Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb november 2017 met o.a. Jong talent Knallend Westland, Klassieke muziek in De Theaterloods, update Kunstkracht 55+ en het PLUStival

Goedemiddag, volop kunst en cultuur in november! Liefhebbers van nieuwe klassiek composities of van dampende blues, van sprekende portretten of abstracte keramiek, van proza of poëzie, iedereen komt aan zijn of haar trekken. Zes jonge, getalenteerde solisten en een vierkoppige band zijn uitverkoren om tijdens het nieuwjaarsconcert Knallend Westland het dak van De Naald eraf te spelen, en ouderen kunnen voorlopig actief blijven genieten van kunst met de projecten van Kunstkracht 55+. Informatief zijn het PLUStival voor senioren en de nieuwste College Tour van Bestuurdersbank Westland: Het g€ld ligt op straat. Kortom: we wensen je veel leesplezier!

 
Jong talent Knallend Westland bekend!

Wat een explosie van plezier en talent was het bij de jong-talent audities voor het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland! Maar de jury is eruit, op 7 januari 2018 staan vol in de schijnwerpers op het grote podium van De Naald: Melanie Eijgermans (saxofoon), Louise Blonk (saxofoon), Maaike Strik (trompet), Daniel Sieczkowski (accordeon), Babette Zwinkels (ukelele en zang), Stephanie de Beer (zang) en de band ‘Wasted’, bestaand uit Tobias Vroeg, Tim de Jong, Ehran Ruinard en Jesse Veenman. Alweer voor de derde keer zal het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland WestlandTheater De Naald vullen met een sprankelend programma vol muziek, dans en theater. Met Blazers Collectief WEST, Westlandse professionele en amateurmusici van muziekverenigingen en Muziekmeesters Westland, slagwerkgroep PerQzzy, Dansschool Dans Creatie en Theaterschool Koperen Kees en …‘lady of soul’ Berget Lewis! Van harte gefeliciteerd Babette, Daniël, Louise, Maaike, Melanie, Stephanie, Tobias, Jesse, Tim en Ehran, jullie gaan knallen op 7 januari!

Voor meer informatie en reserveren kijk hier.

Update Kunstkracht 55+

De eerste twee jaar van Kunstkracht 55+ lopen ten einde. En wat een succes blijkt het project te zijn! In twee jaar tijd worden acht projecten georganiseerd waarbij inwoners van woonzorglocaties van Careyn en Pieter van Foreest actief deelnemen aan een kunstdiscipline. Op sommige locaties vindt inmiddels zelfs al het tweede project plaats. Ouderen zijn druk in de weer met slagwerk, dans of verschillende vormen van beeldende kunst. Nieuw is de discipline zang/muziek: in De Kreek (Pieter van Foreest) in ’s-Gravenzande is het project ‘Ja zuster, nee zuster’, verzorgd door Theaterschool Koperen Kees/Muziekmeesters, van start gegaan. En de ideeën blijven komen: in Huize Dijckwegh in Naaldwijk is een nieuw project in voorbereiding, waarbij mogelijk bezoekjes aan familiebedrijven van bewoners zullen worden gecombineerd lessen tekenen en fotografie.
Voor de komende twee jaar heeft Westland Cultuurweb weer diverse fondsaanvragen uitgezet. Certhon Greenhouse Solutions continueert de sponsoring én de zorginstellingen hebben aangegeven zelf ook vanuit de eigen middelen een bijdrage te willen leveren. Als de financiering rond is gaan we met elkaar in de komende twee jaar maar liefst 24 projecten realiseren!

Lees hier meer

College Tour ‘Het g€ld ligt op straat’

Is jouw vereniging of maatschappelijke organisatie op zoek naar geld? Fondsen en bedrijven kunnen je helpen! Ga de uitdaging aan bij de volgende College Tour van Bestuurdersbank Westland en leg in 1 minuut je sponsorverzoek live voor aan de experts. Op donderdag 30 november bepalen onze eigen Westlandse fondsen en vooraanstaande bedrijven of en wie kans maakt op een toezegging. Ook het publiek speelt hierin een rol. En zoals gebruikelijk delen inspirators hun ervaringen, tips & tricks. Voor wie wel wil maar (nog) niet durft bestaat de mogelijkheid om in de weken vooraf gecoacht te worden door Van Poelje Academie/bestuurscoaches van Bestuurdersbank Westland. Grijp je kans en mail jouw motivatie naar info@bestuurdersbankwestland.nl. Wie weet ga jij er met de buit vandoor!

Lees hier meer

Expositie Paul Kerrebijn en Antoinette van Beurden

De Wateringse schilder Paul Kerrebijn exposeert samen met keramiste Antoinette van Beurden uit den Hoorn gedurende de maand november in de Hofboerderij. En het zou zomaar kunnen dat je jezelf daar tegenkomt, want Paul schildert soms voor de lol ongevraagd een portret van een willekeurige Westlander! Uit zijn uitgebreide oeuvre laat hij deze keer portretten, Westlandse dorpsgezichten en abstracte schilderijen zien. Het keramisch werk van Antoinette van Beurden verbeeld dezelfde thema’s in klei en sluit daar dus naadloos bij aan. Extra activiteiten luisteren de expositieweekeinden op. Er wordt geschilderd en geboetseerd, je kunt genieten van muziek, lezingen en verhalen, een gratis portretfoto laten maken en wie weet een gesigneerde reproductie winnen. De opening van de expositie op zaterdag 4 november wordt muzikaal opgeluisterd door Marc Dieben op keyboard en piano.

Lees hier meer

The Stolz Quartet in De TheaterLoods

Zondag 5 november vormt De Theaterloods het decor voor een sterk staaltje klassieke muziek. The Stolz Quartet speelt ‘Razende Stilstand’, een geënsceneerd concert waarin stilte centraal staat. ‘Razende stilstand’ gaat over twee kenmerkende elementen uit de Japanse cultuur. Aan de ene kant de bedachtzame traditie van de Haiku's van Bashō, waarin elk moment zo nauwkeurig mogelijk wordt beschreven. Aan de andere kant het stadsleven, dat in een steeds hogere versnelling lijkt te gaan, steeds over de kop lijkt te gaan. Twee nieuwe composities van Klaas de Vries en Jan van de Putte zetten deze twee werelden tegenover elkaar. Stilte als iets meditatiefs, als iets contemplatiefs, maar tevens als iets dat rusteloos, ongemakkelijk en grillig is, iets dat je ervaart als oorverdovend.

Lees hier meer

Literair Café De Mooie Woorden

‘Het schrijven van poëzie is de ademhaling van de ziel’ zo verwoordt eregast van het 9e ‘Café De Mooie Woorden’ Piet Hardendood zijn passie, die pas aan het eind van zijn vijftiger jaren is ontstaan. Inmiddels is hij aangeland aan het einde van zijn zestiger jaren, maar als dichter is hij nog steeds jong en een must voor elke poëzieliefhebber! Naast Piet Hardendood geeft een keur aan Westlandse schrijvers en dichters in een breed scala aan proza en poëzie onder meer hun poëtische visie op het thema ‘verstilling’. Etwin Grootscholten presenteert en Henk Bogaard zingt en spreekt fraaie woorden op muziek, over wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet. Henk begeleidt zichzelf op de akoestische Spaanse gitaar. Café De Mooie Woorden vindt plaats op 9 november bij De 3 Winckels, Dijkweg 3 in Naaldwijk en duurt van 20:00 tot 23.00 uur.

Kijk voor meer informatie en reserveren op de site van Schrijvers tussen de Kassen

PLUStival

Op vrijdag 10 november van 13.15 uur tot 17.30 uur organiseert de Seniorenraad Westland onder het motto ‘Senioren in Beeld’ een seniorenfestival en informatiemarkt in het nieuwe gemeentehuis in Naaldwijk. Tijdens dit PLUStival geeft een groot aantal organisaties voorlichting over een bont palet aan onderwerpen die senioren raken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld KBO/PCOB-Westland, de Plusbus, Connexxion, GDO (Groepswonen door ouderen), Vitis Welzijn/Pieter van Foreest en Westland Partners, maar ook de Vereeniging, Creatief Idee, Vrije Universiteit Westland, zwembad De Boetzelaer en Golfclub ’s-Gravenzande zijn van de partij. Bezoekers kunnen daarnaast hun hart ophalen aan Family Sports, Tai Chi, Yoga en een bewegingscoach. Spreekstalmeester Jerry Mensing leidt een en ander in goede banen, niemand minder dan Ria Visser spreekt over ‘De kracht van de plusser’. En last but not least: de muzikale omlijsting is in de capabele handen van Marien van den Berg!

Lees hier meer over het PLUStival en de seniorenraad

Blues aan Zee festival

Blues aan Zee doet het alweer! Tijdens het Blues aan Zee festival op 11 november kun je in de Noviteit van Monster genieten van zes blues acts van hoge kwaliteit. Het is echt een spectaculair programma met, op één Spaanse schone na, uitsluitend winnaars en nominatiehouders van the Dutch Blues Challenge. Ralph de Jongh heeft een stem als die van Mick Jagger en een passie en gedrevenheid waar de spetters van af vliegen. Bluesgitarist Richard van Bergen & bluesharpist Gait Klein Kromhof brengen prachtige blues- en rootsmuziek. Kees Dusink vormt met zijn eigen band Dusink Blues een gouden combinatie met vocalist Marc Brocken, Stephan Bijl op gitaar en de voormalige rhythm sectie van the Veldman Brothers: Donald van der Goes en Marco Overkamp. De Spaanse Susan Santos brengt met haar power-trio een mix van blues & rock en American rootsmusic. Beste vocaliste 2016 A.J. Plug komt met Guy Smeets en natuurlijk Klaas Wildgroove. En last but not least: de band Rootbag mengt hypnotiserende blues uit de Mississippi Delta met de sexy grooves uit New Orleans en moerasachtige R & B tot een geheel eigen intense, soulful en groovy gumbo.

Lees hier meer

 
Najaarsconcert Oratoriumkoor De Lier
vr 3 nov 2017 20:00-22:30
De Lier Concert
Wateringse Klanken
Michel Overtoom (Muziekvereniging De Phoenix)
za 4 nov 2017 20:00-22:15
Wateringen Concert
Mijn evenement 'Wind op de molenwieken'
za 4 nov 2017 14:00-17:00
Monster Rondleiding
De Dag van de Koorzanger
Kees Zandvliet - secretaris (Westlandse Korenfederatie)
za 4 nov 2017 09:30-17:00
's-Gravenzande Workshop
Tiroler Middag
zo 5 nov 2017 14:00-17:00
Naaldwijk Anders
Herfstconcert
Koor de Waterlanders
zo 5 nov 2017 14:00-16:30
Wateringen Concert
“Dokterservaringen in AMBRYM” door dr. Verheijden uit De Lier
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
wo 8 nov 2017 20:00-22:00
Maasdijk Lezing
Literair Café 'Mooie Woorden' 9de editie
Marjoke van Arnhem-van Baalen (Schrijvers tussen de kassen)
do 9 nov 2017 20:00-22:30
Naaldwijk Anders
Blues aan Zee festival
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 11 nov 2017 20:30-01:00
Monster Festival
Historische boekenmarkt
Westlands Museum
za 11 nov 2017 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Oefen het druiven snoeien bij Themapark de Westlandse Druif
za 11 nov 2017 09:30-12:00
Monster Cursus
Westland in liedjes
Aart van den Berg (Theater in Feite)
za 11 nov 2017 20:00
Monster Concert
Historische boekenmarkt
Westlands Museum
zo 12 nov 2017 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Westland in liedjes
Aart van den Berg (Theater in Feite)
zo 12 nov 2017 14:00
Monster Concert
De twaalf gezworenen
Werkgroep PR (Theatergroep Wateringen)
wo 15 nov 2017 20:15-22:30
Wateringen Voorstelling
Expositie Paul Kerrebijn en Antoinette van Beurden
Stichting Culturele Raad Wateringen
za 4 nov 2017 13:30 t/m zo 26 nov 2017 16:30
Wateringen Expositie
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact