Nieuwsbrief

Bezoek de website

 
 

Nieuwsbrief Westland Cultuurweb juni 2017 met o.a. Regeling Kleine Culturele Initiatieven, feestelijke afsluiting projecten Kunstkracht 55+ en voorstelling 'Tillie Uilenspiegel' door musicalklas Lentiz Floracollege

Goedemorgen! In deze laatste nieuwsbrief voor de zomer willen we je graag op de hoogte brengen van een nieuwe impuls voor kunst en cultuur in het Westland: met de Regeling Kleine Culturele Initiatieven maakt de gemeente het gemakkelijker om kleinschalige culturele activiteiten te organiseren. Over culturele initiatieven gesproken: in de laatste weken voor de vakantie losbarst is er beslist nog veel moois te beleven, we lichten er een en ander voor je uit.
Voor nu wensen we iedereen een hele mooie en ontspannen zomer toe. Neem rust, geniet, en op 2 september hopen we jullie te zien voor de aftrap van een geweldig nieuw seizoen tijdens Podium Westland!

Ontvang je deze nieuwsbrief ongevraagd? Dat zal hierna niet meer gebeuren. Wil je onze nieuwsbrief en/of de CultuurCourant wel blijven lezen, meld je dan aan via deze link!

 
Nieuwe subsidie voor kleinschalige culturele activiteiten

Een goed idee voor een concertje in de wijk, of andere feestelijke activiteit waar theater, dans of een andere vorm van kunst onderdeel van uitmaakt? Organisaties die een kleinschalige activiteit op het gebied van kunst en cultuur willen organiseren kunnen voortaan een financiële bijdrage aanvragen via de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. De Gemeente Westland stelt hiervoor jaarlijks een bedrag van 30.000 euro beschikbaar. De regeling is bedoeld voor culturele initiatieven op kern- en wijkniveau. Per initiatief is een bedrag van maximaal 1500 euro beschikbaar.
Met de regeling wil de gemeente het organiseren van kleine culturele acitiviteiten stimuleren en makkelijker maken. Voorwaarde is dat het initiatief mensen bij elkaar brengt door middel van kunst en cultuur. Stichtingen en verenigingen, scholen, maar ook ‘commerciële organisaties’ als particuliere dansscholen of muziekscholen kunnen een aanvraag indienen. Westland Cultuurweb voert de regeling uit. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen en adviseert Cultuurweb over de ingediende voorstellen.

Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier

Feestelijke afsluiting projecten Kunstkracht 55+ in Duinhof en de Terwebloem

In het kader van Kunstkracht 55+ hebben de afgelopen tijd dankzij groot enthousiasme van deelnemers, docenten en begeleiders, weer twee bijzondere projecten plaatsgevonden. Opnieuw zijn we veel inspirerende ervaringen rijker geworden, en die delen we graag!
Op woensdag 28 juli is het feest in woonzorgcentrum de Terwebloem. Gedurende het beeldende kunstproject werkten bewoners samen met beeldend kunstenaar Martin Groen en leerlingen van de kunstklassen van het Lentiz Floracollege. Dit resulteerde in drie bijzondere kunstwerken, die ter afsluiting van het project feestelijk worden onthuld.
Cliënten van de dagbesteding van woonzorgcentrum Duinhof in Ter Heijde maakten samen met beeldend kunstenaar Sarina Missot en Westlandse Streekdichter Marijke van Geest prachtige en ontroerende foto’s en gedichten. Het resultaat is te bewonderen in een speciale expositie op woensdag 5 juli.
Familie, vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers, buurtbewoners, zorg- en welzijnmedewerkers, en alle andere geïnteresseerden: bij beide gelegenheden is iedereen van harte welkom!

Lees hier meer over het programma tijdens de afsluiting van het beeldende kunstproject op 28 juni en hier over de afsluiting van het fotografie en schrijfproject op 5 juli.
Informatie over Kunstkracht 55+ vind je hier

Podium Westland: kunst- & cultuurfestijn voor iedereen!

Op 2 september a.s. barst het weer los in Naaldwijk: Podium Westland 2017! In een bonte mix van theater, muziek, beeldende kunst, erfgoed, dans en literatuur laat cultureel Westland zien wat het waard is. Het festival strekt zich uit over het hele centrum, met als middelpunt de grote circustent op het Wilhelminaplein. Optredens, workshops, een culturele- en een kunstenaarsmarkt, Podium Westland betekent kunst en cultuur voor jong en oud, in alle mogelijke verschijningsvormen. Van een ontroerende zangsolo tot uitzinnig slagwerkspektakel, van een sculptuur-workshop tot een heuse dansparade. Met een Engels orkest en een koor uit Noorwegen verwelkomen we dit jaar zelfs internationale gasten! Neem een duik in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens staan open voor iedereen en bieden ook volop mogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. En wil je Podium Westland op een speciale manier beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Nieuwsgierig naar alles wat er op 2 september te zien, horen en doen is? Kijk op de website van Westland Cultuurweb en de Facebookpagina van Podium Westland

'Tillie Uilenspiegel' door Flora College Kunst & Musicalklassen

Op donderdag 29 en vrijdag 30 juni speelt de musicalklas van het Lentiz Floracollege In WestlandTheater De Naald de voorstelling ‘Tillie Uilenspiegel’, het verhaal over de dochter van een rijke fabrieksdirecteur in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Tillie heeft een eigen mening en trekt zich weinig aan van de regels die gelden voor een welgestelde jongedame. Ze raakt bevriend met het straatkind Anna, loopt weg van huis en sluit zich samen met Anna aan bij een groep revueartiesten.
‘Tillie Uilenspiegel’ is ook de afscheidsvoorstelling van onvolprezen regisseuse Hélène Tabben, die als docent beeldende vorming indertijd betrokken was bij de oprichting en organisatie van de kunstklassen van het Floracollege. De afgelopen jaren regisseerde ze elf grote producties en nam ook decor- en kostuumontwerp op zich.

Lees hier meer en reserveer kaarten via de website van WestlandTheater De Naald

Jubileumconcert St. Gregorius ‘We’ll meet again’

Muziekvereniging St. Gregorius uit Kwintsheul bestaat 90 jaar! ‘We’ll meet again’ is het thema van het jubileumconcert op vrijdagavond 30 juni. Slagwerkgroep PerQzzy, koor ‘De Waterlanders’ en het harmonieorkest treden op. Het wordt dus een avond om iets te vieren … en een avond om afscheid te nemen, want dit is tevens het afscheidsconcert van dirigent Paul Verhoeven, die de afgelopen 10 jaar op bezielende wijze leiding heeft gegeven aan het harmonieorkest. Tijdens de afsluitende borrel is er volop gelegenheid herinneringen op te halen, feest te vieren en een traantje te laten. Iedereen is van harte welkom!

Lees hier meer

 

Openluchtconcert harmonieorkest muziekvereniging Fusica

Wat is er meer zomers dan op een heerlijk terras luisteren naar goede muziek? Pecies: en daarom geeft het harmonieorkest van muziekvereniging Fusica vrijdagavond 30 juni een openluchtconcert op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Onder leiding van Robert Jan Hoffman brengt het orkest een gevarieerd programma ten gehore met klezmer, filmmuziek en nog veel meer. Een drankje en een hapje erbij en genieten maar!

Lees hier meer

Lierse amateurkunst in Museum De Timmerwerf

De hele zomer is in museum De Timmerwerf een expositie van het werk van Lierse amateurkunstenaars te zien. Een veelzijdige expositie van schilderijen in verschillende technieken, fotografie, keramiek en beeldhouwwerk. Elke zaterdagmiddag is een van de exposanten aanwezig om in de werkplaats meer kunstwerken te laten zien en erover te vertellen. De expositie gaat op zaterdag 1 juli feestelijk van start, want dan geeft Chr. Harmonie Vereniging Excelsior om 10.30 uur een vrolijk concert met een gevarieerd programma op het voorplein. Komt dat zien!

Lees hier meer

Open Imkerijdagen

Tijdens de Open Imkerijdagen op 8 en 9 juli laten imkers in het hele land je kennismaken met hun hobby of beroep. Verdiep je in de wondere wereld van de bijen, bijvoorbeeld op zaterdag 8 juli bij de Pluktuin in Naaldwijk. Enthousiaste imkers van o.a. imkervereniging Midden Delfland vertellen over het fascinerende leven van de honingbij. Neem een kijkje in de observatiekast en bij de demonstratie mandvlechten. Kinderen kunnen zich uitleven met de speurtocht en een waskaarsje maken.
Op zondag 9 juli laat de museumimker bij de bijenkasten in de tuin van Westlands Museum zien hoe het magische proces van honing maken in zijn werk gaat. Ontdek in de bijenkast de koningin, zie je het verschil tussen de darren en de werksters. En leer hoe je met een paar simpele hulpmiddelen je tuin of balkon bijvriendelijker kunt maken. En … vergeet niet te proeven en een heerlijk potje honing mee naar huis te nemen!

Hier lees je meer over Open Imkerijdag in De Pluktuin en hier over de Imkerijdag in het Westlands Museum

 
Tillie Uilenspiegel
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
do 29 jun 2017 19:00-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Openlucht concert harmonieorkest Muziekvereniging Fusica
Muziekvereniging Fusica
vr 30 jun 2017 19:00-21:00
Naaldwijk Concert
Tillie Uilenspiegel
Floracollege Kunst- en Musicalklassen
vr 30 jun 2017 20:15-00:00
Naaldwijk Voorstelling
Jubileumconcert St. Gregorius "We'll meet again" - Afscheid dirigent Paul Verhoeven
Muziekvereniging St. Gregorius
vr 30 jun 2017 18:45-21:30
Kwintsheul Concert
Zomerconcert
PR functionaris (Chr.harmonievereniging Excelsior De Lier)
za 1 jul 2017 10:30-11:30
De Lier Concert
Klokveilen voor jong en oud
Westlands Museum
zo 2 jul 2017 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Open Imkerijdag in De Pluktuin
Het Natuuratelier
za 8 jul 2017 10:00-16:30
Naaldwijk Anders
Bos's Bluesband in de KloosterKelder
Blues aan Zee (Stichting Blues aan Zee)
za 8 jul 2017 21:30-00:00
Monster Concert
Imkerijdag in museum
Westlands Museum
zo 9 jul 2017 13:00-17:00
Honselersdijk Anders
Expositie Lierse amateurkunstenaars
museum De Timmerwerf
za 1 jul 2017 10:00 t/m za 19 aug 2017 16:00
De Lier Expositie
Voorstelling Koningstheater Academie
WestlandTheater De Naald
vr 1 sep 2017 20:15-23:00
Naaldwijk Voorstelling
Voorstelling Studenten Koningtheater Academie
WestlandTheater De Naald
za 2 sep 2017 12:00-22:00
Naaldwijk Festival
Wat nog meer...
Aanbod cultuureducatie
Lessen / workshops
Cultuuragenda
Culturele organisaties
Over Cultuurweb
Contact