Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb 12 september 2019

 
Icc-lab on tour op 2 oktober

Het jaarlijkse icc-lab 'ON TOUR' brengt de icc’ers dit keer naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Hier volgen ze een twee uur durende workshop, waarin kennis wordt gemaakt met diverse werkvormen, benaderingen en manieren van vragen stellen, met een kunstwerk als uitgangspunt. Kortom, kunst inzetten als vertrekpunt voor onderwijs. Een combinatie van luisteren, kijken, beleven en doen. Met deze input kunnen de icc’ers vervolgens zowel in de klas als in andere musea aan de slag. Natuurlijk wordt er deze middag ook een bezoek aan de vernieuwde Wonderkamers gebracht. Let op: de datum is verplaatst naar woensdag 2 oktober 13.30 – 17.45 uur.

Deelname voor icc'ers is gratis en inclusief entree, vervoer, workshop en lekkers. Ga je ook mee? Aanmelden kan nog tot 18 september. 

‘Gidsland’

Theatergroep Wateringen neemt je op 5, 6, 11 en 12 oktober mee in de voorstelling ‘Gidsland’. Drie personen treffen elkaar in een live talkshow op televisie: iemand van het kabinet die betrokken was bij een crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid, een jonge, bevlogen presentatrice die groen licht wil krijgen van de omroep voor een nieuw, journalistiek programma en de bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen, die vecht voor een schadevergoeding. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien. Reserveer nu kaarten!

Sociale veiligheid in jouw organisatie

Wist je dat Vitis Welzijn onderzoek heeft gedaan naar het beleid rondom sociale veiligheid bij vrijwilligers in organisaties in het Westland? Dat 55% van alle vrijwilligersorganisaties in Westland beleid heeft rondom grensoverschrijdend gedrag, 20% momenteel werkt aan het opstellen van beleid, 55% een vertrouwenspersoon heeft, 45 % een klachtenprocedure gebruikt, 60%  van de organisaties beleid heeft rondom het aanstellen van nieuwe vrijwilligers en voor 40% van de organisatie het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers onderdeel van is het aanstellingsbeleid?

Vitis Welzijn vindt het belangrijk dat vrijwilligersorganisaties in Westland een (sociaal) veilige plek zijn voor bezoekers, cliënten en vrijwilligers. Mensen moeten zich beschermd voelen en beschermd zijn tegen bedreigingen zoals psychisch geweld (zoals uitschelden, pesten, discriminatie en kleineren), seksueel overschrijdend gedrag, fysiek geweld en financiële of materiële uitbuiting. Om organisaties hierbij te helpen, biedt zij verschillende diensten aan, zoals een quickscan, een adviesgesprek, cursusaanbod (bijv. In Veilige Handen) en ondersteuning bij de aanvraag van een VOG-toelating.

Wil je werken aan de sociale veiligheid binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met Manon Zwinkels.

Postzegelontwerpen in Bibliotheek ‘s-Gravenzande

Dit voorjaar is er een postzegelontwerp wedstrijd gehouden ter gelegenheid van het 65-jarige bestaan van Postzegelvereniging Monster. Kinderen in Westland en omgeving hebben hier massaal aan meegedaan. In de bibliotheek in ’s-Gravenzande is tot en met 27 september een expositie te zien van alle 450 inzendingen. De ontwerpen waren al eerder te bewonderen tijdens de jubileumtentoonstelling.

In de bibliotheek vindt op vrijdag 27 september ook de postzegelruilbeurs in het kader van ‘Westland Ontmoet’ plaats. Het is de derde opeenvolgende keer dat de ruilbeurs wordt georganiseerd. Naast postzegels, kunnen er ook suikerzakjes, plaatjes, bandjes, stickers, pennen en meer worden geruild. De ruilbeurs is gratis toegankelijk van 10.00 tot 20.30 uur.

De postzegelontwerpen kunnen worden bekeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan het Zandeveltplein in ’s-Gravenzande. 

Ken jij een showstopper?

Ken jij een showstopper die een plekje verdient op het podium van WestlandTheater De Naald? Of ben jij degene die we zoeken? Tijdens het nieuwjaarsconcert ‘Knallend Westland’ krijgen jonge muzikale talenten uit het Westland de kans om voor een groot publiek op te treden, samen met professionele en amateurartiesten.

De audities vinden plaats op zaterdag 12 oktober 2019. Aanmelden? 

Blues aan Zee

‘Stichting Blues aan Zee’ organiseert 12 maal per jaar live bluesmuziek avonden in Monster en omgeving. Ze presenteert live blues of blues gerelateerde muziek van hoge kwaliteit in de sfeervolle locatie de KloosterKelder. Door inzet van vrijwilligers, sponsors en vrienden is de toegangsprijs van de concerten laag of soms zelfs gratis. Een greep uit het programma: bluesband Sugar Mama, Sugarboy & the Sinners, jamsessie met o.a. Sander Bus en de Marble Tones. Op zaterdag 9 november wordt het Blues aan Zee Festival gehouden in De Noviteit met nationale en internationale optredens. De kaartverkoop voor dit festival is direct aan de zaal en bedraagt € 20,-. Bekijk het programma hier!

Vrijwilligersbeleid

“De beste werving is om je huidige vrijwilligers te binden en koesteren”. Wil je aan de slag met je vrijwilligersbeleid of hier direct het gesprek over aan? Kom naar de College Tour 'Vrijwilligers(werk) onder druk' van Bestuurdersbank Westland op maandag 30 september van 17.00 – 19.00 uur!

 
Benefietvoorstelling AU
Theatergroep Het Wilde Westen
za 14 sep 2019 14:00
Naaldwijk Voorstelling
Open Monumentendag Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
za 14 sep 2019 10:00-17:00
Kwintsheul Anders
Benefietvoorstelling AU
Theatergroep Het Wilde Westen
za 14 sep 2019 20:15
Naaldwijk Voorstelling
De Westlandse School
Aart van den Berg (Theater in Feite)
za 21 sep 2019 18:00
Monster Voorstelling
Sugar Mama in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 21 sep 2019 21:30-00:30
Monster Concert
Ruilbeurs in het kader van Westland Ontmoet
Voorz.: Klaas Keijzer (Postzegelvereniging Monster)
vr 27 sep 2019 10:00-20:30
's-Gravenzande Anders
Excursie Oranjerieën
Westlands Museum
za 28 sep 2019 13:30-16:30
Honselersdijk Rondleiding
Benefietvoorstelling AU
Theatergroep Het Wilde Westen
za 28 sep 2019 14:00
Naaldwijk Voorstelling
Postzegelontwerpen te bekijken in bibliotheek 's-Gravenzande
Voorz.: Klaas Keijzer (Postzegelvereniging Monster)
ma 9 sep 2019 15:00 t/m ma 30 sep 2019 16:00
's-Gravenzande Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact