Livestream Lezersfeest 2021

Gepubliceerd op donderdag 18 februari 2021

Drie schrijvers, de nieuwe Westlandse Streekdichter, twee plezierdichters en een muzikale omlijsting, dit alles is op zondag 14 maart vanaf 15:00 te zien via de social media van WestlandTheater De Naald, Bibliotheek Westland en Cultuurweb. Een gratis livestream die voor iedereen toegankelijk is. Het Lezersfeest is een initiatief van de Westlandse Bibliotheken, Westland Cultuurweb en De Naald

Lockdown of niet, de aangepaste Boekenweek zit vol met (online) activiteiten om ‘het boek te vieren’. Een Boekenweek kan niet zonder boeken, het kan niet zonder de aandacht voor de kracht en pracht van taal. Omdat de deuren van De Naald naar verwachting op 14 maart nog steeds gesloten zijn, heeft de organisatie besloten om deze bijzondere, literaire en muzikale middag live vanuit De Naald te streamen. 

Schrijver Jaap Robben bekend van de enthousiast ontvangen boeken ‘Birk’ en ‘Zomervacht’ is deze middag één van de schrijvers die op het podium van De Naald staat. Een jonge, moderne schrijver waarover Trouw zegt: ”Als hij de komende generatie niet aan het lezen krijgt, lukt niemand dat”. Naast Jaap Robben draagt ook de populaire schrijver Ronald Giphart voor uit eigen werk. Bekend van zijn vele succesvolle boeken én verfilmingen zoals ‘Phileine zegt sorry’. Samen delen zij het podium met Leví Weemoedt. In 2018 verscheen zijn boek ‘Pessimisme kun je leren’ ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag. Deze bloemlezing kwam bovenaan te staan in De Bestseller 60 en er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht.

Westlandse actualiteit op poëtische wijze van commentaar voorzien, dat is de taak van de nieuwe Westlandse Streekdichter. Na een kritische zoektocht door Schrijvers Tussen de Kassen, wordt op 4 maart de nieuwe streekdichter, voor de komende twee jaar, bekend gemaakt. Het Lezersfeest is het eerste openbare optreden voor de Westlandse Streekdichter. 

Mylou Frencken & Dorine Wiersma zorgen voor de muzikale invulling met liedjes uit hun theatershow ‘Waagstukken’ waarover De Theaterkrant schrijft: “Zoals te verwachten was van deze twee bekwame liedjesschrijvers wordt er de hele avond met taal gespeeld. Sober, haarfijne tekst, beklemmend.” Presentatie van deze middag is in handen van plezierdichters Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse die zoals altijd alles voorzien van het nodige, humoristische commentaar. Voordragen uit eigen werk sluiten zij bovendien niet uit. 

Dit alles live vanuit de knusse huiskamer op het grote podium van De Naald, waar vandaan eerder de kleinkunstmiddag ‘’Het Beste’’ werd gestreamd die net als nu wordt verzorgd door het Westlandse bedrijf Lighthouse Film.

Zondag 14 maart om 15:00 uur is het Lezersfeest gratis te volgen op de Facebookpagina’s van De Naald, Bibliotheek Westland en Cultuurweb. Meer informatie is te vinden op de website van De Naald