van muzikale educatie voor volwassenen, variërend van individuele muziek- en zanglessen tot strijkorkest en projectkoor.

Om de wensen van nieuwe en bestaande leerlingen te kunnen inventariseren is er een Poll geplaatst op www.muziekmeesterswestland.nl. Met name de Westlandse jeugd wordt van harte uitgenodigd om hun voorkeur kenbaar te maken. Mede op basis daarvan zal binnen enkele weken het lesaanbod op de website gepubliceerd worden. Westland Cultuurweb is verantwoordelijk voor de inkoop van buitenschoolse cultuureducatie in de gemeente Westland en heeft besloten het aanbod van Muziekmeesters in seizoen 2014/2015 in te kopen.

Spotlight

In juni wordt alweer de laatste aflevering van Spotlight uitgezonden voor de zomervakantie. In deze aflevering blikken we terug op de culturele dagactiviteiten van het 10-jarig jubileum festival van de gemeente Westland, de dansvoorstelling van Dance Expression en de eindmusical van de musicalklassen van het Lentiz Floracollege op 9,10 en 11 juli in WestlandTheater De Naald. Bekijk de aflevering hier.

In september zijn we terug met de maandelijkse afleveringen die in het teken staan van kunst en cultuur in het Westland!

Terugblik Westland 10 jaar

Twee dagen lang presenteerde het Westlandse culturele veld zich tijdens het jubileumfeest van Westland 10 jaar. Waar de vrijdagavond vooral op volwassenen was gericht, waren er op zaterdag overdag uiteenlopende optredens en activiteiten voor jong en oud. Dankzij de inzet van het Westlandse culturele veld heeft dit geresulteerd in twee bijzonder mooie dagen, waarbij het levendige en uiteenlopende culturele veld aan bezoekers werd getoond. Koren, erfgoed, theater, muziek, bands, mega disco-band, kinderfestijn, djembé, demonstraties, slagwerk… Maar liefst 60 vrijwilligers van Westland Cultuurweb hebben deze twee dagen mogelijk gemaakt. Twee dagen met ruim 1500 mensen op acht verschillende podia op het festivalterrein tijdens het Cultuurfestijn van Westland 10 jaar! Benieuwd naar het fotoverslag? Bekijk deze hier op onze Facebookpagina.

Benefietconcert ALS Blues Helpt

Op zondag 29 juni vindt in De Noviteit in Monster een spetterend Bluesbenefiet plaats: tien toonaangevende bands spelen deze avond belangeloos de sterren van de hemel, om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar- en de strijd tegen ALS. Initiatiefnemer voor dit benefiet is de geboren Maassluizenaar en ALS-patiënt Jan van Hemert. Ook zijn er diverse blues-workshops, loterijen, performances van beeldend kunstenaars en is er een veiling van bluesgerelateerde artikelen. Aanvang 13.30 uur. Zie voor meer informatie www.bluesaanzee.nl

Cantatedienst in Oude Kerk Naaldwijk

Zondag 29 juni a.s. wordt om 10.00 uur in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Naaldwijk een cantate van Bach ten gehore gebracht. Uitgevoerd zal worden de cantate 135 “Ach Herr, mich armen Sünder” onder leiding van Jos Vranken. De toegang is gratis.

Motorendag Westlands Museum

Zondag 6 juli organiseert het Westlands Museum een Motorendag met demonstraties van stationaire motoren die gebruikt werden voor de aandrijving van oude tuinbouwmachines. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende verzamelaars van oude machines.
Op een veld naast de museumtuin zijn vele tientallen oude stationaire motoren te zien en te horen. Op een historische kachel-oven worden deze middag Oud-Hollandse poffertjes gebakken. Speciaal voor de kinderen is er een ouderwetse brandweerwagen met een aparte motorspuit. De kinderen mogen hiermee aan de gang om te proberen borden om te spuiten. De Motorendag is op deze zondag te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.westlandsmuseum.nl

Lees hier verder
 

Musicalklas Lentiz Floracollege

De musicalklas van het Lentiz Floracollege uit Naaldwijk speelt van 9 t/m 11 juli in WestlandTheater De Naald hun eindmusical ‘Het geheim van Spinnesteyn’. Ieder jaar laten leerlingen van het Floracollege hun kunsten zien met de eindmusical. Van acteren tot schminken en van decors bouwen tot catering; de leerlingen doen alles zelf! Op 9 en 10 juli zijn er overdag besloten schoolvoorstellingen. Op vrijdag 11 juli vindt de openbare avondvoorstelling plaats om 20.15 uur en wegens grote belangstelling is er een extra voorstelling aan toegevoegd om donderdag 10 juli om 19.00 uur. Zie voor meer informatie www.floramusical.nl

Lees hier verder

 
Expo's Duo Verhagen-Verhagen en Marlie Ouwerling
Kunsthuis18
za 31 mei 2014 13:30 t/m zo 29 jun 2014 16:30
Naaldwijk Expositie
Zomerspecial 'Eigen act wordt een fact'
Creative Facts
ma 16 jun 2014 00:00 t/m ma 30 jun 2014 00:00
Kwintsheul Workshop
Prinsenbos Live
zo 27 jul 2014 12:00-14:00
Naaldwijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact