Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb 11 juli 2019

 
Knallend Westland zoekt talent

Op zondag 5 januari vindt alweer de 5e editie van Knallend Westland plaats. Tijdens dit nieuwjaarsconcert krijgen jonge muzikale talenten uit het Westland de kans om voor een groot publiek op te treden, samen met professionele en amateurartiesten. Doe jij niets liever dan zingen of een instrument bespelen? En zorg jij voor ontroering of vuurwerk op het podium? Of ken jij iemand? Laat je horen tijdens de auditie voor Knallend Westland! Je kunt je alleen, samen of met een groep opgeven. De auditie is op zaterdag 12 oktober 2019. Doe mee en maak kans om 5 januari 2020 samen met het Blazers Collectief WEST en niemand minder dan de Meiden van LOS in de grote zaal van Westlandtheater De Naald te staan. Schrijf je in voor 7 oktober! 

Training ‘samenwerken’

Ben jij een cultureel aanbieder en wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden tot samenwerking? Kom dan op woensdagochtend 17 juli om 10.00 uur naar onze CmK training ‘Samenwerken voor culturele aanbieders’. Wij vertellen je graag over ons nieuwe project Kunstlokaal (het kind op bezoek in zijn directe culturele omgeving), Kunstkracht (het kind als maker van kunst en de nieuw aanpak en mogelijkheden) en het fonds voor kleine culturele initiatieven (financiële mogelijkheden voor samenwerkingsinitiatieven). Meld je nu aan! Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris.

Orgelconcert Minne Veldman

De bekende organist Minne Veldman uit Urk zal op zaterdag 13 juli 2019 het 3e concert verzorgen in de serie ´Orgel- concerten 2019´.

Minne (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek.

Dit jaar viert Minne zijn 25-jarig jubileum als organist met een jubileumtour langs de mooiste en grootste Nederlandse orgels, een orgeltournee door Zuid-Afrika (van 25 april tot 7 mei) en een orgeltrip naar Parijs op 14 en 15 juni. Kom je zaterdag in de Pleinkerk luisteren naar Minne Veldman met werken van Händel, Bach en eigen werk? 

Stichting Loswal ‘De Bonnen’

Muziekdag Hoek van Holland 2019, de Westlandse Kunstroute 2019, het Maaslandse Lichtjesfeest, winterfestival ‘Over de Dijk’ en theatervoorstelling ‘Het dagboek van Jeane Zwinkels’. Deze initiatieven en projecten zijn allemaal financieel ondersteund door beheerstichting Loswal ‘De Bonnen’. Naast het bijstaan van stichtingen en verenigingen in de samenleving verlenen zij steun aan projecten, met de ontwikkeling van glastuinbouw als doel. De stichting is actief in het Westland, Midden-Delfland  en Hoek van Holland.

Ben jij op zoek naar financiële ondersteuning voor jouw project? Op de website van de stichting vind je een formulier om een aanvraag te doen voor jouw culturele activiteit. 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

We zeggen vaak “een beeld zegt meer dan duizend woorden”, maar is dit wel zo? Tot en met 28 juli zal in Kunsthuis18 de nieuwe expositie ‘Meer dan duizend woorden’ te zien zijn waarin je als kijker zelf deze vraag mag beantwoorden. Vijf fotografen gaan door de studie van het vertellen (narratologie) verhalen overbrengen door middel van hun foto’s. Lees meer.

Jouw activiteit in onze agenda

Wist je dat je als culturele organisatie of cultureel ondernemer een eigen organisatiepagina kunt aanmaken op onze website? Je kunt je presenteren en voorstellingen, optredens, concerten, exposities, lezingen, cursussen, workshops etc. plaatsen in de uit- en cursusagenda. Verzorg je lessen of workshops voor het (primair) onderwijs of kinderopvang, of heb je aanbod voor speciale doelgroepen? Ook dit kun je (onder bepaalde voorwaarden) op onze site onder de aandacht brengen.

De uitagenda komt terug in de nieuwsbrief van Westland Cultuurweb en er verschijnt wekelijks een selectie van het aanbod in de cultuuragenda’s van de regionale kranten ‘Het Hele Westland’ en ‘Groot Westland’. Ten slotte zetten we social media in en leveren we vanuit onze agenda’s input voor de online-agenda van de WOS.

Laat zien wat je op het gebied van muziek, zang, dans, theater, literatuur, media, toneel, erfgoed en/of beeldende kunst te bieden hebt! Meld je nu aan! 

Cultuureducatie in het VO

Een groep enthousiaste vakdocenten, uit het Westlandse voortgezet onderwijs, heeft op 18 juni een eerste stap gezet naar visieontwikkeling op cultuureducatie. Op het Lentiz Dalton MAVO & Het Groene Lyceum kwam de groep bij elkaar voor het tweede leernetwerk. Na de kennismaking in maart is de groep deze keer actief aan de slag gegaan met het thema visie. Waarom is cultuureducatie van belang? Wat wil je de leerlingen meegeven? Hoe past cultuureducatie bij de visie van de school? Het was een productieve en leerzame middag! Ben je werkzaam in het VO en wil je aansluiten bij de cultuureducatie netwerkbijeenkomsten? Neem contact op met Babette

Expositie in gemeentehuis

Leden van het Westlandse kunstenaarscollectief WIT exposeren ook dit jaar in de publieksruimte van het gemeentehuis in Naaldwijk. De tentoonstelling bestaat uit zowel abstract als figuratief werk van 11 kunstenaars. Kom je de expositie bezoeken? Nu te zien t/m zaterdag 7 september 2019. 

 
Lezing over botanicus Professor Boerhaave
Westlands Museum
do 11 jul 2019 20:00-21:30
Honselersdijk Lezing
Muziekvereniging Fusica ontvangt Chinees jeugdorkest
Muziekvereniging Fusica
za 13 jul 2019 13:30-17:00
Naaldwijk Concert
Orgelconcert door Minne Veldman in Wateringen
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 13 jul 2019 19:30-21:00
Wateringen Concert
Zomerconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
za 13 jul 2019 13:00-14:00
De Lier Concert
Kunstenaars avond
Mona Van Almenkerk (Monartiste praktijk voor creatief tekenen en schilderen)
vr 26 jul 2019 19:30-22:00
's-Gravenzande Anders
Kat Riggins en 'Valium' in de Spiegeltent
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
do 29 aug 2019 21:00-00:30
Naaldwijk Concert
Optreden voor de bewoners van de Terwebloem te Poeldijk
Koor de Waterlanders
di 3 sep 2019 19:30-21:15
Poeldijk Concert
De Westlandse School
Aart van den Berg (Theater in Feite)
za 21 sep 2019 18:00
Monster Voorstelling
Sugar Mama in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 21 sep 2019 21:30-00:30
Monster Concert
Historisch Spreekuur Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
za 7 mrt 2020 13:30-16:30
Wateringen Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact