Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb januari 2018 met o.a. Regeling Kleine Culturele Initiatieven, Expositie 'Niets is lelijk', nieuwjaarsconcert De Phoenix en Kunstkracht 55+

 
Deadline aanvragen Regeling Kleine Culturele Initiatieven

Ben jij van plan iets moois te organiseren waarbij je door middel van kunst en cultuur mensen uit je wijk of buurt bij elkaar brengt? Kun je daarbij een financieel steuntje in de rug gebruiken? Kijk dan snel wat de regeling Kleine Culturele Initiatieven voor je kan betekenen! Verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners kunnen een beroep doen op deze regeling voor een bijdrage van maximaal € 1500,--  per activiteit.  Een onafhankelijke commissie beoordeelt de voorstellen. Aanvragen voor projecten in het tweede kwartaal van 2018 kunnen tot uiterlijk 1 maart worden ingediend.  Wees er dus snel bij, en wie weet staat er straks een theatergroep op jouw buurtfeest of leren wijkgenoten elkaar kennen tijdens een fantastische muzikale avond!

Alle informatie, de voorwaarden, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting vind je hier

Kunstkracht 55+ volop in beweging

Het succesvolle kunstparticipatieproject voor ouderen Kunstkracht 55+ is volop in beweging! Deze maand liepen drie projecten ten einde, nieuwe projecten staan op de rol.
Kunstenares Marja Ouwerling heeft tien weken enthousiast getekend en geschilderd met bewoners en cliënten van de dagbesteding van de Ark. Op zaterdag 20 januari laten zij tijdens een gezellige middag hun gemaakte werken zien in een expositie. Iedereen is vanaf 14.30 uur van harte welkom in Careyn woonzorgcomplex De Ark, Herenstraat 85 in Wateringen.
Op 16 januari exposeerden bewoners van de Terwebloem in Poeldijk vol trots hun werk. Gedurende tien weken kunstles van Juliette van de Walle en Alies Bakker maakten ze kennis met allerlei materialen en technieken. Het Westlands Dagorkest van Fusica verzorgde op 12 januari een spetterend optreden in woonzorgcentrum Woerdblok in Naaldwijk. Muziekdocent Michel Ponsioen, verbonden aan Fusica, gaf de bewoners hier tien weken les in slagwerk en percussie-instrumenten. Tussen het optreden door lieten hij en de bewoners de nummers horen die zij samen hebben ingestudeerd. Het was groot feest! En last but not least: woonzorgcentrum De Hooge Tuinen heeft met het Kunstkracht 55+ dansproject ‘Het is de KUNST te verbinden’ de Boven Verwachting Prijs 2018 gewonnen! Met het gewonnen bedrag van €10.000,- kunnen de komende tijd veel cliënten in andere locaties van Pieter van Foreest meegenieten van dit mooie project. WOS Media maakte indertijd een reportage over het project in De Hooge Tuinen, je kunt hem hier bekijken.

Lees hier meer

Nieuwjaarsconcert de Phoenix

Op zaterdag 20 januari geeft het Harmonieorkest van de Wateringse muziekvereniging De Phoenix voor het eerst in lange tijd een nieuwjaarsconcert. Aan bijzondere muziek zal het daarbij niet ontbreken. Naast de Kaiser-Walzer van Johann Strauss jr., volgens velen de beste compositie van deze componist, staan er beslist diverse verrassende stukken op het programma. Iedereen is van harte welkom op zaterdagavond om 20.00 uur in de Hervormde kerk, Plein 9, Wateringen.

Lees hier meer

Jeugdvoorstelling Toneelgroep Vest

Zaterdag 20 januari om 14.00 uur speelt Toneelgroep Vest in De Theaterloods de jeugdvoorstelling ‘Als je je dromen volgt, kom je nog ‘ns ergens!’ voor iedereen vanaf 6 jaar. In deze voorstelling gaat het over leuke dromen en ook over een nachtmerrie. Daarin maken we kennis met Meneer Zzzzz, de gemene baas van een grote soepfabriek. Hij is stiekem verliefd. ’s Nachts heeft hij altijd dezelfde nachtmerrie. Daarin komt hij onder andere de vrolijke meneer Aaah tegen.
Als je je dromen volgt, kom je nog 'ns ergens! is een cabareteske voorstelling over angst, schaamte, schijn ophouden, pesten, jezelf durven zijn. Dromen zijn misschien wel bedrog maar je kunt er ook wat van leren. En er natuurlijk hartstikke veel om lachen. Toneelgroep Vest bestaat vier jaar en is opgericht door twee oud-Appel acteurs. Als je je dromen volgt, kom je nog ‘ns ergens! is hun zevende voorstelling.

Lees hier meer

Terugblik Nieuwjaarsconcert Knallend Westland

Een bomvolle grote zaal in WestlandTheater De Naald, een spetterend programma dat liep als een trein, laaiend enthousiast publiek dat regelmatig uit de stoelen ging, Westlandse professionele en amateurmusici, dansers en acteurs die er helemaal voor gingen en natuurlijk de jonge talenten, die hun ‘moment of fame’ meer dan waard bleken: wat hebben we met z'n allen genoten van Knallend Westland 2018! Dankzij de kwaliteit en gedrevenheid van alle deelnemers en andere betrokkenen en de goede samenwerking hebben we gezamenlijk echt iets moois neergezet. Westland’s got talent, dat moge duidelijk zijn! Hier willen we nog een keer iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel hartelijk bedanken: Blazers Collectief WEST, Dans Creatie, Muziekmeesters Westland, Theaterschool Koperen Kees, Sax-O-4, slagwerkgroep PerQzzy, Berget Lewis, WestlandTheater De Naald, Certhon Greenhouse Solutions en natuurlijk de jonge talenten Maaike, Louise, Melanie, Babette, Daniël, Stephanie en Tim, Tobias, Ehran en Jesse van de band ‘Wasted’. Enne … zet Knallend Westland 2019 vast in je agenda: op zondag 6 januari 2019 staat De Naald weer te schudden op zijn grondvesten!

De prachtige foto’s van Justin Manders zijn hier te zien

Expositie ‘Niets is lelijk’

Tot en met 27 januari exposeren Carel Steijn en zijn cursisten in de Hofboerderij in Wateringen. Het eigen werk van Carel Steijn reflecteert op wat ons wordt aangeboden of aangedaan zodra we naar buiten gaan en ons in de openbare ruimte begeven. Zo verkent Steijn het terrein o.a. in de series ‘De studentenflat’, ‘De vensters van Wateringen’ ‘Stad (Den Haag) en water’, met in het achterhoofd de uitspraak van de 19e-eeuwse Engelse schilder John Constable: “Niets is lelijk; ik zag nog nooit één lelijk ding in mijn leven. Laat de vorm van elk object zijn wat het is - licht, schaduw en perspectief maken het altijd mooi.” Cursisten van de cursus ‘Ontdek het Schilderen’ tonen portretten, landschappen en abstract werk.

 Lees hier meer

Voorstelling en expositie ‘Geworteld in Westland’

Geniet van twee uur streekgeschiedenis in een theatraal jasje in Westlandtheater De Naald! Gebaseerd op het boek 'Geworteld in Westland', waarin 50 Westlandse familiebedrijven worden geportretteerd, maakte het Historisch Archief Westland in samenwerking met het muzikale gelegenheidstrio Kruijt, Dijk & Jump een boeiende en muzikale voorstelling. Op 30 januari neemt archivaris en rasverteller Jan Buskes je aan de hand van zes thema's mee door de geschiedenis van Westland. Ondersteund door foto's en ander historisch materiaal vertelt hij over de bedrijven, ondernemers en arbeiders die Westland maakten tot wat het nu is. In een sprankelende filmcompilatie van RITV maak je kennis met deze bedrijven en hun echte Westlandse geschiedenis.
In het gemeentehuis in Naaldwijk is nu ook de expositie “Geworteld in Westland te zien, die gekoppeld aan het thema 'Tuinbouw' zestien van de vijftig familiebedrijven uitlicht.

Hier lees je meer over 'Geworteld in Westland'. Er zijn twee voorstellingen op dinsdag 30 januari, voor de middagvoorstelling zijn nog kaarten beschikbaar. Reserveren kan hier


Topmusici bij Oude Kerk Klassiek

Zondag 28 januari zijn topmusici Pieter van Loenen (viool), Tobias Borsboom (piano) en Jasper Grijpink (klarinet) te gast bij Oude Kerk Klassiek, “Buitengewoon energiek en diep muzikaal,” was het jurycommentaar van het Nederlandse Vioolconcours, waar violist Pieter van Loenen in 2016 de tweede prijs en de NTR Publieksprijs won. Jasper Grijpink studeerde aan het Koninklijk en remplaceerde bij onder andere Het Gelders Orkest, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest. Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Het trio brengt deze middag een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Mozart, Stravinsky, Debussy, Bartók en John Williams.
Oude Kerk Klassiek is een initiatief van Westland Cultuurweb, St. Vrienden van de Oude Kerk en WestlandTheater De Naald. Het concert begint om 15.00 uur in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. 

Lees hier meer

 
Super jamsessie in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
vr 19 jan 2018 21:00-00:30
Monster Concert
Nieuwjaarsconcert Wateringen
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
za 20 jan 2018 20:00-21:15
Wateringen Concert
Familievoorstelling 'Als je je dromen volgt, kom je nog 'ns ergens' door toneelgroep VEST
Theaterloods Westland
za 20 jan 2018 14:00-15:00
Naaldwijk Voorstelling
Koffieconcert trio Kodama
Stichting Culturele Raad Wateringen
zo 21 jan 2018 12:00-13:00
Wateringen Concert
Theaterconcert De Andersons met Peter van Elswijk
WestlandTheater De Naald
wo 24 jan 2018 20:15-23:00
Naaldwijk Voorstelling
Oude Kerk Klassiek met violist Pieter van Loenen
WestlandTheater De Naald
zo 28 jan 2018 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Theatervoorstelling Geworteld in Westland
Historisch Archief Westland
di 30 jan 2018 15:00-17:30
Naaldwijk Voorstelling
Theatervoorstelling Geworteld in Westland
Historisch Archief Westland
di 30 jan 2018 19:30-22:00
Naaldwijk Voorstelling
17 jaar Blues aan Zee met the Detonics en Two Shakes
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 3 feb 2018 21:00-00:30
Monster Concert
Meezingmiddag Valentijn
Koor de Waterlanders
wo 14 feb 2018 14:00-16:00
Wateringen Concert
TOP in Vuur en Vlam
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
zo 18 feb 2018 15:00-16:30
Wateringen Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact