Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb 26 augustus 2019

 
Mooi plan, maar geen middelen?

Wil jij Westlandse talenten een podium geven? Buurt en bewoners samen laten schilderen? Kinderen een orkest laten vormen met zelfgemaakte instrumenten? Met de Regeling Kleine Culturele Initiatieven kan het! Deze is door de gemeente Westland in het leven geroepen voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau een mooi cultureel project op poten willen zetten. Je kunt voor een bijdrage tot maximaal 1500 euro een beroep doen op de regeling. Doe voor 1 september een aanvraag voor het vierde kwartaal van 2019! Heb je een vraag of wil je een idee bespreken? Neem dan contact met ons op per mail of via 0174-237045.

Ben jij het talent dat we zoeken?

Tijdens het nieuwjaarsconcert ‘Knallend Westland’ krijgen jonge muzikale talenten uit het Westland de kans om voor een groot publiek op te treden, samen met professionele en amateurartiesten. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar talenten. Misschien wel naar jou, of iemand die je kent? Doe mee aan de auditie op zaterdag 12 oktober 2019 en wie weet sta jij op 5 januari 2020 in de grote zaal van Westlandtheater De Naald. Inschrijven?

Podium Westland

Het centrum van Naaldwijk staat 7 september a.s. weer bol van de culturele activiteiten. Met vele optredens en workshops belooft het weer een waar feestje te worden. Wat kun je allemaal verwachten?

Ga kijken bij de koren, orkesten of werk mee aan het grootste schilderij in winkelcentrum De Tuinen. Je kunt je laten verrassen door comedians op de patio van De Naald en meelopen met de routes van Cultuur bij je buur. Doe mee aan de workshops op het Wilhelminaplein, het Paradepark en bij de Pianobar of wandel langs de bibliotheek en het gemeentehuis. De bands die optreden bij de Slimmerick zorgen ervoor dat je uit je dak kunt gaan.

De volledige timetable ligt vanaf volgende week verspreidt door heel Naaldwijk en is nu al terug te zien op Facebook en onze website. Zien we jou op 7 september?

Nazomeren

Voor de 34e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is het thema dit jaar ‘Nazomeren’. De gratis tentoonstelling vindt dit jaar wederom plaats in de historische Oude Kerk in Naaldwijk van 12 t/m 15 september. Het nagenieten van allerlei zomerse zaken staan centraal zoals het weer, een stralende zon, de uitbundigheid van de natuur, het buitenleven en alles wat daarbij hoort. Naast zomerbloemen kun je genieten van doorlopende muzikale uitvoeringen, kunstexposities en een themagerichte expositie van bloemschikamateurs.

Training ‘samenwerken’ verplaatst

De CmK training ‘Samenwerken voor culturele aanbieders’ is verplaatst van 17 juli naar woensdagavond 18 september. Sluit je aan om 19.30 uur? Wij vertellen je graag over Kunstlokaal, Kunstkracht en de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. Deze is door de gemeente in het leven geroepen voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau een mooi cultureel project op poten willen zetten. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris.

Open Monumentendag

In het weekend van 14 en 15 september is het Open Monumentendag. Stichting Monumentaal Westland geeft in samenwerking met het Westlands Museum extra aandacht aan – verdwenen – buitenplaatsen.

De buitenplaatsen waren vroeger voor veel mensen plekken van plezier: zij woonden en werkten vaak in de steden en vonden hun ontspanning in deze buitenplaatsen. Dit is dit jaar dan ook het thema van de Open Monumentendag. Er is een fietsroute samengesteld langs alle voormalige buitenplaatsen, maar ook langs veel monumenten. Op een aantal plekken krijg je als fietser een gratis consumptie of snack aangeboden. 

Vrijwilligers(werk) onder druk

Waar trekt jouw organisatie de grens en hoe dragen jullie zorg voor de toenemende druk op (betrokken) vrijwilligers? Bestuurders ervaren dat er een toenemende druk ligt op vrijwilligers binnen hun organisaties. Zij krijgen meer hulpvragen die vaak complexer zijn. Tijdens de College Tour van Bestuurdersbank Westland op maandag 30 september van 17.00 – 19.00 uur kun je ervaringen uitwisselen en je laten inspireren. Meld je aan!

 
Kat Riggins en 'Valium' in de Spiegeltent
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
do 29 aug 2019 21:00-00:30
Naaldwijk Concert
Zomer-rondleiding thema Westlandhistorie
Westlands Museum
vr 30 aug 2019 14:00
Honselersdijk Rondleiding
Demonstraties historische machines
Westlands Museum
zo 1 sep 2019 13:00-17:00
Honselersdijk Expositie
Optreden voor de bewoners van de Terwebloem te Poeldijk
Koor de Waterlanders
di 3 sep 2019 19:30-21:15
Poeldijk Concert
Contactavond
Voorz.: Klaas Keijzer (Postzegelvereniging Monster)
do 5 sep 2019 20:00-22:30
Monster Anders
Podium Westland
Stichting Bibliotheek Westland
za 7 sep 2019 11:00-18:00
Naaldwijk Workshop
Week van de Alfabetisering: in gesprek met Suzanna Jansen
Stichting Bibliotheek Westland
do 12 sep 2019 20:00-22:00
Naaldwijk Lezing
Postzegelontwerpen te bekijken in bibliotheek 's-Gravenzande
Voorz.: Klaas Keijzer (Postzegelvereniging Monster)
ma 9 sep 2019 15:00 t/m ma 30 sep 2019 16:00
's-Gravenzande Expositie
Historisch Spreekuur Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
za 7 mrt 2020 13:30-16:30
Wateringen Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact