Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuws

 
Swingend oranjeconcert Honsels Harmonie

Honsels Harmonie laat u alvast in de juiste stemming komen voor Koningsdag met haar Oranjeconcert op vrijdagavond 25 april. Het A- en B-(jeugd)orkest van Honsels Harmonie trakteert bezoekers tijdens dit concert op mooie Oranjeliederen. Een muzikaal feest waarbij kinderen onder de 12 jaar gratis toegang hebben. Entreekaarten zijn aan de deur of bij de Readshop in Honselersdijk voor € 5,- te koop. Aanvang van het concert is om 19.45 uur in de Voorhof in Honselersdijk.

Herdenkingsvoorstelling De lange schaduw van Sobibor

Op zondagavond 4 mei om 21.00 uur is er in WestlandTheater De Naald een speciale voorstelling in het kader van de jaarlijkse dodenherdenking. Op deze avond vertelt de Joodse Marion van Straten, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog onderdook in Naaldwijk, haar indrukwekkende verhaal. Andere belangrijke personages uit haar leven worden gespeeld en bezongen door Maghen Hilgersum. De voorstelling is geschreven door Aart van den Berg van Theater in Feite, de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Nik van den Berg. De voorstelling is een samenwerking van het Historisch Archief Westland, Oranje Comité Naaldwijk, Raad van Kerken, Amnesty International en Bibliotheek Westland en wordt mogelijk gemaakt door Roteryclub Het Westland en WestlandTheater De Naald. Kaarten à € 2,50 via www.westlandtheater.nl of 0174-636900.

Huiskamerconcerten Culturele Raad Monster

Na het succes van de pilot ‘optredens in eigen woonkamer’ in Naaldwijk wordt opnieuw een Moonwalking evenement georganiseerd, ditmaal in Monster op zaterdagavond 17 mei. Moonwalking is een culturele avondwandeling die huiskamers en andere locaties in een wijk verbindt met als doel om cultuur dichter bij de mensen in de wijk te brengen en de mensen in buurt beter te leren kennen. In de huiskamers en andere locaties in de wijk vinden korte optredens plaats met muziek, poëzie, storytelling, theater en andere kunstvormen door mensen van verenigingen. De verschillende huiskamers en andere locaties in de wijk zijn door de wandeling met elkaar verbonden. Zie voor meer informatie www.cultureleraadmonster.nl

Update feest 10 jaar Gemeente Westland

Het festival '10 jaar Westland' wordt groots! Westland Cultuurweb organiseert met het Westlandse culturele veld een geweldige vrijdagavond (20 juni tussen 18.00 en 01.00 uur) en zaterdag overdag (21 juni tussen 11.00 en 16.00 uur). Wil jij ook laten zien wat je in huis hebt en performen? Wij hebben nog ruimte op de diverse kleinere podia (in tentjes en een mooie glazen kas), heel geschikt voor de 'kleinere' acts (maar groot in uitstraling!). Singer-songwriter, akoestisch bandje, klassiek ensemble, stand-up comedian, dichter, beeldend kunstenaar met gevoel voor performance of ???: neem dan vóór 12 mei contact met ons op via irozenboom@westlandcultuurweb.nl en we gaan kijken hoe jij je kunt presenteren!

Spotlight !

Heeft u de nieuwe uitzending van het cultuurprogramma Spotlight al gezien op WOS? Deze maand nemen we een kijkje bij de repetities van de voorstelling Hamlet, door Epicentrum Toneel. Ter ere van hun 25 jarige bestaan speelt Epicentrum Toneel op 29, 30, 31 mei en 1, 3 en 4 juni een speciale uitvoering van Hamlet in de voormalige Rabobank in Naaldwijk.  Ook kijken we bij de repetities van de herdenkingsvoorstelling De lange schaduw van Sobibor, die op zondag 4 mei om 21.00 uur te zien is in WestlandTheater De Naald. Tot slot zien we twee bijzondere exposities in Kunsthuis18 van Marten Hazelaar en Robin Overschie. De uitzending terugkijken? Klik dan hier.

Cultuuragenda nu ook in Het Hele Westland!

Zoals u wellicht al heeft gezien heeft Westland Cultuurweb iedere week een cultuuragenda in Groot Westland. En vanaf volgende week ook in Het Hele Westland! Iedere week proberen wij zoveel mogelijk culturele evenementen die plaatsvinden in Westland onder de aandacht te brengen in de agenda’s. Wilt u uw evenement ook in de agenda van Groot Westland en Het Hele Westland terug zien? Meld uw evenement dan aan op onze website en wij doen ons best om het evenement te plaatsen.

Tip voor organisaties: persbericht schrijven

In onze wekelijkse agenda in Groot Westland en Het Hele Westland proberen we zo veel mogelijk evenementen onder de aandacht te brengen. Wilt u meer aandacht voor uw evenement? Beide kranten staan open voor uw persberichten! Vergroot de kans om uw persbericht geplaatst te krijgen, door een niet te lang persbericht te schrijven. Een kort maar krachtig bericht is voor de pers fijner om te krijgen, gezien het grote aantal persberichten dat zij dagelijks krijgen. Een helder bericht vergroot de kans dat de krant het plaatst. Stuur tevens, om het persbericht extra kracht bij te zetten, een goede foto mee van hoge resolutie (minimaal 1 MB).

 
Kunstbazaar2014
Kunsthuis18
vr 25 apr 2014 20:00-00:00
Wateringen Expositie
Koningsdag
Westlandse Harmonie
za 26 apr 2014 09:45-11:00
Monster Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact