Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb september 2018 met o.a. Kennismakingsworkshops PUUR! cultuur, Jongeren Theaterdag en jubileumconcerten

 
Kennismakingsworkshops PUUR! cultuur

Lijkt het jou leuk om te dansen, muziek te maken, toneel te spelen of bijvoorbeeld te schilderen of boetseren? Wil je het graag eens proberen en kijken of het bij je past? Op zondag 14 oktober organiseert PUUR! cultuur kennismakingsworkshops speciaal voor buitengewone Westlanders. Of je nou tiener, jongvolwassene of volwassene bent. Of je nou te maken hebt met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsstoornis of gedragsstoornis. Je kunt deze middag helemaal gratis meedoen aan workshops dans, theater, muziek en beeldende kunst. Zo kun je kennis maken en binnen drie uur ontdekken wat jij nu echt leuk vindt. De workshops zijn van 13.00 tot 16.00 uur bij Theaterschool Koperen Kees, ’s-Gravenzandseweg 105a in Naaldwijk. Wil jij verzekerd zijn van een plek? Mail dan naar ischeffers@westlandcultuurweb.nl

Lees hier meer over Puur! cultuur

Kunst & School conferentie 2018

Op woensdag 10 oktober organiseert Westland Cultuurweb de jaarlijkse Kunst & School conferentie. Tijdens de conferentie staan inspireren, kennis delen en netwerken centraal. De editie van dit jaar staat geheel in het teken van het samen maken en beleven van kunst. Westlandse scholen en cultureel aanbieders vertellen over inspirerende lokale projecten die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. In tien speciaal ontwikkelde, creatieve workshops leren de leerkrachten lokale culturele aanbieders kennen. Ze beleven hoe leerlingen een les van deze aanbieder zouden ervaren en doen veel inspiratie op. Cultureel aanbieders kunnen aan deze workshops met leerkrachten deelnemen, of de speciaal voor hen georganiseerde workshop over het creatief proces volgen. Ten slotte sluiten we de conferentie spectaculair af: met alle deelnemers maken we één grote culturele klapper om nooit meer te vergeten!
De Kunst & School conferentie is bedoeld voor leerkrachten, intern cultuurcoördinatoren, directeuren, bestuurders in het basisonderwijs, culturele aanbieders en andere betrokkenen bij cultuureducatie.

Ben jij erbij? De uitnodiging met alle informatie over de dag vind je hier. Aanmelden kan via deze link

Ontdek de acteur in jezelf tijdens Jongeren Theaterdag!

Op zaterdag 27 oktober organiseren Theaterschool Koperen Kees, het Westlands Theater Centrum en Westland Cultuurweb voor de tweede keer de Jongeren Theaterdag voor jongeren tussen 12 en 26 jaar. Een supergezellige en leerzame dag met workshops tekstbehandeling, stemgebruik en fysiek acteren. Je krijgt les in basistechnieken en persoonlijke aandacht bij het oefenen van een monoloog (in je eentje) of dialoog (met z’n tweeën) uit een aantal Nederlandstalige songteksten. Overdag volg je de workshops, je deelt een lekkere avondmaaltijd en ’s avonds presenteer je aan elkaar een kort stukje op het toneel uit jouw act. Gewoon onder elkaar in een leuke omgeving, zonder ander publiek. Wil jij ook de acteur in jezelf ontdekken, doe dan (weer) mee! Opgeven kan tot en met zaterdag 13 oktober via jongerentheaterdag@hotmail.com.

Lees hier meer

Nieuwsbrief Cultuureducatie in het Westlands primair onderwijs en nieuwsbrief PUUR! cultuur

Misschien weet je al dat naast deze algemene nieuwsbrief over culturele activiteiten, Westland Cultuurweb ook De CultuurCourant uitgeeft, een digitaal magazine over cultuureducatie in het Westlands primair onderwijs. Sinds enkele maanden is daar de nieuwsbrief 'Cultuureducatie in het primair onderwijs' bijgekomen. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor leerkrachten, cultuurcoördinatoren, directeuren en bestuurders uit het primair onderwijs. Met de nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van activiteiten en kansen rondom cultuureducatie. Daarnaast sturen we maximaal eens per week een aankondiging over een training of bijeenkomst. In de CultuurCourant, die voortaan nog maar twee keer per jaar zal verschijnen, vind je meer over interessante lopende projecten, ervaringen vanuit het werkveld en achtergrondinformatie over cultuureducatie in het Westland.
Bovendien voegen we met ingang van volgende week de nieuwsbrief PUUR! cultuur toe aan ons ‘plankje’ digitale uitgaven. PUUR! cultuur is het nieuwe programma van kunstlessen, cursussen en workshops voor buitengewone Westlanders: tieners, jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking, gedragsstoornis of ontwikkelingsstoornis. Interessant nieuws over kunst en cultuur voor alle buitengewone Westlanders lees je elke twee maanden in de nieuwsbrief PUUR! cultuur!


Wil je ook de nieuwsbrief 'Cultuureducatie in het primair onderwijs', de CultuurCourant en/of de nieuwsbrief PUUR! cultuur ontvangen? Dan kun hier je e-mailvoorkeuren hier aanpassen. Eerder verschenen nieuwsbrieven kun je bekijken op onze website


Vraag voor 1 december subsidie aan voor culturele activiteiten

Heb jij plannen om in het eerste kwartaal van volgend jaar een leuke, kleinschalige culturele activiteit te organiseren in je buurt of wijk en zo mensen bij elkaar te brengen? Dan kun je voor een financieel steuntje in de rug tot 1 december een beroep doen op de regeling Kleine Culturele Initiatieven. De regeling is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties én bewoners. Per activiteit kun je een bijdrage aanvragen van maximaal € 1500,--. Dus heb je een mooi plan, komt er kunst en cultuur bij kijken en gaat het niet om een reguliere activiteit, doe dan voor 1 december een aanvraag! Westland Cultuurweb voert deze gemeentelijke regeling uit, een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen.

Alle informatie, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting vind je hier

Honsels Harmonie viert 80-jarig jubileum

Feest!! Op 6 oktober 2018 is het 80 jaar geleden dat Honsels Harmonie werd opgericht. Hoog tijd dus voor een jubileumconcert, dat plaatsvindt op zaterdagavond 6 oktober in de net gerenoveerde De Leuningjes in Poeldijk! Om 19.30 bijt het leerlingorkest de spits af, onder leiding van dirigent Jarmo van Venetie. Vervolgens brengt het A-orkest o.l.v. Arno Schipdam een afwisselend programma met de Nederlandse zangeres en actrice Suzan Seegers. Ook Paul Verhoeven (trompet), Drummado Wijnhamer (viool) en Arjan Meijdam (piano) verlenen hun medewerking aan het concert.

Lees hier meer

Jubileumconcert Orgelcomité Wateringen

En nog een feestelijk jubileum: Orgelcomité Wateringen bestaat maar liefst 50 jaar! Dit wordt gevierd met een jubileumconcert op zaterdag 6 oktober in de Hervormde kerk van Wateringen. Organist Jan van Westenbrugge bundelt de krachten met panfluittist Leon Koppelman, die ook de harp zal bespelen. Het feestelijke en gevarieerde programma blijft tot op de jubileumavond zelf een verrassing! Het concert begint om 19.30, de deuren staan open vanaf 19.00 uur. Na het concert kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Lees hier meer

Benefietconcert voor Droom Je Thuis Huis

Mooie dromen waarmaken met muziek! Op maandag 8 oktober geeft Westlandse Koorvereniging Musica  onder leiding van Gerard Breas een benefietconcert voor de stichting Droom Je Thuis. Droom van deze stichting is het Droom Je Thuis Huis: een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met een meervoudige beperking, vol warmte, gezelligheid en geborgenheid. Met het Benefietconcert wil WKV Musica geld inzamelen om die droom waar heid te laten worden. Het wordt een muzikale avond om nooit te vergeten, met de geheel belangeloze medewerking van pianovirtuoos Jan Vayne, operazanger Marco Bakker, organist Aarnoud de Groen, Arthur Postma op synthesizer en Blaaskwintet Hi-Five!

Lees hier meer

 
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 28 sep 2018 20:00
Naaldwijk Voorstelling
Grunting Pigs (Hun) in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
vr 28 sep 2018 21:30-23:59
Monster Concert
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen
Theatergroep Het Wilde Westen
za 29 sep 2018 20:00
Naaldwijk Voorstelling
Jij past bij mij | Westland in liedjes
Aart van den Berg (Theater in Feite)
zo 30 sep 2018 14:30-16:30
Naaldwijk Concert
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen (UITVERKOCHT)
Theatergroep Het Wilde Westen
zo 30 sep 2018 14:30
Naaldwijk Voorstelling
Jij past bij mij | Westland in liedjes
Aart van den Berg (Theater in Feite)
vr 5 okt 2018 20:15-22:15
Kwintsheul Concert
Korte kunstfilms in Kunsthuis18
Kunsthuis18
vr 5 okt 2018 18:30-23:00
Naaldwijk Anders
Jubileumconcert 50 jaar Orgelcomité Wateringen
Orgelcomité Hervormde Kerk Wateringen
za 6 okt 2018 19:30-21:00
Wateringen Concert
Kom naar het 80-jarige Jubileumconcert van Honsels Harmonie
Honsels Harmonie
za 6 okt 2018 19:30-22:00
Poeldijk Concert
Gioachino Rossini's 'Petite Messe Solennelle'
Zangkoren Deo Sacrum (Kamerkoor Couleur Vocale)
zo 7 okt 2018 14:30
's-Gravenzande Concert
Klokverkoop druiven en groenten
Westlands Museum
zo 7 okt 2018 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Najaarsconcert Excelsior De Lier
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
vr 12 okt 2018 20:00
De Lier Concert
Familievoorstelling 'Gouden Bergen' door toneelgroep Vest
Theaterloods Westland
za 13 okt 2018 14:00-15:00
Naaldwijk Voorstelling
Kees Dusink band in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 13 okt 2018 21:30-0:30
Monster Concert
Westlandse Archeologiedag
Westlands Museum
zo 14 okt 2018 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Concert Westlands Dag Orkest i.h.k.v. Welzijn met Muziek
Muziekvereniging Fusica
vr 19 okt 2018 19:30-21:00
Naaldwijk Concert
Super bluesjamsessie in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
vr 19 okt 2018 21:00-00:30
Monster Concert
Najaarsconcert Bel Canto
zo 21 okt 2018 14:30-17:00
Wateringen Concert
KUBO Westland Proms
Concertkoor Westland
vr 26 okt 2018 20:15 t/m za 27 okt 2018 20:15
Naaldwijk Concert
Jongeren Theaterdag
za 27 okt 2018 12:30-20:45
Naaldwijk Workshop
Historisch Spreekuur Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
za 7 mrt 2020 13:30-16:30
Wateringen Anders
Bandsessie MuziekTacTiek
MuziekTacTiek
vr 13 mrt 2020 19:00-23:00
Naaldwijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact