Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb augustus 2018 met o.a. lancering Puur! cultuur, jubileum 't Atelier, Kunst en Atelierroute Wateringen-Kwintsheul en Jongeren Theaterdag

 
Training Creatief proces voor culturele aanbieders in de herkansing

De reacties op de training Creatief Proces voor culturele aanbieders in juni waren zo positief dat we hebben besloten de training nog eens te organiseren, en wel op vrijdag 31 augustus a.s. van 10.00-12.00 uur. Locatie: bij ons op kantoor (Kunstgarage, Zuideinde 11, Naaldwijk). Deze training is bedoeld ter inspiratie van culturele aanbieders, al dan niet deelnemend aan de Kunst & School Conferentie in oktober.
Wat gaan we doen: je krijgt uitleg over de verschillende fases van het creatief proces en ervaart zelf hoe het werkt: handen uit de mouwen!  Aan de hand van de verschillende fases werk je een eigen les uit. En natuurlijk zorgen we voor koffie, thee en lekkers!

Aanmelden voor de training kan bij Iris Scheffers via ischeffers@westlandcultuurweb.nl. Meer informatie over de Kunst & School Conferentie vind je hier

Lancering PUUR! cultuur op Picknick Festival Westerhonk

Op zaterdag 1 september gaat PUUR! cultuur van start, het nieuwe kunst en cultuurprogramma voor buitengewone Westlanders. Op het supergezellige Picknick festival op het Westerhonk kan iedereen vanaf 10.00 uur tijdens laagdrempelige workshops theater, dans, muziek en beeldende kunst al kennis maken met PUUR! cultuur. Om 14:30 uur geeft wethouder Piet Vreugdenhil het officiële startsein. Met een spetterend optreden door Special Dance van dansschool Dance For You wordt PUUR! cultuur dan een feit!
PUUR! cultuur is een initiatief van Westland Cultuurweb in samenwerking met theaterschool Koperen Kees, dansschool Dance For You en Muziekmeesters Westland. Het aanbod is gevarieerd en omvat workshops, cursussen en lessen voor mensen met een beperking in zowel muziek als dans, beeldende kunst en theater. Aanmelden voor de workshops tijdens het Picknick Festival is niet nodig, iedereen is op 1 september van harte welkom! Het programma is hier te vinden.

Lees hier meer over PUUR! cultuur

Open dag en jubileumexpositie Creatief centrum ’t Atelier

Creatief Centrum ’t Atelier bestaat 50 jaar en dat wordt op zaterdag 1 september gevierd met een feestelijke open dag en jubileumexpositie. De cursisten laten hun eigen werk zien in de lokalen van ’t Atelier en om 14.00 uur opent wethouder Piet Vreugdenhil de expositie met werk van de docenten in ‘buurman’ Kunsthuis18. Kom met eigen ogen genieten van een explosie van creativiteit! Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom in de Kunstgarage, Zuideinde 6 in Naaldwijk. De jubileumexpositie is gedurende de eerste drie weekenden van september geopend op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur.

Het gevarieerde nieuwe cursusprogramma van ’t Atelier is te vinden op  de website van 't Atelier en in onze cursusagenda

Kunst kijken in Wateringen en Kwintsheul

Op zaterdag 1 en zondag 2 september van 11.00 tot 17.00 uur staan Wateringen en Kwintsheul in het teken van kunst! Tijdens de 6e editie van de Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK) exposeren lokale kunstenaars thuis, in hun atelier of op een ludieke locatie hun werk. Onder de deelnemers naast bekende ook veel nieuwe gezichten. Bovendien doen ook leerlingen van de basisscholen De Hofvilla uit Wateringen en Andreashof uit Kwintsheul mee met op school gemaakte kunstwerken.
De getoonde kunst is qua stijl en qua medium bijzonder divers.  Schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, ruimtelijk werk, glaskunst en digitale kunst zijn te bewonderen en te koop. Op verschillende locaties worden bezoekers ontvangen met muziek en zijn er dichters en schrijvers die voordrachten geven. In de Wateringe Hofboerderij exposeren alle deelnemers met elk één werk. Deze expositie is de hele maand september vrij te bezichtigen.

Meer informatie op de website van OAWK

Cursus AVG voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties

Op 25 mei trad de AVG in werking en sindsdien moeten ook Westlandse organisaties aan de nieuwe privacyregels rondom hun ledenadministratie geloven. Voldoet jouw vereniging of organisatie al aan de eisen van de nieuwe privacywet? Op dinsdag 4 september organiseert de Van Poelje Academie opnieuw de kennissessie AVG. Welke gevolgen heeft de AVG (de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming) voor organisaties en de manier waarop persoonsgegevens worden gebruikt? Laat je door Van Poelje Academie informeren en zorg dat ook jij de zaken op orde krijgt. Patrick Jordens neemt je stap voor stap mee in de nieuwe regelgeving en de acties die je als (vrijwilligers) organisatie moet zetten.

Lees hier meer

Doe mee aan de Jongeren Theaterdag!

Op zaterdag 8 september organiseren Theaterschool Koperen Kees, het Westlands Theater Centrum en Westland Cultuurweb voor de tweede keer de Jongeren Theaterdag voor jongeren tussen 12 en 26 jaar. Een supergezellige en leerzame dag met workshops tekstbehandeling, stemgebruik en fysiek acteren. Je krijgt les in basistechnieken en persoonlijke aandacht bij het oefenen van een monoloog (in je eentje) of dialoog (met z’n tweeën) uit een aantal Nederlandstalige songteksten. Overdag volg je de workshops, je deelt een lekkere avondmaaltijd en ’s avonds presenteer je aan elkaar een kort stukje op het toneel uit jouw act. Gewoon onder elkaar in een leuke omgeving, zonder ander publiek. Wil jij ook de acteur in jezelf ontdekken, doe dan (weer) mee! Opgeven kan tot en met donderdag 6 september via jongerentheaterdag@hotmail.com.

Lees hier meer

Open Monumentendag Westland

Maar liefst veertig Westlandse monumenten zetten op zaterdag 8 en/of zondag 9 september de deuren wijd open tijdens Nationale Monumentendag. Naast verschillende kerken, molens, boerderijen en woningen kun je bijvoorbeeld de dieselmotoren van Gemaal Oude en Nieuwe Broekpolder in actie zien, je hart ophalen aan de historie van de druiventeelt bij kwekerij Sonnehoeck of de collectie archeologische voorwerpen in museumpje Ruud Heus bewonderen. Vanaf diverse opstapplekken kun je mee met een echte Westlander voor een leuke rondvaart, al dan niet met gids en de mogelijkheid om de fiets mee te nemen. Ook op zondag zijn er mooie monumenten geopend, bijvoorbeeld het schilderachtige Lambertuskerkje.

Uitgebreide informatie over de monumenten en wat er tijdens het weekend te zien en te doen is vind je op de website van Stichting Monumentaal Westland

Beleef Kunst en Cultuur op Podium Westland 2018

Podium Westland komt eraan! Op 15 september a.s. barst tussen 12.00 en 18.00 uur weer een bont spektakel van muziek, beeldende kunst, literatuur, theater en dans los in het centrum van Naaldwijk. Wie wil genieten van wat cultureel Westland te bieden heeft kan zijn hart ophalen aan een grote variatie aan optredens, voorstellingen, exposities en workshops. Zo is er een pop-up theater in Bij5 Pleincentrum en WestlandTheater De Naald pakt groots uit met doorlopende backstage-tours vol verrassingsoptredens. Spetterende workshops speciaal voor de jeugd zijn te vinden bij Bibliotheek Westland en op het Wilhelminaplein. Bijzonder is een expositie van kunstwerken gemaakt door kinderen van drie Westlandse bso’s. In de Oude Kerk, op het MCW-buitenpodium bij café De Slimmerick, in De Tuinen én in De Kunstgarage kun je de hele dag genieten van muziek door jong talent, Westlandse orkesten, bands en koren. En dan hebben we nog lang, lang niet alles genoemd!! Kortom: kunst en cultuur voor jong en oud, in alle mogelijke verschijningsvormen. De workshops en optredens zijn gratis en voor iedereen.

Voor actuele informatie kun je terecht op de Facebookpagina van Podium Westland. Wil je precies weten wat er op 15 september te zien, horen en doen is? Vanaf zaterdag is de timetable te verkrijgen bij alle deelnemende locaties. Hier kun je hem vast bekijken en downloaden.

 
Picknick Festival
's Heeren Loo Het Westerhonk
za 1 sep 2018 10:00-16:00
Monster Festival
Demonstraties oogstverwerking
Westlands Museum
zo 2 sep 2018 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Concert chansonnettes
Vocaal Ensemble Good Company
zo 2 sep 2018 15:00-17:30
's-Gravenzande Concert
Open Monumentendag Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
za 8 sep 2018 10:00-16:30
Kwintsheul Anders
Hollands Blauw bij Blues aan Zee
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 8 sep 2018 21:00-0:30
Monster Concert
Nationale Zomerbloemententoonstelling
do 6 sep 2018 12:00 t/m zo 9 sep 2018 17:00
Naaldwijk Expositie
Open Monumentendag Westland
Stichting Monumentaal Westland
za 8 sep 2018 10:00 t/m zo 9 sep 2018 17:00
Kwintsheul Anders
Podium Westland 2018
Westland Cultuurweb
za 15 sep 2018 12:00-22:00
Naaldwijk Festival
Jij past bij mij | Westland in liedjes
Aart van den Berg (Theater in Feite)
vr 21 sep 2018 20:15-22:15
's-Gravenzande Concert
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 21 sep 2018 20:00
Naaldwijk Voorstelling
Westland Korenfestival 10 jaar
Judith Koppert (Koppert)
za 22 sep 2018 13:00-18:30
Naaldwijk Festival
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen
Theatergroep Het Wilde Westen
za 22 sep 2018 20:00
Naaldwijk Voorstelling
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen
Theatergroep Het Wilde Westen
zo 23 sep 2018 14:30
Naaldwijk Voorstelling
Expositie kunstenaarscollectief WIT in het gemeentehuis
Westlands kunstenaarscollectief WIT
ma 3 sep 2018 09:00 t/m vr 28 sep 2018 17:00
Naaldwijk Expositie
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 28 sep 2018 20:00
Naaldwijk Voorstelling
Grunting Pigs (Hun) in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
vr 28 sep 2018 21:30-23:59
Monster Concert
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen
Theatergroep Het Wilde Westen
za 29 sep 2018 20:00
Naaldwijk Voorstelling
Jij past bij mij | Westland in liedjes
Aart van den Berg (Theater in Feite)
zo 30 sep 2018 14:30-16:30
Naaldwijk Concert
van Waveren, een kroniek van een Hollandse tulpenfamilie, gebaseerd op waargebeurde verhalen (UITVERKOCHT)
Theatergroep Het Wilde Westen
zo 30 sep 2018 14:30
Naaldwijk Voorstelling
Expositie Roeland van Reem bij Woonkamergalerie Tess-keramiek
Tessa Droog (Galerie en atelier Tess-keramiek)
do 23 aug 2018 12:30 t/m vr 5 okt 2018 17:00
Naaldwijk Expositie
Ledenexpositie Westlands kunstenaarscollectief WIT
Westlands kunstenaarscollectief WIT
vr 21 sep 2018 13:30 t/m zo 21 okt 2018 16:30
Naaldwijk Expositie
Jongeren Theaterdag
za 27 okt 2018 12:30-20:45
Naaldwijk Workshop
Oogst Open Dagen in de druivenserres
Hilde Jansen (Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight)
za 14 sep 2019 11:00 t/m zo 15 sep 2019 17:00
Wateringen Festival
Historisch Spreekuur Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
za 7 mrt 2020 13:30-16:30
Wateringen Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact