Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb juli 2018 met o.a. musical Romy en Julius, workshops gezocht voor Podium Westland en stagevacature PR& marketing

De laatste nieuwsbrief van het seizoen! De tijd is omgevlogen, er is weer heel veel gebeurd op cultureel gebied en we hebben ons geen moment verveeld. Nu kijken we uit naar een paar rustiger weken: tijd om bij te komen, te reflecteren en nieuwe inspiratie op te doen. Dan barst het alweer snel los, in september staan verschillende mooie evenementen op het programma: Podium Westland natuurlijk, Open Monumentendag Westland, de Nationale Zomerbloemententoonstelling, de Open Atellierroute Wateringen-Kwintsheul, Het Westland Korenfestival, De Jongeren Theaterdag én het supergezellige Picknick Festival op Westerhonk. Daar vindt op 1 september tevens de aftrap plaats van het nieuwe programma kunstlessen voor speciale doelgroepen, waar we ontzettend blij mee zijn. Kortom: meer dan genoeg om naar uit te kijken. En tot die tijd slaan we de Zomerexpositie bij Kunsthuis18 natuurlijk niet over. Voor nu wensen we iedereen een heerlijke zomer!

 
Musical Romy en Julius

Romy en Julius wonen naast elkaar. Hun ouders zijn goed bevriend. Ze zouden het echt helemaal te gek vinden als hun kinderen verkering met elkaar zouden krijgen. Misschien gaan ze later zelfs wel trouwen. Maar Romy en Julius hebben een hekel aan elkaar. Tot overmaat van ramp gaan de twee families ook nog samen op vakantie. Gezellig...
De musicalklas van het Lentiz Floracollege zet op 4, 5 en 6 juli wederom een spetterende familiemusical op het toneel! Tonen van internetpesten, scheuten romantiek en een vleugje Shakespeare op een bedje van puberteit: kortom, een middag/avond om niet snel te vergeten.

Lees hier meer

Lezing bijzondere preekstoel Hervormde Kerk Wateringen

In de Hervormde Kerk van Wateringen bevindt zich een heel bijzondere preekstoel met een vorstelijke herkomst. Dit prachtige stuk houtsnijwerk is namelijk afkomstig uit het Huis Honselaarsdijk en is gemaakt voor stadhouder Frederik Hendrik en zijn echtgenote Amalia van Solms. Voormalige kerkrentmeester Jan Post vertelt over de geschiedenis van deze unieke Oranje-preekstoel tijdens de jaarvergadering van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul op vrijdag 6 juli.  Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in de Hervormde Kerk aan het Plein in Wateringen.

Lees hier meer

Geef jij een workshop op Podium Westland?

Op zaterdag 15 september is het weer zover. Podium Westland, een dag lang theater, dans, muziek, beeldende kunst, poëzie en erfgoed in het centrum van Naaldwijk. Tijdens Podium Westland presenteert heel Cultureel Westland zich in festivalsfeer aan het publiek en dat betekent: feest!
Voor de populaire gratis workshops voor kinderen en jongeren op het doe-het-zelfie plein zoeken we nog professionele aanbieders. Muziek, theater of beeldende kunst, er is van alles mogelijk in de kleurrijke workshoptenten! Heb jij een toffe workshop in de aanbieding? Stuur dan vóór 13 juli a.s. een mailtje aan Jasmijn van Holsteijn via jvanholsteijn@westlandcultuurweb.nl. VOL = VOL!

Meer over Podium Westland vind je hier


WANTED: jong muzikaal talent voor Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Ben jij jong, kom je uit het Westland en heb je muzikaal talent? Zing of speel je de sterren van de hemel en wil je knallen op het grote podium van WestlandTheater De Naald? Aarzel dan niet en kom op zaterdag 13 oktober voorspelen voor het nieuwjaarsconcert Knallend Westland 2019! Het lijkt misschien nog ver weg, maar als je wordt uitgekozen sta je op 6 januari volgend jaar samen met o.a. Blazers Collectief WEST en winnares van het Rabo Talenten Concours Elke Vierveijzer in De Naald om het nieuwe jaar in te luiden met een spetterende show vol muziek, zang, dans en theater. Vanaf nu kun je je opgeven, in je eentje of met je band, orkest of zanggroep. Inschrijven tot en met vrijdag 5 oktober via www.westlandnieuwjaarconcert.nl

Lees hier meer

Stagiair(e) PR & marketing gezocht

Op zoek naar een leuke stageplek in een veelzijdige omgeving? Westland Cultuurweb zoekt een enthousiaste stagiair(e) die vanaf september ondersteuning kan bieden aan onze medewerker PR & Marketing. We hebben een aantal interessante werkzaamheden én projecten waar je je tanden in kunt zetten. Volg je een opleiding Communicatie / Communicatie en multimediadesign / Mediamanagement / Media en Entertainment? Heb je een vlotte pen, voel je je thuis in diverse social media en ben je een enthousiaste en leergierige teamspeler die niet bang is om initiatief te nemen? Kom ons dan helpen kunst & cultuur in Westland op de kaart te zetten!

De volledige vacature vind je hier

Training creatief proces voor culturele aanbieders

Op 22 juni organiseerden we een korte training over het creatief proces voor culturele aanbieders. Aanleiding hiervoor was de komende Kunst & School Conferentie op 7 oktober. Alle workshops die aangeboden zullen worden op de conferentie doorlopen namelijk de vier fases van het creatief proces: oriënteren, onderzoeken, uitvoeren en evalueren.
De reacties op de training in juni waren heel positief. Daarom gaat de training op herhaling, om precies te zijn op 31 augustus. Ben je cultureel aanbieder en wil je meer weten over het creatief proces, dan ben je van harte welkom. Wat kun je van de training verwachten? Eerst krijg je uitleg over het creatief proces: wat is het en hoe werkt het? Daarna steek je zelf de handen uit de mouwen om het creatief proces te ervaren, en ontwikkel je aan de hand van de verschillende fases een eigen les. Je kunt rekenen op twee inspirerende uurtjes!

Wanneer: vrijdag 31 augustus van 10.00-12.00 uur. Waar: Westland Cultuurweb, Kunstgarage, Zuideinde 11 in Naaldwijk. Kosten: de training is gratis. Je kunt je t/m vrijdag 24 augustus opgeven via ischeffers@westlandcultuurweb.nl.

Picknick Festival Westerhonk: aftrap kunstlessen speciale doelgroepen

Op zaterdag 1 september van 10.00 tot 16.00 uur vindt op Westerhonk voor de tweede keer het supergezellige Picknick Festival plaats! Een dag voor bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en buren, inwoners van Westland en omgeving. Er is voor jong en oud van alles te beleven: optredens, een demonstratie door Jeugdbrandweer Monster, diverse workshops (zoals o.a. door Theaterschool Koperen Kees) een roofvogelshow, een rommelmarkt en nog veel meer. Bovendien vindt tijdens het festival de aftrap plaats van het mede door Cultuurweb georganiseerde nieuwe programma kunstlessen voor speciale doelgroepen: in samenwerking met Muziekmeesters Westland, Theaterschool Koperen Kees en dansschool Dance for You gaat na de zomer een divers programma van workshops, lessen en cursussen in muziek, dans, theater en beeldende kunst van start!

Lees meer op de Facebookpagina van Het Westerhonk

Vraag voor 1 september subsidie aan voor culturele activiteiten!

Wil je in het vierde kwartaal van dit jaar nog een leuke, kleinschalige culturele activiteit organiseren in je buurt of wijk en zo mensen bij elkaar brengen? Dan kun je voor een financieel steuntje in de rug tot 1 september een beroep doen op de regeling Kleine Culturele Initiatieven. De regeling is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties én bewoners. Per activiteit kun je een bijdrage aanvragen van maximaal € 1500,--. Dus heb je een mooi plan, komt er kunst en cultuur bij kijken en gaat het niet om een reguliere activiteit, doe dan voor 1 september een aanvraag! De Regeling Kleine Culturele Initiatieven is een regeling van de gemeente Westland die wordt uitgevoerd door Westland Cultuurweb. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen.

Alle informatie, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting vind je hier

 
Romy & Julius
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
do 5 jul 2018 19:00-22:00
Naaldwijk Voorstelling
Romy & Julius
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
vr 6 jul 2018 20:15-22:45
Naaldwijk Voorstelling
Zomerexpositie 2018
Kunsthuis18
za 7 jul 2018 15:00 t/m za 25 aug 2018 16:30
Naaldwijk Expositie
Concert chansonnettes
Vocaal Ensemble Good Company
zo 2 sep 2018 15:00-17:30
's-Gravenzande Concert
Nationale Zomerbloemententoonstelling
do 6 sep 2018 12:00 t/m zo 9 sep 2018 17:00
Naaldwijk Expositie
Cursus oud schrift voor beginners
Historisch Archief Westland
do 20 sep 2018 13:30-15:30
Naaldwijk Cursus
Westland Korenfestival 10 jaar
Judith Koppert (Koppert)
za 22 sep 2018 13:00-18:30
Naaldwijk Festival
Oogst Open Dagen in de druivenserres
Hilde Jansen (Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight)
za 14 sep 2019 11:00 t/m zo 15 sep 2019 17:00
Wateringen Festival
Historisch Spreekuur Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul
za 7 mrt 2020 13:30-16:30
Wateringen Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact