Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Cultuurweb 20 mei

 
Jubileumvoorstelling Hamlet door Epicentrum Toneel

Na 25 jaar waagt Epicentrum zich aan het stuk der stukken, een geactualiseerde Hamlet van Shakespeare. Hamlet is de beroemdste tragedie van Shakespeare, maar Epicentrum Toneel brengt hem vol vaart en humor! Iedereen van Epicentrum werkt mee. De voormalige Rabobank in Naaldwijk wordt omgetoverd tot Paleis Elseneur. De regie is in handen van Kees Stolze. Voorstellingsdata: 29, 30, 31 mei en 1 juni (matinee), 3 en 4 juni 2014. Klik hier voor de flyer. Zie voor meer informatie www.epicentrumtoneel.nl

Phoenix Wateringen presenteert: Vreemde Vrienden

Vreemde Vrienden, een ontmoeting tussen een cowboy en een indiaan. Waar komen jouw voorouders eigenlijk vandaan? Ben jij goed in de regendans of kan jij heel mooi vlechten? Misschien was de oma van jouw oma wel een wijze indiaan! Of stam je af van de dappere cowboys uit het wilde westen! Als indiaan kan je veel van een cowboy leren en een indiaan weet weer dingen die een cowboy helemaal niet weet. Maar indianen worden in ieder geval geen vrienden met cowboys. Of toch wel?

Ontdek het verhaal over twee vreemde vrienden in een muziektheatervoorstelling van Phoenix Wateringen voor kinderen. Kom kijken! Zondagmiddag 25 mei 2014 om 14.00 uur. Locatie: Condor City. Zie voor meer informatie www.phoenixwateringen.nl

Optreden KABAAL!

De percussiebands KABAAL!, Beatlife! En sambalanco treden op 25 mei op tijdens de koopzondag in Naaldwijk. Het belooft een dag te worden vol opzwepende performances, workshops en vooral véél muziek. Wie enthousiast wordt deze dag van de swingende ritmes kan op het binnenplein van de Tuinen gratis meedoen met een samba percussie workshop. Opgeven is niet nodig. Ook kunnen bezoekers later die middag zelf een muziekinstrument knutselen. Zie voor meer informatie over het programma www.naaldwijkwinkelrijk.nl

Theaterfestival Onder de Hoge Bomen

Theaterfestival onder de Hoge Bomen is een uniek theaterproject vóór en dóór Westlanders. Negen Westlandse theatergezelschappen spelen op 5, 6, 7, 12, 13, 14 juni voor u hun voorstelling in drie minitheaters aan de Hoogwerf in Naaldwijk. Elke speelavond wandelt u van locatie naar locatie voor een gevarieerde theaterbeleving in drie verschillende voorstellingen. Ook tijdens de wandelingen wordt u op artistieke wijze vermaakt met een akoestisch optreden, denderend orkest, sprookjesachtige dans, verstilde kunst, voordracht of prikkelende performance. Klik hier voor het volledige programma.

Cultuurpuntwestland.nl per 1 juli uit de lucht

De afgelopen jaren heeft de website www.cultuurpuntwestland.nl, die wordt beheerd door Bibliotheek Westland, een belangrijke functie vervuld voor de culturele sector in Westland. Bij de oprichting van Westland Cultuurweb in 2013 is met Bibliotheek Westland afgesproken dat de functie van cultuurpuntwestland.nl op termijn zou worden overgenomen door de nieuwe website www.westlandcultuurweb.nl. Dit gaat per 1 juli a.s. gebeuren.

Culturele organisaties en cultureel ondernemers die actief zijn in Westland kunnen zich sinds enige tijd zichtbaar maken op de website van Westland Cultuurweb. Zo is het mogelijk om een eigen organisatiepagina aan te maken en agenda-items (publieksevenementen) aan te maken die worden gepubliceerd op de website. Agenda-items worden hierna meegenomen in de culturele agenda die wordt gepubliceerd in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief en in de evementenladders die elke week worden gepubliceerd in Groot Westland en Het Hele Westland.

Update 10 jaar Westland

Het weekend van 20 en 21 juni komt steeds dichterbij! En het programma van Cultuurweb op deze twee dagen wordt steeds voller. Zo komt er op vrijdagavond 20 juni ook een dichterspodium. Westlandse dichters kunnen zich aanmelden via info@westlandcultuurweb.nl. ’s Avonds geven de harmonieën PiusX en Phoenix een spetterend concert. Op zaterdag 21 juni geeft beeldend kunstenares Juliette van de Walle een waanzinnig leuke workshop voor kinderen: maak je eigen vogel. En theatermaker en acteur Sander Jan Klerk (van ZOOP!)  geeft deze dag een kinderworkshop theater! Benieuwd naar het volledige programma tot nu toe? Zie onze website.

 
Optreden Westlands Dag Orkest Careyn De Woerdblok
Muziekvereniging Fusica
vr 23 mei 2014 14:30-16:00
Naaldwijk Concert
Expositie Fotokunst van Petra van Mil
Petra van Mil/Arte-P
zo 18 mei 2014 13:00 t/m zo 15 jun 2014 17:00
Naaldwijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact