Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb december 2017 met o.a. diverse kerstconcerten, Midwinteravond poëzie en muziek en Kunst & Ambacht Winterfair

Traditiegetrouw is de decembermaand in Westland goed gevuld met kerstconcerten en andere culturele activiteiten in kerstferen. Een heerlijke manier om de drukte in de laatste weken van het jaar het hoofd te bieden! Laat de boel even de boel en geniet in de aanloop naar de feestdagen van kleinschalige optredens, spectaculaire concerten, muzikale workshops, interactieve poëzie en winterse kunst & ambacht. En natuurlijk van warme versnaperingen in goed gezelschap. Een hele fijne decembermaand gewenst!

 
Workshops Muziekmeesters Westland op de Kerst Winter Fair Maesemunde

Dit is leuk! Op 9 december verzorgen docenten van Muziekmeesters Westland gratis workshops voor kinderen van 1 tot 12 jaar tijdens de Kerst Winter Fair van Maesemunde. Gewoon even een instrument uitproberen mag ook! In ‘Spelen Met Muziek’ maken kinderen 1 tot 4-jarigen met een ouder, grootouder of verzorger kennis met liedjes, dansjes en muziekspelletjes. Kinderen van 4 – 6 kunnen hun hart ophalen in de workshop ‘Muziektheater’. In de workshop ukelele, voor kinderen van 6 tot 9 jaar, ga je snaren tokkelen, akkoorden uitvinden en jezelf begeleiden. Verder is er een heel speciale workshop voor pappa’s die graag willen zingen of een verhaal aan hun kinderen vertellen met begeleiding van gitaarklanken. Altijd al willen spelen in een echte band? Bandcoach Vincent Janse en de band Wasted met zangeres Mireille Verschoor geven de popband workshop (v.a. 9 jaar). Vanaf 14.00 uur verzorgt het popkoor True Colors korte Pop-Ups onder leiding van Mirjam van der Beek. Kortom: heel veel muziek te beleven op 9 december in Maesemunde!

Lees hier meer

Kamerkoor Couleur Vocale brengt 'Navidad Nuestra' naar Honselersdijk

Kamerkoor Couleur Vocale brengt deze decembermaand maar liefst twee kleurrijke kerstconcerten. Op zondagmiddag 10 december zingt het koor in de Uniekerk in ’s-Gravenzande Spaanse, Duitse en Engelse kerstliederen. Alex Wijnhorst en Nicolien van Deursen verzorgen de begeleiding op respectievelijk gitaar en dwarsfluit. Meezingen mag! Vervolgens is op zaterdagavond 16 december zalencentrum Hemelsblauw in Poeldijk het decor voor het prachtige ‘Navidad Nuestra’ van componist Ariel Ramírez. De tenorsolo in deze populaire kerstcantate wordt gezongen door Jorge Martina en het Ensemble del Sur neemt de muzikale begeleiding voor zijn rekening. Daarnaast staan Spaanse villancios op het programma!

Lees hier meer

Midwinteravond poëzie en muziek

Wederom een sprankelende avond in kerstfeer georganiseerd door Concordia Cultureel! Dompel je onder in het werk schrijver - dichter Joop Alleblas: hij brengt poëzie uit zijn nieuwste bundel ‘De charme van een schuldig geweten’ en leest op geheel eigen wijze, interactief met het publiek, gedichten uit ‘De kus van de karper’. Ook is oud-journalist Gé Ansems aanwezig om je kennis te laten maken met zijn ‘bonte fruitschaal van pennevruchten’, een bloemlezing uit zijn proza en poëzie. Cantor-organist Gerard Bal speelt, samen met zijn vrouw Lia Bal op dwarsfluit, toepasselijke muziek op het Künckel orgel.

Lees hier meer

Kerstconcert Westlands Dameskoor

Dinsdagavond 12 december vult het Westlands Dameskoor de Oude Kerk in Naaldwijk met sfeervolle kerstklanken. Met medewerking van sopraan Jacqueline Meijer, pianist Martin van Broekhoven en organist Gerard Bal brengt het koor bekende en minder bekende kerstliederen uit verschillende landen. Ook samenzang staat op het programma. De muzikale leiding is in handen van dirigent Hans de Wit. Na afloop van het concert heeft het koor een verrassing in petto!

Lees hier meer

Kerst in Poeldijk met WKV Musica

De ruim 150 zangers van Westlandse Koorvereniging Musica staan, onder leiding van dirigent Gerard Breas, op 15 december garant voor een groots en uniek kerstconcert met bijzondere gasten. In de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk brengt het beroemde Roder jongenskoor prachtig repertoire ten gehore. Sopraan Wendy Krikken en bas Jasper Leever treden zingen samen met Musica werken van o.a. Strauss, Caccini, Verdi en Gounod. Net als voorgaande jaren zal Jan Vayne de begeleiding verzorgen én solo optreden. Naast klassieke nummers staan ook werken van Bocelli en John Lennon op het programma. Uiteraard is er ruimte voor samenzang met alle aanwezigen!

Lees hier meer

Kerstconcerten Westlands Dag Orkest

Het kerstconcert van het Westlands Dag Orkest (WDO) van muziekvereniging Fusica vindt plaats op vrijdagmiddag 22 december. Het orkest speelt naast bekende kerstliederen ook enkele harmoniestukken. De muzikale leiding is in handen van dirigente Ellen van den Berg, die als vanouds het programma vlot aan elkaar zal praten.
Eerder, op vrijdagmorgen 15 december, verzorgt het WDO al een gezellig kerstconcert voor bewoners, familieleden en personeel van zorglocatie Careyn Woerdblok. Belangstellenden zijn van harte welkom, het belooft een heel gezellige ochtend te worden!

Meer informatie over beide concerten in de uitagenda

Kerstmis is meer – een muzikaal kerstverhaal

Kinder- en tienerkoor EigenWijs vertelt dit jaar het kerstverhaal op muzikale manier! Kerstmis is meer dan een mooi versierde kerstboom, gezellige liedjes zingen en samen eten. Maar hoe gaat het kerstverhaal dan? In het Sint Lambertuskerkje in Heenweg vertellen de kinderen van 5 tot 16 jaar oud het kerstverhaal aan de hand van mooie en vrolijke liederen.

Lees hier meer

Kunst en ambacht winterfair 2017

Kunst en ambacht winterfair 2017
In het weekend van 16 en 17 december laten acht exposanten hun werk zien in de sfeervol versierde galerie, tuin en kas van woonkamergalerie Tess-keramiek in Naaldwijk. Onder het genot van een hapje, een drankje en livemuziek geniet je van kunst en bijzondere handgemaakte producten van kunstenaars en ontwerpers met kleine ateliers uit het Westland en daarbuiten. Zo vind je o.a. keramiek, draadwerk, schilderijen, tassen, sieraden, buitenkunst, weefwerk, glaskunst, houten objecten, woonaccessoires en serviesgoed. Tijdens deze vijfde Kunst en Ambacht Winterfair is er bijzonder aandacht voor het ontmoetingscentrum van Pieter van Forees, waar mensen met dementie liefdevol worden opgevangen. Zij verkopen hun zelfgemaakte producten van o.a hout en papier. Ook de opbrengst van de verkochte versnaperingen gaat naar dit doel.

Lees hier meer

Kerstconcert St. Gregorius en Smartlappenkoor De Waterlanders: Sing Sing XL!

Last van kerststress? Kom zondagmiddag 17 december heerlijk meezingen tijdens het gratis toegankelijk meezingconcert van muziekvereniging St. Gregorius en smartlappenkoor De Waterlanders. Verlies jezelf in herkenbare kerstmelodieën, zing mee met bekende Nederlandstalige Kerstliedjes en geniet van een solo-optreden van sopraan Tessa Maalcke. Uiteraard ontvangen alle bezoekers weer een gratis meezingboekje en na afloop kun je nog gezellig napraten met een glaasje Glühwein. In een sfeervol versierde en kleurrijk verlichte St. Andreaskerk in Kwintsheul kan deze middag niet meer stuk!

Lees hier meer

 
Sweet Mary Jane in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 9 dec 2017 21:30-00:30
Monster Concert
Kerstconcert met Duitse, Engelse en Spaanse kerstliederen.
Zangkoren Deo Sacrum (Kamerkoor Couleur Vocale)
zo 10 dec 2017 15:00
's-Gravenzande Concert
Andere Koek
Westlands PopCentrum Nederland 3
za 9 dec 2017 21:00 t/m zo 10 dec 2017 03:00
Wateringen Concert
Midwinteravond, poëzie en muziek
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
di 12 dec 2017 20:00-22:00
Maasdijk Voorstelling
Uniek Spaans Kerstconcert in Hemelsblauw.
Zangkoren Deo Sacrum (Kamerkoor Couleur Vocale)
za 16 dec 2017 20:15
Honselersdijk Concert
Kerstmis is meer - een muzikaal kerstverhaal
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
za 16 dec 2017 16:00-17:00
's-Gravenzande Concert
Kerstmis is meer - een muzikaal kerstverhaal
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
za 16 dec 2017 19:30-20:30
De Lier Concert
Kerstconcert SING SING XI
Koor de Waterlanders
zo 17 dec 2017 15:00-16:30
Kwintsheul Concert
Kunst en ambacht winterfair 2017
Tessa Droog (Galerie en atelier Tess-keramiek)
za 16 dec 2017 11:00 t/m zo 17 dec 2017 17:00
Naaldwijk Expositie
Kerstconcert Westlands Dag Orkest
Muziekvereniging Fusica
vr 22 dec 2017 14:00-17:00
Naaldwijk Concert
Expositie studenten Bloem & Design MBO Lentiz
Kunsthuis18
za 9 dec 2017 15:00 t/m za 23 dec 2017 16:30
Naaldwijk Expositie
Bandsessie MuziekTacTiek
MuziekTacTiek
vr 13 mrt 2020 19:00-23:00
Naaldwijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact