Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb oktober 2017 met o.a. Eerste Westland Proms, start Kunstpracht 9, Westlandse Archeologiedag en Oude Kerk Klassiek

Met Kunstpracht 9 genieten leerlingen van Westlandse basisscholen van de wondere wereld van professionele dans, muziek, theater, beeldende kunst en film. En daar zijn we best trots op, want kunst en cultuur moeten er zijn voor iedereen! Voor de makers, de beoefenaars en de genieters. Voor het gretige publiek en voor jong talent dat het podium wil bestormen. Of het nu gaat om onze geschiedenis in potscherven, oeroude verhalen gegoten in een eigentijdse voorstelling of klassieke muziek, kunst geeft plezier en brengt ons samen. En om de drempels voor kunst en cultuur bij jou om de hoek zoveel mogelijk weg te nemen is er nu de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. Veel leesplezier gewenst!

 
Kunstkracht 9 onstuitbaar van start met ‘Pokon’

Laten we even doen alsof je wél mag rennen, klimmen, dralen en vies worden! Op maandag 9 oktober genieten in WestlandTheater De Naald 319 kleuters uit de groepen 1 en 2 van vijf Westlandse scholen van de kapriolen van De Dansers in de onstuitbare voorstelling ‘Pokon’, een energieke en associatieve reis door een voor kinderen zeer herkenbare wereld. Vanaf dit schooljaar kunnen leerlingen in het Westlandse basisonderwijs de wonderen van professionele kunst en cultuur beleven met het programma Kunstpracht 9. De receptieve leerlijn is ontwikkeld door Westland Cultuurweb in samenwerking met leerkrachten, schooldirecteuren en het culturele veld. Het aanbod bevat een combinatie van voorstellingen, films en concerten op school, in WestlandTheater de Naald en in concertzalen in Rotterdam. Bovendien kunnen scholen gebruik maken van het aanbod van musea in het Haagse Cultuurmenu. Dit schooljaar maken dankzij Kunstpracht 9 in totaal 5500 leerlingen kennis met muziek, dans, theater, beeldende kunst en media.

 Lees hier meer

Reprise marathonvoorstelling ‘Genesis’

Of je deze voorstelling nu al hebt gezien of niet, ‘Genesis’ door Theatergroep Het Wilde Westen is de lange zit meer dan waard. Een reis door de eeuwenoude verhalen van het eerste Bijbelboek, oerverhalen die ons maken tot wat we zijn. Van Adam en Eva in de Hof van Eden tot en met Jozef aan het hof van de Farao in Egypte. Een toneelvoorstelling over liefde en wraak. Over oorlog, migratie, wij-zij denken en identiteit. Over broedermoord, verkrachting en burgeroorlog. Maar ook over onvoorwaardelijke liefde, verbondenheid en vergevingsgezindheid. Thema’s waar we nog elke dag mee te maken hebben. En dat alles in een eigentijdse, lichte en sprankelende voorstelling. Kortom: een must-see (again).

 Lees hier meer 

Westlandse Archeologiedag

De Westlandse bodem heeft de afgelopen 100 jaar veel interessante vondsten prijsgegeven. Op zondag 15 oktober, tijdens de Nationale Archeologiedagen, kun je terecht in het Westlands Museum om die te bewonderen. In speed-rondleidingen van 20 minuten geeft onder andere de gemeentelijke archeologe toelichting op stukken uit de Romeinse tijd, van recente opgravingen bij de Molenslag in Monster én van kasteel Polanen. En heb je zelf weleens iets gevonden waarvan je je afvraagt wat het zou kunnen ziijn? Experts staan klaar om archeologische vondsten te determineren! Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten waardoor ze op een leuke manier kennis kunnen maken met archeologie. Dus: op naar het museum!

Lees hier meer

Eerste Westland Proms

Legendarisch zijn ze, de Britse Promnights, en zaterdag 21 oktober kun je in Westland genieten van de heuse allereerste Westland Proms! Een gezellige avond uit met licht klassieke muziek uit films zoals Schindler's List, Westside Story, Amadeus en Saving Private Ryan, met bekende opera krakers uit Nabucco, Carmen, Il Trovatore en nog veel meer. Concertkoor Westland brengt, met medewerking van het Zoetermeers Mannenkoor en begeleid door een professioneel orkest, een avondvullend programma waarbij rustig in je stel blijven zitten waarschijnlijk geen optie is. Sopraan Francis van Broekhuizen zal, naast zingen, op haar geheel eigen aanstekelijke wijze achtergrondinformatie geven bij wat er gespeeld wordt. Kom bij Priva in De Lier luisteren, meedeinen, walsen en lachen!

 Lees hier meer

Schitter jij in De Naald tijdens het Nieuwjaarsconcert?

Muziek maken is je passie, als je zingt vergeet je alles om je heen. Solo ben je helemaal in je element, of je creëert die flow juist het liefst samen met anderen. Maar nu nog die kans om een groot publiek te laten horen wat je kunt … en die kans is er op 7 januari 2018 met het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland! Ben jij jong, kom je uit het Westland en barst je van het talent? Kom dan voorspelen op zaterdag 28 oktober, alleen of samen met je band, koor of muziekgroep. Het zal je toch gebeuren: in de spotlights op het grote podium van WestlandTheater De Naald, met o.a. het Blazers Collectief Westland en supersoulzangeres Berget Lewis! Je kunt je opgeven voor de audities tot en met vrijdag 13 oktober. Grijp je kans!

 Meer weten? Kijk snel, ook voor het inschrijfformulier, op de website van het Nieuwjaarsconcert

Koor Musica bij Oude Kerk Klassiek

Zondag 22 oktober vindt in de sfeervolle Oude Kerk het eerste concert van Oude Kerk Klassiek 2017-2018 plaats. Speciale gast deze middag is Westlandse Koorvereniging Musica.  Ook dit seizoen realiseert Stichting Vrienden van de Oude Kerk in samenwerking met Westland Cultuurweb en WestlandTheater De Naald een aantal prachtige concerten in de Oude Kerk in Naaldwijk. Met topmusici die garant staan voor topconcerten. Musica is een gemengd koor dat alle muziekgenres zingt en beschikt over een uitgebreid repertoire met diverse stijlen en artistieke kwaliteiten. Voor Oude Kerk Klassiek brengt het koor onder leiding van dirigent Gerard Breas een gevarieerd programma met onder meer het Ave Maria van Giulio Caccini, A Celtic Prayer van Karl Jenkins, Sing to the Lord van Vivaldi en This World van L. van Beethoven/Tom Parker. Ook sopraan Anitra Jellema, organist Aarnoud de Groen, pianist Arthur Postma en Ensemble Hi-Five verlenen hun medewerking aan het concert.

Lees hier meer

Subsidie voor Kleine Culturele Initiatieven

Kunst en cultuur verbinden en geven heel veel plezier! Poëzie beleven tijdens het straatfeest? Ouderen in de buurt verrassen met een speciaal concert? Nieuwe bewoners welkom heten met een dansworkshop? Heb je een mooi plan om mensen bij elkaar te brengen met een kleinschalige culturele activiteit in buurt of wijk, maar onvoldoende middelen? Dan kun je een beroep doen op de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. De regeling is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties. Per activiteit kan een bijdrage worden aangevraagd van maximaal € 1500,--. Dus wil je iets moois organiseren, komt er kunst en cultuur bij kijken en gaat het niet om een reguliere activiteit, dien dan een aanvraag in in het kader van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. Westland Cultuurweb voert de regeling uit voor de gemeente Westland, een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen.

Uitgebreide informatie over de regeling, het aanvraagformulier en een voorbeeldbegroting vind je hier

 
Rokagemto speelt: 'Ontkoppeld'
do 5 okt 2017 20:15 t/m za 7 okt 2017 22:30
Naaldwijk Voorstelling
TOP film Retour en Bourgogne
WestlandTheater De Naald
di 10 okt 2017 14:00-17:00
Naaldwijk Film
Reprise van Genesis
Theatergroep Het Wilde Westen
wo 11 okt 2017 18:00-22:30
Naaldwijk Voorstelling
Reprise van Genesis
Theatergroep Het Wilde Westen
do 12 okt 2017 18:00-22:30
Naaldwijk Voorstelling
“Tussen Kunst en Kitsch”
Martine Zaunbrecher (Concordia Cultureel)
do 12 okt 2017 20:00-22:00
Maasdijk Lezing
(Kees) Schipper en bemanning in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 14 okt 2017 21:30-00:30
Monster Concert
1e Westland Proms
Concertkoor Westland
za 21 okt 2017 20:15-22:30
De Lier Concert
Oude Kerk Klassiek met Musica
WestlandTheater De Naald
zo 22 okt 2017 15:00-17:00
Naaldwijk Concert
Uitreiking Rabo Publieksprijs Elke Vierveijzer
WestlandTheater De Naald
vr 27 okt 2017 20:15-23:00
Naaldwijk Voorstelling
Najaarsconcert Oratoriumkoor De Lier
vr 3 nov 2017 20:00-22:30
De Lier Concert
Westlandse Archeologiedag
Westlands Museum
zo 14 okt 2018 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Kistjes timmeren voor kinderen
Westlands Museum
wo 24 okt 2018 14:00-15:15
Honselersdijk Workshop
Bandsessie MuziekTacTiek
MuziekTacTiek
vr 13 mrt 2020 19:00-23:00
Naaldwijk Concert
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact