Expositie

Online expositie 'Coronakunst - Floracollege in Lockdown'

De eerste expositie is genaamd ‘Coronakunst – Floracollege in lockdown’. De collectie omvat ruim 30 werken die werden geselecteerd uit een groot aantal (t)huiswerkopdrachten.

Zo is de school bijvoorbeeld aangehaakt bij de instagramhype ‘Kunst en Quarantaine’. Dat is een challenge waarbij je een bestaand schilderij uitkiest en dat zo goed mogelijk probeert na te bootsen. Vervolgens maak je daarvan een foto. Daarvan hangt een aantal mooie voorbeelden in het nieuwe online museum.

Verder is er onder andere een serie kunstwerken te bewonderen, die geïnspireerd zijn op het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm. Hij is beroemd geworden met zijn ‘one minute sculptures’. Daarin roept hij mensen op, om als een standbeeld een pose in te nemen en daarbij alledaagse voorwerpen op een bijzondere manier te gebruiken. Dat levert vreemde, soms surrealistische beelden op.

Het online museum van het Floracollege, een cultuurprofielschool in Naaldwijk, is te bezichtigen via www.florakunstexpo.nl en is 24 uur per dag gratis toegankelijk.

Praktische informatie

Locatie
Naaldwijk

Datum:
ma 15 feb 2021 t/m do 15 apr 2021

Tijd:
00:00 - 23:59 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Floracollege Kunst- en Musicalklassen

Meer informatie:
http://www.florakunstexpo.nl

Disciplines

Audiovisuele media
Beeldend
Multidisciplinair

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.