Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb december 2018 met o.a. Fonds Westland wordt Fonds 1818, Theaterdag voor volwassenen en Oliebollenconcert Muziekvereniging Fusica

De laatste nieuwsbrief van 2018! Wat een prachtig jaar is het geweest, vol energie en inspiratie om kunst en cultuur in het Westland nog meer te laten bloeien. Er viel weer heel veel te leren, te doen en te genieten, voor iedereen. Wij blikken terug op een rijke en leerzame tijd, én kijken alweer uit naar alle nieuwe uitdagingen die het nieuwe jaar ons ongetwijfeld gaat bieden. Iedereen hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en rijkelijk met kunst & cultuur overgoten 2019 gewenst!

 
Nieuwjaarsconcert Knallend Westland: de spotlights op jong talent

De repetities zijn in volle gang, de spanning stijgt en alle deelnemers hebben er verschrikkelijk veel zin in: Het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland op 6 januari in WestlandTheater De Naald! Negen jonge Westlandse talenten staan in de spotlights tijdens deze spetterende en veelzijdige show waarin muziek, dans en theater de hoofdrol spelen. Samen met kleinkunstenares Elke Vierveijzer, Blazers Collectief WEST, leerlingen van Dans Creatie, Theaterschool Koperen Kees, Muziekmeesters Westland en de Bernadetteschool, de slagwerkgroepen van De Phoenix en Pius X, Kinder- en tienerkoor EigenWijs en trombone-ensemble Greenport Bones zullen ze het nieuwe jaar op een onvergetelijke manier inluiden!
Ben je nog op zoek naar een mooi kerstcadeau om samen van te genieten? Er zijn dit jaar zelfs twee voorstellingen, om 13.00 uur en om 16.15 uur.

 Voor kaarten kun je terecht op de website van De Naald. Meer over Knallend Westland lees je hier

Fonds 1818 per 1 januari beschikbaar voor het Westlandse culturele veld

Op 1 januari 2019 gaat Fonds Westland op in Fonds 1818. De afgelopen jaren werkten de fondsen al nauw samen, en met deze stap zijn donaties voor organisaties en projecten in het Westland in de toekomst gewaarborgd. Ook voor het Westlandse culturele veld is het dus vanaf 1 januari mogelijk om donaties aan te vragen bij Fonds 1818! De criteria waar een project aan moet voldoen en informatie over de aanvraagprocedure vind je helder beschreven op de website van het fonds.
Heel interessant zijn ook de gratis cursussen fondsenwerving en projectplan schrijven die Fonds 1818 aanbiedt. Bovendien heeft het fonds een gratis papieren magazine, waarvoor je je via de website kunt aanmelden. In januari verschijnt een speciaal themanummer over het Westland. Ook om je op te geven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief kun je terecht op de site.
In het nieuwe jaar organiseert Fonds 1818 een aantal themabijeenkomsten in het Westland. De data van de verschillende bijeenkomsten vind je op de site, maar we verklappen vast dat de bijeenkomst voor Kunst & Cultuur plaatsvindt op maandag 18 februari om 19.30 uur in WestlandTheater De Naald. Zet het in je agenda!

Lees hier meer

Theater Workshopdag voor volwassenen

Ben jij een echte theaterfanaat? Of heb je juist nog geen ervaring met toneelspelen maar wil je er graag eens kennis mee maken? Voor deze twee uitersten én voor iedereen die zich daar ergens tussenin bevindt is de Theater workshopdag voor volwassenen op zaterdag 19 januari!
Theaterschool Koperen Kees, Het Westlands Theatercentrum en Westland Cultuurweb organiseren een superleuke en leerzame dag. In drie workshops door professionele docenten leer je over tekstbehandeling, regie en fysiek acteren. Tijdens de workshops krijg je les in deze technieken, gekoppeld aan een monoloog of dialoog uit een Nederlandstalige songtekst. 's Avonds geniet je gezamenlijk van een heerlijke maaltijd en presenteer je aan elkaar een kort fragment. Kortom: samen spelen, leren en ontwikkelen en elkaar als theaterliefhebbers beter leren kennen. Leeftijd: vanaf 21 jaar.

Lees hier meer

PUUR! Cultuur

September j.l. ging het nieuwe kunsteducatieprogramma voor buitengewone Westlanders PUUR! cultuur feestelijk van start. En wat is er sindsdien veel gebeurd! Een kleine selctie: in oktober was er veel belangstelling voor de gratis kennismakingsdag PUUR! bij Theaterschool Koperen Kees met workshops dans, muziek, theater en beeldende Kunst. Gedurende november stond op De Nederhof in Honselersdijk elke week vrijdagavond een kunstdiscipline centraal voor de bewoners (jongeren tussen 18 en 15 jaar). Op de zolder werd met overgave muziek gemaakt, gedanst en toneel gespeeld, en in alle gezamenlijke huiskamers prijken nu de samen gemaakte kunstwerken. SBO de Diamant maakte dit najaar een mooie start met kunstlessen onder schooltijd voor OB en BB groepen, waarbij de eigen leerkrachten de vakdocenten drama en beeldend ondersteunden. Op PI-school Strandwacht vond een ontzettend leuk muziekproject plaats, met als afsluiting een spetterende première van het nieuwe schoollied tijdens officiële opening van de nieuwe locatie. En tenslotte ging in november de eerste PUUR! cultuur Kunstclub muziek van start met twee enthousiaste leerlingen en juf Judith van Muziekmeesters Westland.

In januari hopen we te starten met De Kunstclubs dans (Naaldwijk), theater (Wateringen) en muziek (Monster). Meld je voor de kerstdagen nog snel aan bij ischeffers@westlandcultuurweb.nl!

Lees hier meer en volg het laatste nieuws over PUUR! op Facebook

Feestelijke Hoogmis op Kerstmorgen

Traditiegetrouw zingen de Zangkoren ‘Deo Sacrum’ onder leiding van hun dirigent Steven van Wieren tijdens de feestelijke Hoogmis op Kerstmorgen in de Poeldijkse St. Bartholomeuskerk. Het koort brengt M.m.v. het Delphi Consort en organist Wim van Herk de Pastoralmesse van Anton Diabelli. De Vrouwenschola zingt het gregoriaans van Kerstmis. Rond 10.15 uur betreedt het koor de kerk met het ‘Transeamus’ van Hubert Cuypers. Aansluitend klinken feestelijke kerstmotetten tot de aanvang van de viering om 10.30 uur.

Lees hier meer


Oliebollenconcert Muziekvereniging Fusica

Muziekvereniging Fusica Naaldwijk weet als geen ander hoe een mooi jaar nog mooier af te sluiten: met een oliebollenconcert! Op zondagmiddag 30 december voert het harmonieorkest je in de Oude Kerk in Naaldwijk mee in Arabische, Franse en Amerikaanse sferen. Via Franse chansons, het heelal en de zoete herfstklanken beland je zelfs in Het Wilde Westen!
Dit alles vindt natuurlijk plaats onder de onnavolgbare muzikale leiding van Robert-Jan Hoffman. Het concert begint om 14:00 uur, de deuren van de kerk staan voor je open vanaf 13:45 uur en de toegang is gratis. Kom smullen van fantastische muziek en heerlijke oliebollen, wees welkom!

Lees hier meer

Asbestvrij! Westlandse Oudejaarsshow 2018

De Westlandse Oudejaarsshow is terug! Na zes jaar pakken conferencier Nico Meijer en schrijver Aart van den Berg op 29 december de draad weer op in de inmiddels asbestvrije Leuningjes (nu De Veiling). Met ‘een nieuwe burgemeester, nieuwe gezichten in het college en de gemeenteraad en genoeg ellende’ biedt 2018 ruim voldoende stof voor een terugblik in stijl. Met naast zang door Nico zelf ook chansons van Maghen Hilgersum. Sebastiaan Philippa begeleidt de show op piano.

Lees hier meer

 
Kerstconcert Westlands Dag Orkest van Muziekvereniging Fusica
Muziekvereniging Fusica
vr 21 dec 2018 14:00-16:00
Naaldwijk Concert
Kerstconcert Sing Sing Sing XII
Koor de Waterlanders
zo 23 dec 2018 15:00-16:45
Kwintsheul Concert
Feestelijk Hoogmis op Kerstmorgen in Poeldijkse Bartholomeuskerk
Zangkoren Deo Sacrum Poeldijk
di 25 dec 2018 10:30-12:00
Poeldijk Anders
Kerst-orgelconcert met samenzang
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
wo 26 dec 2018 15:30-16:30
Wateringen Concert
Asbestvrij! Westlandse oudejaarsshow 2018
Aart van den Berg (Theater in Feite)
za 29 dec 2018 20:15-22:30
Poeldijk Voorstelling
Oliebollenconcert!! Muziekvereniging Fusica - Harmonieorkest
Muziekvereniging Fusica
zo 30 dec 2018 14:00-17:00
Naaldwijk Concert
Nieuwjaarsconcert met Elke Vierveijzer - Knallend Westland
WestlandTheater De Naald
zo 6 jan 2019 13:00-15:00
Naaldwijk Voorstelling
Nieuwjaarsconcert met Elke Vierveijzer - Knallend Westland
WestlandTheater De Naald
zo 6 jan 2019 16:15-18:30
Naaldwijk Voorstelling
Nieuwjaarsconcert Excelsior De Lier
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
vr 11 jan 2019 19:45
De Lier Concert
Stef Paglia band (B) in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 12 jan 2019 21:30-00:30
Monster Concert
Zing met ons mee
Koor de Waterlanders
di 15 jan 2019 14:30-16:15
Monster Concert
Blues supersessie in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
vr 18 jan 2019 21:00-00:30
Monster Concert
Theater workshopdag
za 19 jan 2019 13:00-21:00
Naaldwijk Workshop
Expositie Winnaars Kunst in de Kroeg 2018
Kunsthuis18
za 5 jan 2019 15:00 t/m zo 3 feb 2019 16:30
Naaldwijk Expositie
Historisch Spreekuur Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
za 7 mrt 2020 13:30-16:30
Wateringen Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact