Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb 21 juni 2019

 
Cultuur van en voor iedereen

Vorige week presenteerde minister van Engelshoven haar cultuurbeleid voor 2021-2024. Ze wil blijven investeren in goed cultuuronderwijs en vindt gelijke kansen belangrijk; iedereen moet gelijke toegang tot cultuureducatie krijgen. Ze kiest specifiek voor integraal cultuuronderwijs: hierbij wordt geen voorrang meer gegeven aan bepaalde kunstdisciplines, zoals in het verleden is gedaan met de muziekimpuls. De maatregel om nog een periode van vier jaar Cultuureducatie met Kwaliteit in te zetten, van 2021 tot en met 2024, staat centraal. Deze regeling wordt uitgebreid naar het voortgezet onderwijs en de aansluiting tussen binnen- en buitenschoolse educatie. Het budget wordt daarbij verhoogd van €0,55 naar €0,79 per inwoner.

Deze beleidsbrief wordt in juni besproken in de Tweede Kamer. Over de nieuwe subsidieregeling wordt hopelijk richting het eind van het jaar meer bekend. Lees meer over de beleidsbrief.

Podium Westland

Zaterdag 7 september 2019 is het weer zover, Podium Westland! Het centrum van Naaldwijk wordt omgetoverd tot één groot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen en workshops kan iedereen genieten van al het mooist wat het culturele veld van Westland te bieden heeft.

In WestlandTheater De Naald zie je vanaf 11:30 uur optredens van lokale dansscholen en koren. Bij Bibliotheek Westland kun je workshops volgen en is er theater en muziek. In het nieuwe parkje tegenover De Naald zijn er workshops en optredens van o.a. Muziekmeesters Westland en toneelverenigingen.

Op het Wilhelminaplein staat de caravan van Leon Drums en worden er beeldende kunst workshops verzorgd. Tevens staat hier een kasje waarvan het programma is gevuld met de mooie woorden van Schrijvers tussen de kassen. Nieuw dit jaar is de Pianobar, hier kunnen overdag workshops worden gevolgd. In Winkelcentrum De Tuinen kun je meedoen met het grootste schilderij van het Westland en luisteren naar koren en orkesten. Op het Havenplein bij café de Slimmerick vind je het MCW podium. Verschillende Westlandse bands gaan er hier tot laat in de avond een feestje van maken.

En.. er is nog zoveel meer! De digitale timetable verwachten we voor de zomervakantie te delen, dus houd onze facebookpagina @Podium Westland in de gaten! 

Theater en projectkoor Kunstkracht 55+

Op 7 juni is er een nieuw theaterproject gestart op woonzorglocatie De Hooge Tuinen van Pieter van Foreest te Naaldwijk. De wens om Kunstkracht 55+ te verrijken met een theaterproject speelde al eventjes bij ons en is nu echt van start gegaan. In samenwerking met theaterschool Koperen Kees is dit project van de grond gekomen. Wekelijks nemen twee theaterdocenten de deelnemers mee terug in de tijd naar herinneringen zoals dansavonden en de eerste ontmoeting met een geliefde.

Ook zal er op 2 juli een projectkoor van start gaan op woonzorglocatie Woerdblok van Careyn te Naaldwijk. Dit project is in samenwerking met Muziekmeesters Westland. Gedurende 6 weken repeteren de deelnemers onder begeleiding van Ferry de Jong en Rianne Korteland voor een knallend concert op 10 augustus!

Samenwerken voor culturele aanbieders

Cultuurweb organiseert op woensdag 17 juli van 10.00 – 12.00 een CmK training ‘Samenwerken voor culturele aanbieders’. Laat je deze ochtend informeren over de (nieuwe) mogelijkheden tot samenwerking voor jou en jouw organisatie met het Westlandse onderwijs, andere culturele partners, de buurt en lokale instellingen. Wij vertellen jullie graag over ons nieuwe project Kunstlokaal (het kind op bezoek in zijn directe culturele omgeving), Kunstkracht (het kind als maker van kunst en de nieuw aanpak en mogelijkheden) en het fonds voor kleine culturele initiatieven (financiële mogelijkheden voor samenwerkingsinitiatieven met onderwijs, culturele organisaties en/of de buurt/omgeving). Wil jij meer weten over de verschillende mogelijkheden tot samenwerking en een eigen wensenlijst en actieplan maken? Meld je voor 12 juli aan! Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris via ischeffers@westlandcultuurweb.nl.

International Summer Music Festival Naaldwijk 2019

Op zaterdag 13 juli ontvangt muziekvereniging Fusica uit Naaldwijk het Rui Heng Wind Orchestra uit Nanjing (China). Dit schoolorkest bestaat uit 30 leerlingen en zal deelnemen aan het International Summer Music Festival Naaldwijk 2019. Aan het festival nemen ook vijf Westlandse leerling- en startersorkesten deel. Deze komen uit Honselersdijk, De Lier, Wateringen, ’s-Gravenzande, Monster en Kwintsheul. Om 13.30 starten de orkesten in de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Naaldwijk, de deuren zijn echter al om 13.00 open. Kom je ook luisteren?

PUUR! Cultuur

PUUR! Cultuur sloot het eerste jaar af met voorstellingen dans en theater in WestlandTheater De Naald. Dansschool Dance For You en Theaterschool Koperen Kees werkten het hele seizoen toe naar dit mooie podiummoment voor de leerlingen van o.a. Special Dance en de theatergroepen van ‘Buitengewoon’: jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of aandachtsstoornis. PUUR! Cultuur is het afgelopen jaar ook zeer actief geweest in het aanbieden van kennismakingsworkshops op vele locaties van zorginstellingen als Philadelphia, Humanitas, Middin, ’s Heeren Loo etc. Daarnaast werd er op scholen voor speciaal onderwijs volop meegedaan aan de workshops dans, theater, muziek en beeldende kunst.

Wil jij zelf ook eens snuffelen aan het aanbod omdat dansen, muziek maken, toneel spelen of beeldende kunst maken het misschien wel helemaal voor jou is? Of ken je iemand voor wie dit heel leuk zou kunnen zijn? Op zondag 30 juni kun je gratis meedoen aan allerlei workshops op de locatie van Theaterschool Koperen Kees en je oriënteren. Geef je snel op voor deze bijzondere dag! Je kunt dit mooie programma van PUUR! ook volgen via facebookpagina @PUUR Cultuur

Kom binnen bij Monartiste en Coco Vision

Tijdens het landelijk atelierweekend van 22 en 23 juni zet Monartiste, Praktijk voor creatief tekenen en schilderen, samen met Coco Vision, Unique Handmade Art, haar deuren open. In het atelier aan de Naaldwijkseweg 101 te ‘s-Gravenzande kun je de collages zien die gemaakt zijn met gemengd techniek. Er is ook informatie over teken- en schilderlessen, een workshop te volgen en er zijn lijsten te koop. Coco Vision laat haar ambachtelijk gemaakte sieraden, sculpturen en Gargoyles zien. Ben je benieuwd?

 
Monartiste: Landelijk atelierweekend
Mona Van Almenkerk (Monartiste praktijk voor creatief tekenen en schilderen)
za 22 jun 2019 10:00 t/m zo 23 jun 2019 17:00
's-Gravenzande Expositie
Pianoconcert, reis door de muziekgeschiedenis
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 23 jun 2019 12:00-13:00
Wateringen Concert
Zingen in de Poelzone . . .
Ton ter Heijden, communicatie (Seniorenraad Westland)
vr 28 jun 2019 19:30-20:30
's-Gravenzande Concert
Concert 'Fantastic Fantasy'
Muziekvereniging St. Gregorius
za 6 jul 2019 19:00
Kwintsheul Concert
Lezing over botanicus Professor Boerhaave
Westlands Museum
do 11 jul 2019 20:00-21:30
Honselersdijk Lezing
Muziekvereniging Fusica ontvangt Chinees jeugdorkest
Muziekvereniging Fusica
za 13 jul 2019 13:30-17:00
Naaldwijk Concert
Orgelconcert door Minne Veldman in Wateringen
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 13 jul 2019 19:30-21:00
Wateringen Concert
Expositie Meer dan Duizend Woorden
Kunsthuis18
za 29 jun 2019 13:30 t/m zo 28 jul 2019 16:30
Naaldwijk Expositie
Kat Riggins en 'Valium' in de Spiegeltent
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
do 29 aug 2019 21:00-00:30
Naaldwijk Concert
Historisch Spreekuur Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
za 7 mrt 2020 13:30-16:30
Wateringen Anders
Bandsessie MuziekTacTiek
MuziekTacTiek
vr 13 mrt 2020 19:00-23:00
Naaldwijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact