Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb januari 2019 met o.a. Cultuurweb ondersteunt VO, themabijeenkomsten Fonds 1818 en Westlands Boekengala

 
Westland Cultuurweb ondersteunt cultuureducatie Voortgezet Onderwijs

Vanaf januari 2019 zal Westland Cultuurweb ook de middelbare scholen ondersteunen bij het versterken van cultuureducatie!  Veel Westlandse VO-scholen zijn al zeer actief op het gebied van cultuureducatie. We gaan dan ook vooral aan de slag om samen met de kunstdocenten en directies te bekijken hoe elke school nog een stap verder kan worden geholpen. Daarbij wordt sterk ingezet op samenwerking, verbinding en innovatie. Ook organiseren we leergemeenschappen voor kunstvakdocenten. Ten slotte biedt de nieuwe talentenjacht Spotlight talentvolle jongeren van vijf deelnemende Westlandse VO-scholen een podium en een kans om zich verder te ontwikkelen. Hierover verderop in de nieuwsbrief meer!
Natuurlijk zijn we enorm blij met deze uitbreiding van onze activiteiten naar het voortgezet onderwijs. Zo zetten we, dankzij financiering door de gemeente Westland, een nieuwe stap in de ontwikkeling van een kwalitatief goede cultuureducatie voor de hele Westlandse jeugd.

Lees hier meer

Themabijeenkomsten Fonds 1818

Fonds 1818 wil graag nader kennismaken met het Westland. Daarom organiseert het fonds de komende tijd vier themabijeenkomsten op verschillende locaties in de gemeente. Op maandag 18 februari vindt in WestlandTheater De Naald de themabijeenkomst Kunst & Cultuur plaats. De adviseurs van het fonds willen graag horen wat er op dit gebied speelt in het Westland en of er nieuwe projecten zijn die meteen kunnen starten. Ze geven informatie over waarvoor je bij het fonds terecht kunt en over de mogeljikheden om donaties aan te vragen . Daar wil je als Westlandse culturele organisatie natuurlijk bij zijn!

Hier lees je meer over themabijeenkomsten en kun je je direct aanmelden

Westlands Boekengala 2019

Woensdag 27 maart is het weer tijd voor het jaarlijks terugkerend feest voor iedereen die van lezen en schrijven houdt: Het Westlands Boekengala in WestlandTheater de Naald! Het nationale thema van de Boekenweek, ‘Moeder de vrouw’, is ook het thema van ons Westlands Boekengala. Naast grote, landelijk bekende auteurs als Esther Verhoef, Marieke Lucas Rijneveld en Annejet van der Zijl staat er tijdens deze derde editie natuurlijk ook volop Westlands literair talent op het grote podium. De presentatie is in handen van Jasper Henderson en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Rotterdamse zangeres ‘Joia’. Na afloop van het zaalprogramma signeren de aanwezige schrijvers hun werk in de foyer en gaan de voetjes van de vloer tijdens de spetterende muzikale afterparty met DJ Dylan Otto!

Lees hier meer

Kaartverkoop finale Spotlight van start

De finale van de nieuwe Westlandse talentenjacht Spotlight is in aantocht! Maandag 1 april 2019 schitteren vijf finaleacts, afgevaardigd door Westlandse middelbare scholen, op het grote podium van WestlandTheater De Naald. In deze nieuwe, professionele talentenjacht gaan De Naald en Westland Cultuurweb op zoek naar verborgen Westlandse talenten in het VO. Zang, dans, muziek, toneel, beeldende kunst … vijf middelbare scholen hebben op eigen wijze en via voorrondes een finale-act gekozen die hun school gaat vertegenwoordigen tijdens de grande finale. De winnaars worden gekozen door een vakjury bestaand uit zangeres LAKSHMI, cabaretier, schrijver, acteur en leraar Kees van Amstel en Wilma Franchimon van kunstvakschool CODARTS in Rotterdam. Niemand minder dan Pepijn Gunneweg presenteert de avond. Laat je op 1 april in De Naald omverblazen door de jonge talenten die Westland rijk is! De kaartverkoop start 6 februari.

Lees hier meer

Nieuwe regelingen Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft voor cultuurmakers twee nieuwe, interessante regelingen. ‘Cultuurmakers van nu’ richt zich op kleinschalige en vernieuwende projecten op het vlak van actieve cultuur- of erfgoedparticipatie in de vrije tijd. Met de regeling ‘Maak ruimte voor cultuur’ wil het fonds de (door)ontwikkeling van eigentijdse vormen van actieve cultuurparticipatie stimuleren door samenwerkingsprojecten van organisaties en cultuurmakers te ondersteunen. Heb jij plannen voor een project dat buiten de gebaande paden treedt? Ga je een bijzondere samenwerking aan, of wil je op een eigentijdse manier werken aan de (door)ontwikkeling van actieve cultuurparticipatie? Kijk dan beslist even of het fonds iets voor je kan betekenen!

Lees hier meer

Historische Westlandse filmbeelden in het museum

Op zondag 3 februari staat het Westlands Museum in het teken van de historische film. In ‘Floralia’ staat de gelijknamige, in 1890 is opgerichte ’s-Gravenzandse bloembollenvereniging centraal. De film sluit qua thema prachtig aan bij de lopende tentoonstelling ‘Van bloembollenvelden tot kassucces’, die op dit moment in het museum te zien is. Vervolgens laat ‘100 jaar transport in het Westland’ zien hoe het transport in de regio zich in honderd jaar tijd ontwikkeld heeft van handmatig naar industrieel. Voor jong en oud een uitgelezen kans om meer te weten te komen over het Westland van vroeger.

Lees hier meer

Vinnie's Vice European Kick-Off Tour

Vinnie's Vice is back! En een betere plek voor de kick-off op 15 februari dan ’t Teejater in Naaldwijk is er natuurlijk niet. Het totaal eigen geluid van Vinnie’s Vice laat zich het beste omschrijven als een bijzondere combinatie van traditionele bluesrock en fusion elementen. Het powertrio wil het publiek meenemen in een muzikaal verhaal. Naast de bekende Westlandse gitarist Vincent Janse vormen bassist Ronald Jonker en drummer Stéphane Avellaneda de ritmesectie. Met deze zeer ervaren en niet minder gepassioneerde muzikanten weet je gewoon dat het een onvergetelijke avond gaat worden!

Lees hier meer

Brel & Brass

Alweer een bijzonder concert op het programma in WestlandTheater De Naald! Op donderdag 21 februari brengen Blazers Collectief WEST en het Westland Saxofoon Orkest onder leiding van Erik-Jan de With ‘Brel & Brass’. Voor de pauze word je verwend met een programma gebaseerd op de afgelopen edities van het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, met toptalenten Babette Zwinkels en Nina Stigter op het podium. Na de pauze gieten de Westlandse blazers samen met de bekende Brel-vertolkster Micheline Van Hautem en trombonist Jos Jansen de mooiste chansons van Jacques Brel in een koperen jasje, onder leiding van Peter Habraken. Kortom: dit wordt iets heel moois dat je niet wilt missen!

Voor meer informatie en reserveren kijk je hier

 
Dichter bij de Vrijheid
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
do 31 jan 2019 20:00-22:30
Naaldwijk Anders
'Bedrog' van Harold Pinter
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 1 feb 2019 20:15
Naaldwijk Voorstelling
'Bedrog' van Harold Pinter
Theatergroep Het Wilde Westen
za 2 feb 2019 20:15
Naaldwijk Voorstelling
'Bedrog' van Harold Pinter
Theatergroep Het Wilde Westen
zo 3 feb 2019 14:30
Naaldwijk Voorstelling
Historische Westlandse filmbeelden
Westlands Museum
zo 3 feb 2019 13:00-17:00
Honselersdijk Film
'Bedrog' van Harold Pinter
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 8 feb 2019 20:15
Naaldwijk Voorstelling
'Bedrog' van Harold Pinter
Theatergroep Het Wilde Westen
za 9 feb 2019 20:15
Naaldwijk Voorstelling
18 jaar Blues aan Zee met Colonel Jetski ft Phil Bee
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 9 feb 2019 20:30 t/m zo 10 feb 2019 00:30
Monster Concert
Vinnie's Vice - European Kick-off tour
Vincent Janse (Vinnies Gittar School)
vr 15 feb 2019 21:00-00:30
Naaldwijk Concert
Concert Projectkoor o.l.v. Esther van Es
Esther van Es
za 16 feb 2019 20:15-21:15
De Lier Concert
Game on!
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
zo 17 feb 2019 15:00-16:30
Wateringen Concert
Brel & Brass
WestlandTheater De Naald
do 21 feb 2019 20:15-23:00
Naaldwijk Concert
Flight to the Rolling Stones in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 9 mrt 2019 21:30 t/m zo 10 mrt 2019 00:30
Monster Concert
Gezamenlijke expositie Ellen Bodmann en cursisten en jong talent Marissa Schut
Kunsthuis18
za 9 feb 2019 13:30 t/m zo 10 mrt 2019 16:30
Naaldwijk Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact