Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb november 2017 met o.a. Oude Kerk Klassiek, kunstdocenten gezocht voor Kunstkracht 10, Lustrumconcert Westland Saxofoon Orkest en vacatures Westlands Theater Centrum

De laatste maanden van het jaar zijn, ook in cultureel opzicht, altijd lekker druk. De agenda staat bol van voorstellingen, concerten en exposities, de voorbereidingen voor het nieuwjaarconcert Knallend Westland zijn in volle gang en een conferentie ter afsluiting van de eerste twee jaar Kunstkracht 55+ is in de maak. Voor Kunstkracht 10 zijn we op zoek naar enthousiaste kunstdocenten en cultureel aanbieders. Interesse? Geef je dan nog deze week op voor de ontwikkelbijeenkomst op 28 november! Wil je graag actief een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het amateurtheater in Westland, dan ben jij misschien wel dé nieuwe voorzitter of penningmeester van het Westlands Theater Centrum. En ten slotte wijzen we je nog even op de deadline van 1 december voor aanvragen in het kader van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven: vergeet niet je project in het eerste kwartaal van 2018 voor die datum in te dienen. Veel leesplezier gewenst!

 
Kunstdocenten gezocht voor Kunstkracht 10

Voor Kunstkracht 10, onze leerlijnen cultuureducatie voor het primair onderwijs, zijn we weer op zoek naar kunstdocenten! Ben of ken jij gepassioneerde docenten of culturele aanbieders in muziek, theater, dans, media, literatuur, filosofie, beeldende kunst of erfgoed?  Geïnteresseerden om in een of meer van deze disciplines aan de slag te gaan op de Westlandse scholen kunnen zich aanmelden als aanbieder van verdiepingslessen en/of workshops. Voor wie meer wil weten is er op dinsdagochtend 28 november van 10.00-11.30 uur een ontwikkelbijeenkomst over Kunstkracht 10 en met name over de nieuwe, vereenvoudigde aanpak. Kortom: een informatieve ochtend waar je gelijk de eerste stappen kunt doen om jezelf als aanbieder te registreren. Ben je al aanbieder? Ook dan ben je van harte welkom. Aanmelden voor de ontwikkelbijeenkomst kan tot vrijdag 24 november via ischeffers@westlandcultuurweb.nl.

Lees hier meer

Lustrumconcert Westland Saxofoon Orkest

Ooit begonnen ze als een klein, onervaren orkest met een thuiswedstrijd tijdens de eerste Westlandse Saxofoondag. Tientallen repetities, bijzondere concerten in binnen- en buitenland met evenzo bijzondere gastartiesten en zelfs een eigen cd verder heeft het Westland Saxofoon Orkest zich ontwikkeld tot een hechte, ervaren club amateursaxofonisten die in vijf jaar tijd het niveau flink omhoog heeft weten te brengen. Reden genoeg voor een feestje: op 25 november viert het Orkest haar lustrum met een spetterend concert. Zoals we gewend zijn wordt het een allesbehalve saaie avond met een variatie van muziekstijlen. Ook op het podium staat topsaxofonist en componist Andy Scott, die op muzikaal gebied veel voor het Westland Saxofoon Orkest heeft betekend. Kortom: allemaal op 25 november naar de Noviteit in Monster!

Lees hier meer

Zuid-Hollands Symfonie Orkest bij Oude Kerk Klassiek

Waar beter genieten van prachtige klassiek muziek dan in de sfeervolle Oude Kerk in Naaldwijk! De concerten in de reeks ‘Oude Kerk Klassiek’ bieden topmusici die garant staan voor topuitvoeringen en zijn een must voor elke muziekliefhebber. Aanstaande zondagmiddag is het Zuid-Hollands Symfonie Orkest te gast. Onder leiding van dirigent Joost Geevers en m.m.v. klarinettist Jasper Grijpink speelt het orkest de Ouverture ‘Hamlet’ van Niels Gade, de symfonie ‘Eroïca’ van Ludwig van Beethoven en Klarinetconcert nr. 2 van Carl Maria von Weber.
‘Oude Kerk Klassiek’ is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Oude Kerk in samenwerking met Westland Cultuurweb en WestlandTheater De Naald.

 Lees hier meer

Subsidie voor kleinschalige culturele activiteiten

Heb je een mooi plan om met een culturele activiteit in buurt of wijk mensen bij elkaar te brengen, maar onvoldoende middelen om je idee te realiseren? Kijk dan eens naar de regeling Kleine Culturele Initiatieven! Bewoners, verenigingen, scholen, maatschappelijke én commerciële organisaties kunnen op eenvoudige wijze per activiteit een bijdrage aanvragen van maximaal € 1500,--. Let op: aanvragen voor activiteiten die in het eerste kwartaal van 2018 plaatsvinden kun je tot uiterlijk 1 december a.s indienen. Dus denk je bijvoorbeeld aan het organiseren van een dansavond in het wijkcentrum, wil je je straatfeest opvrolijken met een theater-act of een stand-up poetry wedstrijd organiseren voor de hele flat? Kortom: wil je iets moois organiseren, komt er kunst en cultuur bij kijken en gaat het niet om een reguliere activiteit? Dien dan tijdig een aanvraag in in het kader van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven!

Uitgebreide informatie over de regeling, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting vind je hier

Westlands Theater Centrum zoekt voorzitter en penningmeester

Het Westlands Theater Centrum is een samenwerkingsverband van vijf amateurtoneelverenigingen (Rokagemto, ’s-Gravenspel, De Plankeniers, Het Wilde Westen en Vrij Theater) en Theaterschool Koperen Kees. Het WTC organiseert diverse activiteiten, waaronder theaterfestivals (bijv. Festival Onder De Hoge Bomen) en educatie voor jong en oud d.m.v. workshops en masterclassses. Het WTC wil op dit gebied graag nieuwe stappen zetten en Westland breed zoveel mogelijk amateur- en professionele theatermakers/theaterspelers aan zich binden, om elkaar op allerlei gebieden te inspireren. Om dit alles te kunnen realiseren is de organisatie op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, te weten een voorzitter en een penningmeester. Ben jij degene die het WTC zoekt, of wil je meer informatie over een van beide functies en/of het Westlands Theater centrum? Neem dan snel contact op met de secretaris van het WTC Corrie Stolk via  rlgstolk@kabelfoon.nl   of tel. 0174 629718

Bekijk hier de vacatures

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland uit de startblokken

Afgelopen maandag vond in WestlandTheater De Naald de aftrap plaats voor de jonge talenten van het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland. De eerste afspraken zijn gemaakt, repetitiedata vastgesteld, iedereen ging professioneel op de foto en tussen de bedrijven door werd er meteen maar flink muziek gemaakt. Erik-Jan de With is nu druk bezig met het arrangeren van de geselecteerde muziek. Met een scala aan verschillende muziekstijlen en verrassende combinaties van muziek, dans en theater belooft het programma echt een klapper te worden! Hoe kan het ook anders, als naast de tien superenthousiaste jonge musici ook Blazers Collectief WEST, Muziekmeesters Westland, slagwerkgroep PerQzzy, Dansschool Dans Creatie, Theaterschool Koperen Kees en natuurlijk ‘lady of soul’ Berget Lewis op 7 januari het dak van De Naald eraf komen blazen! De komende tijd zullen we alle deelnemers een voor een aan jullie voorstellen en vast wat tipjes van de sluier oplichten, dus houd Facebook in de gaten!

Bekijk hier de Facebookpagina van Knallend Westland en reserveer hier je kaarten

Save the date: Conferentie Kunstkracht 55+

Wat doet het met ouderen om actief met kunst bezig te zijn? Wat biedt het hen om te dansen, te creëren, zingen, fotograferen, dichten of muziek te maken? Op 22 maart 2018 vindt de Conferentie Kunstkracht 55+ plaats, ter afsluiting van de eerste twee jaar van dit kunstparticipatieproject voor ouderen. Zorginstellingen Careyn en Pieter van Foreest, en netwerkorganisatie Westland Cultuurweb organiseerden met vakdocenten en culturele organisaties uit Westland acht kunstprojecten in Westlandse woonzorglocaties. De samenwerking binnen deze driehoek van zorg, kunst en verbinder heeft Kunstkracht 55+ tot een succesvol project gemaakt. Onze ervaringen delen we graag tijdens de conferentie! Gastspreker is wetenschapsjournalist Mark Mieras. Je bent van harte welkom van 13.00 tot 17.30 uur in Art Centre Delft. Het definitieve programma wordt bekend in januari, de conferentie is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd in samenwerking met het LKCA.

Algemene informatie over Kunstkracht 55+ vind je hier, en lees hier de laatste update

Westland in liedjes in kerstsfeer

Zondagochtend 10 december is om 10.30 uur in de Hofboerderij in Wateringen een speciaal voor de gelegenheid aangepaste versie van het succesvolle programma ‘Westland in liedjes’ te horen én zien. Maghen Hilgersum bezingt het Westland. Over hoe mooi het Westland is, over Westlandse mannen over de toekomst van het Westland, over de kust, over krenten, over bijnamen, over taal, familieverbanden, maar ook over liefde en dementie. Het is een zeer gevarieerd liedjesprogramma waarin plaats is voor humor en voor nadenken.
Aart van den Berg neemt de liedteksten voor zijn rekening. Alle composities, waaronder het eerste Westlandse Kerstlied, zijn van eigen bodem. Ook gedichten over het Westland hebben een plaats in het programma en het Historisch Archief Westland zorgt voor beelden ter ondersteuning van de liedjes en teksten. Sebastiaan Philippa, pianist en dirigent van een aantal Westlandse koren, begeleidt Maghen op de piano. Kortom, een Westlandse zondagochtend die je niet mag missen!

Lees hier meer

 
Jamroulette
Westlands PopCentrum Nederland 3
vr 24 nov 2017 21:00-01:00
Wateringen Anders
Jubileumconcert WCOV Excelsior
Rien van der Spek, voorzitter (Westlandse Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior")
za 25 nov 2017 20:00-22:15
De Lier Concert
Honsels Harmonie treedt op bij De Hunselaer
Honsels Harmonie
za 25 nov 2017 15:00-16:00
Honselersdijk Concert
Lustrumconcert Westland Saxofoon Orkest
Westland Saxofoon Orkest
za 25 nov 2017 20:00-23:00
Monster Concert
De verschrikkelijke moeder van Alex van Warmerdam
Theatergroep Het Wilde Westen
za 25 nov 2017 20:15-22:15
Naaldwijk Voorstelling
Oude Kerk Klassiek met Zuid Hollands Symfonie Orkest
WestlandTheater De Naald
zo 26 nov 2017 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
De verschrikkelijke moeder van Alex van Warmerdam
Theatergroep Het Wilde Westen
zo 26 nov 2017 14:30-16:30
Naaldwijk Voorstelling
Sweet Mary Jane in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 9 dec 2017 21:30-00:30
Monster Concert
Kerstconcert met Duitse, Engelse en Spaanse kerstliederen.
Zangkoren Deo Sacrum (Kamerkoor Couleur Vocale)
zo 10 dec 2017 15:00
's-Gravenzande Concert
Midwinteravond, poëzie en muziek
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
di 12 dec 2017 20:00-22:00
Maasdijk Voorstelling
Kerstmis is meer - een muzikaal kerstverhaal
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
za 16 dec 2017 16:00-17:00
's-Gravenzande Concert
Kerstmis is meer - een muzikaal kerstverhaal
Kinder- en tienerkoor EigenWijs
za 16 dec 2017 19:30-20:30
De Lier Concert
Uniek Spaans Kerstconcert in Hemelsblauw.
Zangkoren Deo Sacrum (Kamerkoor Couleur Vocale)
za 16 dec 2017 20:15
Honselersdijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact