Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb 2017 met o.a. Podium Westland, Open Monumentendag, Schering en Inslag in De Timmerwerf en online cursus fondsenwerving

Goedemiddag! Na een ontspannen zomer zijn we weer vol energie en enthousiaste nieuwe ideeën aan de slag. Maar eerst de aftrap van cultureel Westland: Podium Westland op 2 september! Wij kunnen niet wachten en hopen jullie daar allemaal te ontmoeten. Zoals je hieronder kunt lezen belooft het, dankzij alle gedreven kunstbeoefenaars en –genieters in onze mooie regio, weer een fantastische festivaldag te worden. En er is natuurlijk nog veel meer te doen de komende tijd, we lichten hieronder een paar mogelijkheden voor je uit. Heb je zelf een goed idee dat je van de grond wilt tillen? Sla dan vooral het berichtje over de online cursus fondsenwerving van het VSB fonds niet over. We wensen je veel leesplezier!

Krijg je ons nieuws nog niet persoonlijk in je mailbox? Via de website kun je aanmelden voor de algemene nieuwsbrief of voor de CultuurCourant, speciaal gericht op het onderwijs.

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan uit via de link onderaan de mail.

 
Podium Westland: kunst- & cultuurfestijn voor iedereen!

Het wordt nog moeilijk kiezen zaterdag 2 september, zoveel moois is er te zien, horen en doen tijdens Podium Westland 2017!  Dus kom en neem een duik in de bonte mix van theater, muziek, beeldende kunst, erfgoed, dans en literatuur! Het festival strekt zich uit over het hele Naaldwijkse centrum, met als middelpunt de grote circustent op het Wilhelminaplein. Het is echt te veel om op te noemen, maar met superleuke workshops en optredens en de schrijversmarkt in en rond Bibliotheek Westland, koormuziek en beeldende kunst in winkelcentrum De Tuinen, De Theatertuin en cabaretfestival Kunstmest. Hit The Road! In WestlandTheater De Naald, creatieve en muzikale workshops op het Doe-Het Zelfie-Plein (Havenplein) en optredens van Westlandse bands en jong talent op het MCW podium bij café De Slimmerick doen we een bescheiden poging…

Het wordt één groot feest zaterdag! De workshops en optredens staan open voor iedereen en bieden ook volop mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. En wil je Podium Westland op een speciale manier beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger via jvanholsteijn@westlandcultuurweb.nl.

Kijk voor actuele informatie op de Facebookpagina van Podium Westland

Op de timetable staat het hele programma overzichtelijk bij elkaar: hij is verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties en hier vind je de digitale versie.

‘Schering en Inslag’ in De Timmerwerf

Ook op 2 september start de expositie ‘Schering en inslag’ in museum De Timmerwerf in De Lier. De weefsters van Weefkring Westland zijn net zo bekwaam als hun ambachtelijke voorgangers, maar ze beperken zich niet tot de techniek alleen. Ze laten zich inspireren door het materiaal en de technieken, maar bovenal door elkaar. Laat je verrassen door de zeer diverse en creatieve kunstwerken die onder hun handen zijn ontstaan: van huishoudtextiel, ruimtelijk werk en tassen tot sjaals en wandweefsels. Buiten de traditionele materialen zoals katoen, wol, linnen en zijde wordt nylon, koperdraad, bamboe of papiergaren gebruikt. Gerecyclede materialen zorgen voor bijzondere effecten. Iedere zaterdag is een van de exposanten aanwezig om op het weefgetouw te werken en de bezoekers te vertellen over de kunst van het weven.

Lees hier meer

Ritme van de Nazomer

Aan de kleine Achterweg in Naaldwijk vindt op zondag 3 september van 13.00 tot 18.00 uur ‘Het Ritme van de Nazomer’ plaats, een gezellig en kleinschalig muziekfestival. Op twee podia treden verschillende bands en een popkoor op. Egg Wanted, Wakili, Bony Marony, T-Ladies en Westcoast zorgen samen voor een mooie mix van verschillende muziekstijlen, van Blues tot Rock en mooie covers. Bovendien kunnen muziekkenners elkaar tijdens een quiz op de proef stellen met muziekfragmenten, foto's en vragen over de muziekwereld tussen 1990 en 2000. Het festival wordt dit jaar voor de 14e keer georganiseerd en de gehele opbrengst van dit jaar gaat naar Stichting Westland4Gambia.

Lees hier meer

Boeren, burgers en buitenlui: Open Monumentendag 2017

Op zaterdag 9 september overhandigt Wim van Staalduinen, beheerder van de Hofboerderij in Wateringen, de sleutel van Open Monumentendag aan wethouder Marga De Goeij. Zo wordt onder begeleiding van muziekvereniging De Phoenix Open Monumentendag Westland 2017 feestelijk geopend. ‘Boeren, burgers en buitenlui’ is dit jaar het thema waar zich de activiteiten rond concentreren. Verspreid over Westland zetten maar liefst 42 monumenten hun deuren open voor publiek! Naast bijzondere woningen, kerken en andere gebouwen kun je je alles laten vertellen over molens, de Naaldwijkse watertoren, historische Druivenkwekerij Sonnehoeck en natuurgebied De Zeven Gaten in De Lier. Er zijn bezichtigingen, exposities, rondleidingen en –vaarten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van een oldtimer-rit tot een wijnproeverij. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen.

Lees er hier meer over, het volledige programma van Open Monumentendag Westland vind je op de website van Monumentaal Westland

Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling

Het mooist versierde monument in Nederland tijdens het weekend van Open Monumentendag is ongetwijfeld De Oude Kerk in Naaldwijk! Dankzij de Nationale Zomerbloemententoonstelling van 7 tot 10 september toveren de prachtigste zomerbloemen de kerk om tot een heus sprookjesparadijs. Centraal tijdens deze 32e editie staat de gladiool. Ook dit jaar ontbreken beeldende kunst en muziek niet. Het werk van Kantkloskring ‘Westkanters’, Ineke van der Knaap-Morsch, Hélène Tabben en Femke van Heijningen verwijst eveneens naar het centrale theam, ‘ErfGoed’. Stichting Kunst en Cultuur Westland zorgt weer voor de muziek.

Lees hier meer

Nieuwjaarsconcert Knallend Westland zoekt jong talent

Neem op zaterdag 2 september bij Podium Westland vooral ook een kijkje bij het MCW-podium. Daar treden ’s middags namelijk jonge talenten op die tijdens de Westlandse Nieuwjaarsconcerten hebben geschitterd! Zie jij jezelf daar staan? Dan is dit bericht voor jou! Het lijkt misschien nog ver weg, maar op 7 januari 2018 vindt opnieuw het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland plaats. Met Blazers Collectief Westland en niemand minder dan zangeres Berget Lewis luiden we het nieuwe jaar in WestlandTheater de Naald spetterend in.
Ben jij jong, kom je uit het Westland en heb je muzikaal talent? Zing of speel je de sterren van de hemel en wil je het grote podium van de Naald bestormen? Grijp dan je kans en geef je op.
Op 28 oktober kun je voorspelen en als je wordt uitgekozen sta jij op 7 januari in de Naald! 

Meld je aan voor de auditie via de site van het nieuwjaarsconcert

Demi Baltus bij literair café De Mooie Woorden

Rasechte podiumdichteres Demi Baltus is eregast tijdens het literair café De Mooie Woorden op donderdag 14 september. Raak en ritmisch verwoordt ze wat wordt gedacht maar niet wordt gezegd.  Haar klankgedichten klinken net zo gemakkelijk als popsongs en raken je recht in de ziel! Tijdens het café kun je verder luisteren naar een keur aan Westlandse schrijvers en dichters, die onder meer hun visie geven op het thema ‘Overgang’. Het kleurrijke duo ‘Katakat’ streelt de oren met afwisselende muzikale klanken in alle kleuren van de regenboog, van uitbundig en dansbaar tot ingetogen. Zuid-Hollandse provinciedichter Etwin Grootscholten presenteert deze wervelende avond. Café Mooie Woorden duurt van 20:00 tot 23.00 uur.

 Lees hier meer

Gratis online cursus fondsenwerving

Goede ideeën te over, maar hoe vind je de financiële middelen om ze te kunnen uitvoeren?  Hoe dien je een aanvraag in bij een fonds? Waar moet je op letten en wat kun je doen om de kans op succes te vergroten? Met de gratis online cursus fondsenwerving helpt het VSB Fonds je op weg bij het vinden van financiering voor je project. Of je nu vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam in een professionele organisatie of enthousiast actief in je buurt, deze overzichtelijke cursus is voor iedereen een aanrader. In zeven lessen, die elk bestaan uit een filmpje met uitleg, een theoriegedeelte waarin je het nog eens na kunt lezen en een toets waarmee je kunt testen of je alles goed begrepen hebt, kom je een beslist een stap dichterbij realisatie van dat prachtige plan!

Je vindt de gratis online cursus fondsenwerving hier

 
Voorstelling Koningstheater Academie
WestlandTheater De Naald
vr 1 sep 2017 20:15-23:00
Naaldwijk Voorstelling
Voorstelling Studenten Koningtheater Academie
WestlandTheater De Naald
za 2 sep 2017 12:00-22:00
Naaldwijk Festival
Podium Westland
Westland Cultuurweb
za 2 sep 2017 12:00-23:00
Naaldwijk Festival
Open Monumentendag 'De Vier Winden'
za 9 sep 2017 10:00-17:00
Monster Rondleiding
Open Monumentendag Druivenkwekerij Sonnehoeck
Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
za 9 sep 2017 10:00-17:00
Kwintsheul Expositie
TOP film Une Vie
WestlandTheater De Naald
di 12 sep 2017 14:00-17:00
Naaldwijk Film
TOP art film Una
WestlandTheater De Naald
di 12 sep 2017 19:30-19:30
Naaldwijk Film
Cinema Kunsthuis18
Kunsthuis18
vr 15 sep 2017 17:30-21:30
Naaldwijk Anders
Concert 'Westland in liedjes'
Aart van den Berg (Theater in Feite)
vr 15 sep 2017 20:00-23:00
Monster Concert
Concert 'Westland in liedjes'
Aart van den Berg (Theater in Feite)
za 16 sep 2017 20:00-23:00
Monster Concert
Vitis Welzijn concert De Hooge Tuinen
Big Band Rhythm Harmonies
do 21 sep 2017 19:00-21:00
Naaldwijk Concert
Expositie ‘Schering en inslag’ in De Timmerwerf
museum De Timmerwerf
za 2 sep 2017 10:00 t/m za 10 feb 2018 16:00
De Lier Expositie
Nationale Zomerbloemententoonstelling
do 6 sep 2018 12:00 t/m zo 9 sep 2018 17:00
Naaldwijk Expositie
Oogst Open Dagen in de druivenserres
Hilde Jansen (Biodynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight)
za 14 sep 2019 11:00 t/m zo 15 sep 2019 17:00
Wateringen Festival
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact