Rondleiding

Fietsexcursie Buitenplaatsen in Rijswijk

Deze fietsexcursie wordt georganiseerd in het kader van de expositie 'Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw' in het Westlands Museum. De excursie biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de buitenplaatsen die in Rijswijk staan. De plaats herbergt nog opvallend veel gave buitenplaatsen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Gids bij deze rondleiding is Wim Dammers, secretaris van de Historische Vereniging Rijswijk. Hij neemt je mee terug in de tijd en vertelt bijzondere anekdotes over elk van de buitenplaatsen. De route gaat langs de buitenplaatsen Cromvliet, Hofrust, Welgelegen, Den Burgh, Te Werve, Overvoorde en Voorde.

Er geldt een maximum van 20 deelnemers. De start is om 13.30 uur bij buitenplaats Cromvliet en de excursie zal zo'n 2,5 uur in beslag nemen. De rit is ongeveer 7 km lang en eindigt bij de de Voorde in het Rijswijkse bos. Koffie met appelgebak zijn bij de prijs inbegrepen. Dankzij een bijdrage van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven is de prijs bijzonder aantrekkelijk: € 7,50 p.p.

Aanmelding en betaling vooraf is benodigd. Dat kan via de website van het museum. Na versturing van je aanmelding (kan voor meerdere personen tegelijk), krijg je direct een verzoek tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675 KL Honselersdijk

Datum:
za 8 jun 2019

Tijd:
13:30 - 16:00 uur

Prijs:
7,50

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.