Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb 7 juni 2019

 
Ben je benieuwd wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan?

Cultuurweb weeft het web binnen cultureel Westland. We helpen scholen met kunst en cultuur, ondersteunen buitenschoolse kunstlessen en het culturele veld. Daarnaast brengt Cultuurweb kunst naar ouderen en buitengewone Westlanders. Ben jij benieuwd hoeveel leerlingen wij in 2018 in contact hebben gebracht met kunst en cultuur? Welke culturele activiteiten we ondersteunen? Of hoeveel projecten Kunstkracht 55+ heeft gedraaid? Lees nu ons volledige jaarverslag! 

Huiskamerfestival Westland

Zaterdagavond 6 juli 2019 stellen gastvrije bewoners letterlijk ‘hun bank’ beschikbaar voor het Huiskamerfestival Westland. Cultuurverbinders organiseert dit festival om je te laten genieten van optredens, cultuur dichterbij te brengen en mensen in de buurt beter te leren kennen. Het programma bestaat uit Flamenco J.A.M., Improfessioneel, FOcalicious, La Parranda, Lee Belle en Ronald Oudman. Wandel je mee in het maanlicht? Voor € 19,00 per persoon ben je erbij, inclusief koffie/thee vooraf, de gidsen, de wandeling, drankje voor onderweg, de optredens en hapjes en drankjes na afloop. De avond start om 18.45 in Wijkcentrum het Hof van Heden in Naaldwijk. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar door naar info@cultuurverbinders.nl een e-mail te sturen. Meer weten?

Gemeente stelt subsidie open voor 75 jaar bevrijding

Organisaties en inwoners die in Westland een activiteit willen organiseren ter ere van het 75-jarig jubileum van de bevrijding, kunnen hiervoor nu subsidie aanvragen. De gemeente wil de organisatie van activiteiten rond dit thema stimuleren om alle inwoners de kans te bieden dit jubileum mee te vieren. Mede dankzij een schenking van Fonds 1818 is er een totaalbedrag van € 118.000,18 beschikbaar. De activiteiten kunnen vanaf augustus 2019 tot en met oktober 2020 plaatsvinden. Het hoogtepunt is op 5 mei 2020. Interesse om een culturele activiteit te organiseren? Wij denken graag mee.Lees meer. 

Eindvoorstellingen Koperen Kees

Wil je mooie, grappige en ontroerende verhalen beleven? De groepen Buitengewoon voor mensen met een (verstandelijke) beperking en Productiehuis Rauw van theaterschool Koperen Kees spelen deze maand hun eindvoorstellingen. Rauw is het productiehuis voor en door jongeren en werkt samen met Theatergroep het Wilde Westen. 

Laat je van maandag 17 juni t/m donderdag 21 juni meenemen door de spelers van jong tot oud, die je vol passie en talent zullen verbazen met hun voorstelling. Bestel nu kaarten via WestlandTheater De Naald. 

Naast deze voorstellingen speelt Rauw op vrijdag 28 t/m zondag 30 juni in de Theaterloods. Kaarten zijn te bestellen via reserveren@tghetwildewesten.nl 

Kunstkundig worden?

Komende maand wordt de kunstkundig brochure voor leerkrachten verspreid onder alle Westlandse basisscholen. Kunstkundig is het programma waarmee leerkrachten hun vaardigheden in cultuureducatie kunnen vergroten. Ook dit jaar is er weer een palet aan mogelijkheden om je als leerkracht of intern cultuur coordinator (icc‘er) verder te ontwikkelen op het gebied van cultuureducatie. Er worden o.a. onderzoekslabs voor icc’ers aangeboden, verdiepingstrainingen voor leerkrachten en teamtrainingen over bijvoorbeeld het creatieve proces of reflecteren.  

Wil je je competenties ontwikkelen om de rol als icc’er op school te vervullen en een cultuurbeleidsplan schrijven voor jouw school? Meld je dan aan voor de landelijk erkende opleiding tot intern cultuur coördinator. Meer weten? 

Twee podia, veertig muzikanten en dertig songs

‘For The Love Of Music’ is het motto van Vinnie’s Gittar Day op vrijdagavond 14 juni in ’t Teejater in Naaldwijk. Op twee podia spelen studenten van Vinnie’s Gittar School hun favoriete nummers, ondersteund door de beste gastmuzikanten uit het Westland en omstreken, bijvoorbeeld bandleden van Crawlin' Back, Steeler, Yada Yada en Alanis 

Dit jaar staan onder andere nummers van Led Zeppelin, James Bay, Deep Purple en eigen nummers op het programma. Je krijgt voor aanvang een warm muzikaal welkom door jazz ensemble “The Falling Leaves”.  

Behalve genieten van de fantastische muziek bij, kun je zelf ook losgaan tijdens de Super Blues Jamsessie, waaraan alle aanwezigen die een instrument spelen mee kunnen doen. De combinatie van kwaliteit, spontaniteit en de unieke sfeer, waarin liefde voor muziek centraal staat, maakt Vinnie’s Gittar Day meer dan de moeite waard, ook voor muziekliefhebbers van buiten Westland! Meer info. 

RaboWestlandfonds

Rabobank Westland draagt actief bij aan een sterke regio waar het prettig wonen en werken is. Zij geven hier invulling aan door het sponsoren van sportclubs en culturele activiteiten. Daarnaast ondersteunen ze maatschappelijke en innovatieve projecten, die een positief effect hebben op de regio, vanuit een fonds.

Het RaboWestlandfonds steunt de verbetering van het sociaal-maatschappelijk leven in de regio Westland. Hierbij ligt de nadruk op educatie, duurzaamheid en zorg en welzijn. Wil je een aanvraag doen voor jouw culturele activiteit? Lees meer.  

Zomeravondconcert ‘t Woudt

Zaterdag 22 juni a.s. om 20.00 uur geeft Ensemble Cordevento een ‘Zomeravondconcert in het kerkje van ’t Woudt’. Cordevento (Cord'&Vento) bestaat uit de internationaal gevierde musici Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (gitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel). Voor dit Franse programma heeft Cordevento twee bijzondere barokspecialisten uitgenodigd, gambist Robert Smith en Israel Golani op theorbe. Het prachtige programma ‘‘Plainte’ vermeldt Franse parels uit de barokmuziek. Reserveer nu kaarten via www.concertentwoudt.nl

 
Vurige klanken tijdens de Hoogmis van Pinksteren in de kathedraal van het Westland
Zangkoren Deo Sacrum (Kamerkoor Couleur Vocale)
zo 9 jun 2019 11:00-12:00
Poeldijk Concert
Café Mooie Woorden 15de editie thema ‘Confrontatie’
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
do 13 jun 2019 20:00-22:30
Naaldwijk Voorstelling
Bert Wagendorp presenteert zijn nieuwe boek "Ferrara"
Stichting Bibliotheek Westland
do 13 jun 2019 20:00-22:00
Wateringen Lezing
Vinnie's Gittar Day
Vincent Janse (Vinnies Gittar School)
vr 14 jun 2019 19:00-23:55
Naaldwijk Concert
Zomerconcert EigenWijs
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
vr 14 jun 2019 19:00-20:00
Naaldwijk Concert
Gratis inloopspreekuur genealogie
Studiegroep Genealogie Westland
za 15 jun 2019 13:30-15:30
Honselersdijk Anders
Het dagboek van Jeane Zwinkels
Stichting Bibliotheek Westland
di 18 jun 2019 20:00-22:00
's-Gravenzande Voorstelling
Fietsexcursie Buitenplaatsen in en om Midden-Delfland
Westlands Museum
za 22 jun 2019 13:30-16:00
Honselersdijk Rondleiding
Monartiste: Landelijk atelierweekend
Mona Van Almenkerk (Monartiste praktijk voor creatief tekenen en schilderen)
za 22 jun 2019 10:00 t/m zo 23 jun 2019 17:00
's-Gravenzande Expositie
Lezing over botanicus Professor Boerhaave
Westlands Museum
do 11 jul 2019 20:00-21:30
Honselersdijk Lezing
Muziekvereniging Fusica ontvangt Chinees jeugdorkest
Muziekvereniging Fusica
za 13 jul 2019 13:30-17:00
Naaldwijk Concert
Orgelconcert door Minne Veldman in Wateringen
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 13 jul 2019 19:30-21:00
Wateringen Concert
Workshop 'Droomhuis gezocht' (kids)
Westlands Museum
zo 27 okt 2019 14:00-16:00
Honselersdijk Workshop
Workshop Kerstster maken (kids)
Westlands Museum
wo 11 dec 2019 14:00
Honselersdijk Workshop
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact