Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb 8 april 2014

 
Tip voor organisaties: Uw evenement in de cultuuragenda!

Niet alleen op onze website www.westlandcultuurweb.nl kunt u vermeld staan met uw culturele evenement, dit kan nu ook in de krant! Een deel van de cultuuragenda op onze website verschijnt nu al wekelijks in de regionale krant Groot Westland en binnenkort ook in Het Hele Westland. Zodra u een organisatiepagina heeft aangemaakt op onze website, is het heel eenvoudig om uw evenement aan te melden. Een e-mail sturen kan uiteraard ook: info@westlandcultuurweb.nl

Expositie van Ton van Holsteijn

De gehele maand april exposeert kunstenaar Ton van Holsteijn in de Hofboerderij in Wateringen. De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 27 april, elke zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Ton van Holsteijn, 65 jaar en geboren en getogen in Kwintsheul, vertelt: 'Als kind heb ik veel getekend en gekleurd. Zo'n 30 jaar ben ik nu actief als kunstschilder, eerst realistisch, later ben ik meer abstract gaan werken.'  Van Holsteijn gebruikt veelal acryl op groot formaat schildersdoek. Schilderijen ontstaan spontaan uit gevoel en emotie maar wel in een bepaalde harmonie qua kleur en compositie.

Voorjaarsconcert Minerva

Zaterdag 12 april is het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging Minerva met het thema: "reis rond de wereld in 80 minuten." Het publiek wordt deze avond meegenomen op een avontuurlijke muzikale reis langs de route die Phileas Fogg aflegt in het boek ‘reis rond de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne. Aanvang 20.00 uur in De Rank De Lier, toegang is gratis.

Lukas-Passion in Oude Kerk Naaldwijk

Op woensdag 16 april wordt in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Naaldwijk de Lukas-Passion van J.S. Bach uitgevoerd. In de prachtige ambiance van de middeleeuwse Oude Kerk komt het werk van Bach optimaal tot zijn recht. De uitvoering staat onder leiding van Gerard Bal, cantor-organist van de Oude Kerk van Naaldwijk en bekend als Bach-specialist. Hij dirigeert dit werk  vanaf 1998 met veel enthousiasme. Medewerking wordt verleend door 8 solisten, 70 zangers en zangeressen van Bachkoor Westland en het West-Nederlands Bach Orkest. Aanvang 20.00 uur

Update Westland 10 jaar

Het programma van 10 jaar Westland op vrijdagavond 20 en zaterdag 21 juni, waar Cultuurweb invulling aan geeft met het Westlandse cultuurveld, krijgt stevig vorm. En nog steeds dienen zich nieuwe ideeën aan. Neem een kijkje op onze website waar we met regelmaat de laatste ontwikkelingen plaatsen. Ook een idee? We gaan graag hierover in gesprek. Begin mei wordt het programma vastgesteld, dus laat het ons zo snel  mogelijk weten via info@westlandcultuurweb.nl.

Tip: Vacatures Culturele Raad Monster

De Culturele Raad Monster heeft als doel het organiseren van culturele activiteiten in het Westland en daarbuiten. Zij is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van activiteiten en daarnaast ook naar toezichthoudende bestuursleden. Interesse of meer informatie over deze vacatures? U vindt de vacatures hier.

Tip voor organisaties:

De G.A. van Poelje Academie organiseert diverse interessante workshops voor bestuurders, met kortingstarief voor bestuurders van verenigingen en stichtingen. De G.A. van Poelje Academie richt zich op het versterken van het bestuur van maatschappelijke instellingen in de gemeente Westland. Zij doet dat door te werken aan het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de bestuurders en door een ontmoetingsplaats te creëren voor zittende en aankomende bestuurders. Neem eens een kijkje op de website voor meer informatie.

 
Concert Fusica en Rotterdam aan Zee
Muziekvereniging Fusica
zo 13 apr 2014 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
KLEINE MEEZING PASSIE Johannes Passion
Muziekvereniging Fusica
di 15 apr 2014 20:00-21:30
Naaldwijk Concert
Kunstbazaar2014
Kunsthuis18
vr 25 apr 2014 20:00-00:00
Wateringen Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact