Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb december 2018: Kerstconcerten!

Een rijkdom aan Kerstconcerten brengt licht in de donkere decembermaand. Met zowel traditionele als hedendaagse kerstmuziek, gezongen of instrumentaal, om gezamenlijk mee te doen of om stil te genieten. Volop keuze in deze nieuwsbrief, we wensen iedereen een heerlijke muzikale maand!

 
Christmas Carols door Kamerkoor Couleur Vocale

Twee keer kunnen we deze maand genieten van traditionele Carols door Kamerkoor Couleur Vocale uit Poeldijk.  Op zondagmiddag 9 december zingt het koor, o.l.v.  Steven van Wieren en m.m.v. het ‘Timini Trio’ in de Uniekerk in ’s-Gravenzande een mooi programma mét traditionele Christmas Carols, waarbij er ook ruimte zal zijn voor samenzang.
Op zondag 16 december zingt het koor opnieuw, dit keer in Inloophuis Carma in Naaldwijk en o.l.v. Toos de Vreede. Iedereen is welkom bij deze inspirerende Kerstconcerten!

Lees hier meer over het concert in de Uniekerk en hier over het concert in Inloophuis Carma

Inloop adventsconcert in De Oude Kerk

Wie kan kerstmuziek in de prachtige Oude Kerk in Naaldwijk weerstaan! Tijdens de openstelling van de kerk op zaterdagmiddag 15 december zingt Westlandse COV ‘Excelsior’ twee keer een aantal advents- en kerstliederen, waaronder het prachtige ‘Veni, veni Emmanuel’ van Zoltan Kodaly en uit de ‘Vespers’ van Sergej Rachmaninov het ‘Bogoroditze Dievo, Raduisia’, maar ook liederen als: ‘Mary, did you know’ en ‘One winter’s night’.

Lees hier meer

Kerstmatinee Gemengde Zangvereniging

De Gemengde Zangvereniging geeft haar jaarlijkse Kerstmatinee op zondag 16 december, met op het programma zowel traditionele als moderne kerstmuziek. De muzikale leiding is in handen van dirigent Toon van den Ende en het ‘Timini Trio’ (Tinka Regter op viool, Mieneke Meijer op piano en Nicolien van Deursen op dwarsfluit) en pianiste Masako Awaji geven dit sfeervolle concert extra kleur. John van Ballegooijen verzorgt de presentatie.

Lees hier meer

Kerstmatinee Honsels Harmonie

Ook de kerstmatinee van Honsels Harmonie vindt plaats op zondagmiddag 16 december. Een prachtige afsluiting van haar 80-jarig jubileumjaar! Kom in de gezellige kerstsfeer met een afwisselend programma met zowel traditionele als hedendaagse kerstmuziek. Het orkest onder leiding van Arno Schipdam en een zangkwartet bestaande uit Maja Roodveldt (sopraan), Anjolet Rotteveel (alt), Alan Belk (tenor) en Lars Terray (bas) zorgen voor een  mooie muzikale middag!

Lees hier meer

Kerstconcert leerlingenorkest De Phoenix en Magic 5

In de koude decembermaand zoeken het leerlingenorkest van muziekvereniging De Phoenix en het blaaskwintet Magic 5 de warmte op van de Wateringse Hofboerderij. Op zondag 16 december spelen de leerlingen, onder leiding van Simon Karremans, een afwisselend programma om helemaal in de kerstsfeer te komen. Aangevuld door blaaskwintet Magic 5 beloofd het een gezellige middag te worden.

Lees hier meer

Kerstconcert Westlands Dameskoor

Het Westlands Dameskoor brengt haar kerstconcert op dinsdag 18 december in de Oude Kerk in Naaldwijk. Het koor heeft voor dit concert verschillende nieuwe werken ingestudeerd en het programma bestaat o.a. uit Engelse Carols, Spaanse, Duitse en Nederlandse kerstliederen en samenzang. Met medewerking van de jonge veelbelovende mezzo sopraan Veerle Sanders, pianist Martin van Broekhoven en organist Gerard Bal. De muzikale leiding is in handen van de dirigent Hans de Wit. Na afloop van deze afwisselende en sfeervolle avond is er gelegenheid om onder het genot van een glaasje glühwein nog wat na te praten.


Lees hier meer

Kerstconcert Westlands Mannenkoor

Een kerstconcert met het Westlands mannenkoor is ‘een kerstconcert zoals een kerstconcert hoort te zijn’. Op donderdag 20 december zal de prachtige sopraanstem van Francien Broekhuizen zich mengen met het veelkleurige geluid van het internationaal bekende, uit meer dan 150 zangers bestaande Westlands Mannenkoor. Laat het kerstgevoel maar over je heenkomen! Je kunt de kerstdagen niet beter beginnen, dan met dit prachtige concert.

Lees hier meer

Kerstconcert Sing Sing Sing XII

Geniet in de aanloop naar Kerstmis van dit heerlijk gevarieerde kerstconcert op zondag 23 december. Met bekende kerstliedjes door smartlappenkoor De Waterlanders, prachtige kerstmelodiën door de harmonie Sint Gregorius en als klap op de vuurpijl een solo optreden door dirigente en sopraan Tessa Maalcke. Reken op een fantastische middag!

 Lees hier meer

Kerst-orgelconcert met samenzang

Op 2e Kerstdag, woensdag 26 december, wordt voor de 35e keer het traditionele Kerst-orgelconcert met samenzang gehouden in de Hervormde Kerk in Wateringen.
Organist Jan van Westenbrugge begeleidt de samenzang op het Bätz-Witte orgel. Daarnaast speelt hij enkele solo’s van onder mee Bach, Vivaldi  en Guilant en een eigen kerstfantasie. Iedereen is van harte welkom!

Lees hier meer

 
A Christmas Carol door Abe de verteller
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 16 dec 2018 15:00 t/m vr 16 nov 2018
Wateringen Anders
Midwinteravond, poezie en muziek
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
do 13 dec 2018 20:00-22:00
Maasdijk Onbekend
Ans komt langs door Isabella Chapel (C&C producties)
Theaterloods Westland
vr 14 dec 2018 20:15
Naaldwijk Voorstelling
Inloop adventsconcert
Rien van der Spek, voorzitter (Westlandse Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior")
za 15 dec 2018 14:30-16:00
Naaldwijk Concert
Gratis inloopspreekuur genealogie
Studiegroep Genealogie Westland
za 15 dec 2018 13:30-15:30
Honselersdijk Workshop
Kerstmatinee Honsels Harmonie
Honsels Harmonie
zo 16 dec 2018 15:00-17:00
Honselersdijk Concert
Kerstconcert Couleur Vocale
Inloophuis Carma
zo 16 dec 2018 15:00-16:30
Naaldwijk Concert
Cinema Kunsthuis18 'Arena' over Francis Bacon
Kunsthuis18
wo 19 dec 2018 18:30-22:30
Naaldwijk Anders
Kerstconcert Westlands Dag Orkest van Muziekvereniging Fusica
Muziekvereniging Fusica
vr 21 dec 2018 14:00-16:00
Naaldwijk Concert
Afscheidsexpositie 'EXIT'
Kunsthuis18
za 15 dec 2018 13:30 t/m za 22 dec 2018 16:30
Naaldwijk Expositie
Kerstconcert Sing Sing Sing XII
Koor de Waterlanders
zo 23 dec 2018 15:00-16:45
Kwintsheul Concert
Kerst-orgelconcert met samenzang
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
wo 26 dec 2018 15:30-16:30
Wateringen Concert
Nieuwjaarsconcert met Elke Vierveijzer - Knallend Westland
WestlandTheater De Naald
zo 6 jan 2019 13:00-15:00
Naaldwijk Voorstelling
Nieuwjaarsconcert met Elke Vierveijzer - Knallend Westland
WestlandTheater De Naald
zo 6 jan 2019 16:15-18:30
Naaldwijk Voorstelling
Expositie Van bloembollenvelden tot kassucces
Westlands Museum
za 15 dec 2018 13:00 t/m zo 14 apr 2019 17:00
Honselersdijk Expositie
Kerstmatinee
Gemengde Zangvereniging "Excelsior" Monster
zo 15 dec 2019 15:00-17:00
Monster Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact