Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb maart 2018 met o.a. gezocht aanbod naschoolse kunstcursussen, nog enkele plekken Conferentie Kunstkracht 55+, verkiezing Streekdichter op Westlands Boekengala en Westlandse Korenhappening

 
Gezocht nieuw aanbod naschoolse kunstcursussen schooljaar 2018-2019!

Heb jij, kunstvakdocent, kunstenaar of culturele instelling, een geweldig idee voor een korte naschoolse cursus voor basisschoolleerlingen? Dat komt goed uit! Voor de korte naschoolse kunstcursussen seizoen 2018-2019 zoeken we namelijk nieuw aanbod.
Sinds drie jaar organiseert Westland Cultuurweb naschoolse kunstcursussen op basisscholen in acht verschillende dorpskernen. Zo hebben al honderden leerlingen kennisgemaakt met diverse mogelijkheden van muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en media. De naschoolse cursussen omvatten zes wekelijkse lessen van één uur. De invulling van de cursussen is vrij te bepalen en zowel nieuwe als eerder aangeboden cursussen zijn welkom.

Interesse? Je kunt je voorstel tot 15 maart 2018 bij ons indienen. Hier vind je alle informatie en een aanmeldformulier.

Nog enkele plekken Conferentie Kunstkracht 55+ 22 maart

‘Trots en waardig ouder worden met Kunst!' Met zorginstellingen Careyn en Pieter van Foreest organiseerden we met vakdocenten en culturele organisaties uit Westland acht kunstprojecten in Westlandse woonzorglocaties. Wat doet het met ouderen om actief met kunst bezig te zijn? Wat biedt het hen om te dansen, te creëren, zingen, fotograferen, dichten of muziek te maken? Zoveel dat we dit succesvolle project de komende twee jaar gaan voortzetten en uitbreiden. Tijdens de Conferentie Kunstkracht 55+ delen we onze ervaringen tot nu toe. De conferentie is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd in samenwerking met het LKCA. Gastspreker is wetenschapsjournalist Mark Mieras, auteur van het boek . 22 maart 2018 van 13.00 tot 17.30 uur in Art Centre Delft. Omdat kunst plezier en zingeving biedt, nieuwe kanten in jezelf laat ontdekken. Bewust of onbewust. Oók bij ouderen met een fysieke en/of psychogeriatrische problematiek.

Wil je erbij zijn? Het gaat hard maar er zijn nog een aantal plekken! Aanmelden kan tot en met 16 maart via deze link. De uitnodiging met definitieve programma vind je hier.

Historische Boekenmarkt in Het Museum

Op zoek naar een bijzonder boek over de streek? Komend weekend kun je tijdens de Historische Boekenmarkt in het Westlands Museum je slag slaan! Ruim 1000 antiquarische boeken worden voor een zacht prijsje aangeboden. Belangrijkste onderwerpen zijn de Westlandse geschiedenis en de ontwikkeling van de tuinbouw. Maar ook boeken over omliggende dorpen en steden zijn in het assortiment te vinden. De boekenmarkt is op zaterdag en zondag te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis.

Lees hier meer

Verkiezing nieuwe Streekdichter op Westlands Boekengala

De tweede editie van het Westlands Boekengala is in aantocht! Donderdag 15 maart presenteren Schrijvers Tussen de Kassen, Bibliotheek Westland, WestlandTheater De Naald en Westland Cultuurweb een avond vol literair lekkers met als thema: natuur. Te gast zijn schrijver en columnist Tommy Wieringa, bioloog en schrijver Midas Dekkers en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. En dan is er nog de verkiezing van de nieuwe Streekdichter!  Na weken van spanning maakt de jury bekend wie van de drie genomineerden, Ton ter Heijden (Monster), Dennis Koopman (Naaldwijk) en Dirk den Hoed (Schipluiden), zich de opvolger van de huidige streekdichter Marijke van Geest mag noemen. De muzikale afterparty wordt verzorgd door het duo Pet met Peter Kruithof van De Kromme Jongens & Jump Koch. DJ Dylan Otto maakt de muzikale omlijsting compleet.
Kaarten voor deze unieke avond á € 15,- zijn  verkrijgbaar via WestlandTheater De Naald, 0174-636900 of aan de balie van De Naald.

Lees hier meer

Wie schrijft het verhaal van het paard van Naaldwijk?

Tot en met 16 maart kun je in het gemeentehuis aan de Verdilaan vergapen aan wat archeologen recentelijk hebben gevonden onder het Wilhelminaplein in Naaldwijk.  Verschillende voorwerpen van meer dan 500 jaar oud kunnen ons meer vertellen over het leven van vroeger op deze plek. Bijzonder is bijvoorbeeld de vondst van een stuk oude weg onder de Herenstraat. En natuurlijk de schedel en onderbenen van een paard (14e eeuw) dat daar geslacht is door een slager! Het ligt allemaal in vitrines in de hal van het gemeentehuis, bijbehorende uitleg vind je op de informatieborden. Een quiz is te verkrijgen bij de balie van het Historisch Archief Westland, en hier hoort ook een verhalenwedstrijd voor leerlingen van de basisschool bij! Hoe heette het paard, van wie was het en waarom had diegene een paard? En vooral ook: waarom werd het paard verkocht aan de slager? Stuur je verhaal vóór 20 maart naar hawestland@gemeentewestland.nl, de beste verhalen worden geplaatst op de site van het Historisch Archief.

Lees hier meer

Theatercursussen voor kinderen in De Lier

In maart start Theaterschool Koperen Kees weer met theatercursussen voor kinderen van 4-6, 6-9 en 9-12 jaar in De Lier. In tien lessen gaan leerlingen aan de slag met personages, verhalen maken en improvisatie. Er wordt aandacht besteed aan het verschil tussen spelen en toneelspelen, spelen en fantaseren. Naast plezier en creativiteit gaat het in de lessen ook om bewegen en samenwerken. Lijkt het je wat? Kom je licht opsteken tijdens de gratis open les op woensdag 14 maart. Vriendjes en vriendinnetjes welkom, plezier gegarandeerd!

Lees hier meer

Westlandse Korenhappening: negen koren in concert

Zaterdag 17 maart a.s. organiseert de Westlandse Korenfederatie voor de vierde keer de ‘Westlandse Korenhappening’. Op dit jaarlijks terugkerende evenement komt een groot aantal Westlandse koren bij elkaar om samen met het publiek te genieten van de charme van de koorzang. Aan deze editie doen negen koren met een zeer afwisselend repertoire mee. Voor de pauze laten achtereenvolgens de gezamenlijke RK parochiekoren, Kunst voor het Volk, FOcalicious en het Oratoriumkoor de Lier zich van hun beste kant horen. Na de pauze staan twee mannenkoren, EMM uit ’s-Gravenzande en ‘Zang Veredelt’ uit Wateringen, op het podium, gevolgd door het Westlands Dameskoor en Memento. Ten slotte laat Smartlappenkoor de Westlanders iedereen meedeinen en meezingen. Iedereen is van van harte welkom in de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Naaldwijk. De toegang is gratis.

Lees hier meer

Ga mee op reis met Muziekvereniging St. Gregorius!

Op zaterdagavond 17 maart nemen de verschillende muziekafdelingen van Muziekvereniging St. Gregorius uit Kwintsheul je mee op reis om de wereld. Slagwerkgroep PerQzzy onthaalt je met warme Afrikaanse trommelgeluiden van slagwerkgroep 'PerQzzy'. Eenmaal binnen nemen de beginnende leerlingen uit het startersorkest je verder mee op reis. Onderweg is ook het combo ‘Hibidog’ van de partij. Het harmonieorkest neemt je mee naar onder andere China en langs de Braziliaanse stranden. In het afwisselende programma wordt geen stukje van de wereld overgeslagen. Stap aan boord!

Lees hier meer

 
Voorstelling Lekker Belangrijk
WestlandTheater De Naald
zo 11 mrt 2018 10:30-12:00
Naaldwijk Voorstelling
Snuffelrepetitie
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
di 13 mrt 2018 19:30-20:30
De Lier Anders
Westlands Boekengala 2018
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
do 15 mrt 2018 19:30-23:59
Naaldwijk Festival
Optreden Westlands Dag Orkest in Dag/zorgcentrum Woutershof
Muziekvereniging Fusica
vr 16 mrt 2018 14:00-15:30
Monster Concert
Westlandse Korenhappening
Kees Zandvliet - secretaris (Westlandse Korenfederatie)
za 17 mrt 2018 13:00-16:30
Naaldwijk Concert
Concert "Reis om de Wereld"
Muziekvereniging St. Gregorius
za 17 mrt 2018 19:00-21:15
Kwintsheul Concert
Kinder Muziek Theater
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
zo 18 mrt 2018 13:00-16:30
Wateringen Voorstelling
Voorstelling Hans & Grietje de Musical
WestlandTheater De Naald
zo 18 mrt 2018 13:00-15:00
Naaldwijk Voorstelling
Hinkebilly
Plankeniers Theatergroep
vr 23 mrt 2018 20:15-22:30
Naaldwijk Voorstelling
Voorjaarsconcert i.s.m. Iris Kroes
Muziekvereniging Liora
za 24 mrt 2018 19:30-22:00
De Lier Concert
HinkeBilly
Plankeniers Theatergroep
za 24 mrt 2018 20:15-22:30
Naaldwijk Voorstelling
HinkeBilly
Plankeniers Theatergroep
zo 25 mrt 2018 14:30-17:00
Naaldwijk Voorstelling
Uitvoering Lukas Passion in Oude Kerk Naaldwijk
Stichting Bach Westland
wo 28 mrt 2018 20:00-22:15
Naaldwijk Concert
Alles voor de Kunst
Theatergroep Het Wilde Westen
vr 6 apr 2018 20:15-21:45
Naaldwijk Voorstelling
Alles voor de Kunst
Theatergroep Het Wilde Westen
za 7 apr 2018 20:15-21:45
Naaldwijk Voorstelling
Expositie Inge van Holstein, Eltica Beckers en Rita van Mierlo-Bom
Kunsthuis18
za 17 mrt 2018 13:30 t/m zo 15 apr 2018 16:30
Naaldwijk Expositie
Historische Westlandse filmbeelden
Westlands Museum
zo 3 feb 2019 13:00-17:00
Honselersdijk Film
Historische boekenmarkt
Westlands Museum
za 11 mei 2019 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact